Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?

Abakion har besluttet, at det kræver direktørens godkendelse at sælge en løsning, som ikke er i skyen. Men hvordan kan det være?

Af: Kenneth Kryger Gram, CEO og ejer af Abakion
» Mere om KennethKenneth på Linkedin

Vi har besluttet hos Abakion, at hvis en kunde skal køre On-Prem, så skal det forbi mig. Og grunden til, at vi har valgt det, det skyldes, at udviklingen den er ekstrem hurtig.

De ting, der har været begrænsninger tidligere, de to måneder senere kan i virkeligheden vise sig, at ikke at være en begrænsning mere. Så det er vigtigt for os at sikre, at vi hele tiden træffer en beslutning ud fra det helt rigtige beslutningsgrundlag.

Det er bestemt ikke bare teknik, som er årsag til om man skal vælge “Cloud” eller om man skal vælge “On-Prem”.

Lad os lige indskyde, at når Kenneth siger On-Premise, så mener han også Business Central Hosted, fx på Microsoft Azure.

Cloud, derimod, er den udgave, hvor du ikke skal installere din egen Business Central, men bare skal logge ind i Microsofts datacenter.

Den store forskel er helt klart, at man har valgt en helt anden grundlæggende model at drive sin løsning ud fra.
Når man vælger at gå i skyen, jamen så har man sagt farvel til at skulle løbende opgradere, den løbende drift, alt der har med performance eller infrastruktur, det har man nu lagt ud til en udbyder som Microsoft. Dvs. at man kan koncentrere sig om den applikation, man har købt, og det man vil have ud af den forretningsmæssigt.

Der vil selvfølgelig være nogle virksomheder som er skeptiske i forhold til at slippe kontrollen, i forhold til at vælge at have den On-Prem.

Der er ikke noget fra Microsofts side, der gør, at man skal køre i skyen, men der er ingen tvivl om, at det er deres strategi at få alle kunder i skyen. Det ser vi også hos andre leverandører, og den erfaring vi har gjort os med andre produkter, der har været på denne rejse, er, at indenfor en relativt kort tid, så er det den primære måde at gøre det på, fordi fordelene simpelthen er så langt bedre end de er på en On-Prem løsning, hvor man selv står med hele ansvaret.

Hvis jeg skulle opsummere, hvad forskellene er på at køre i Cloud eller køre On-Prem, så vil jeg sige, det vigtigste, det er, at man ikke skal opgradere sin løsning, man bliver opgraderet helt automatisk hver måned. Det er en meget vigtig del, at man heller ikke skal tage sig af den underliggende infrastruktur. Man står ikke for noget med backup. Man står ikke for noget med hardware.

Men der er også en kæmpestor forskel i, at når man kører i skyen, så har man lige pludselig nogle helt andre integrationsmuligheder. Lige pludselig, så kan man egentlig “tappe” ind i hele den her Cloud platform, som Microsoft leverer, dvs. så man lige pludselig kan gøre brug af kunstig intelligens eller machine learning, Power BI, eller CRM eller andet, man ønsker at integrere op imod.

Så på den måde, så får man foræret en masse ting, hvis man vælger at gå “On Cloud”, som man ikke får, når man er On-Prem.