Unbox din Dynamics 365 Business Central

Unbox er en skabelonbaseret projektform til at migrere til Dynamics 365 Business Central (Dynamics NAV) på kort tid. Det inkluderer standard-apps og standardopsætning – og vi migrerer data fra din gamle løsning over i den nye.

Unbox-projekt til Dynamics 365 Business Central og Dynamics NAV

Unbox er et komplet migreringsprojekt – inklusive datamigrering og undervisning. Det er tilrettelagt med skabeloner, så vi kan gennemføre det hurtigt, enkelt og til fast pris.

Vi flytter dig fra dit gamle ERP-system til Dynamics 365 Business Central. Vi erstatter dine tilretninger med standard-apps. Du får en komplet standardopsætning. Du bliver undervist i at bruge løsningen. Og det tager under 2 uger fra start til slut. Vi skærer ikke nogen hjørner – det er bare så veltilrettelagt, at det kan gennemføres hurtigt.

ERP – fortsæt med

Kontakt os
Stil os et spørgsmål her
eller ring til os på 70 23 23 16

Kompetencer inden for ERP
Således synes vi, at en ERP-løsning skal gribes an.

Book en gratis Unbox-samtale
Så kan du vurdere, om Unbox-projektformen passer til din virksomhed.

Nem migrering til Business Central

Alt er tilrettelagt med skabeloner

Alt er tilrettelagt med skabeloner

Kort projekt og kort nedetid

Kort projekt og kort nedetid

Bliv fri for tilretninger via standard-apps

Bliv fri for tilretninger via standard-apps

Fast pris - Fast tidsplan

Fast pris – Fast tidsplan

Unbox til Microsoft Dynamics NAV

Unbox er en projektform, hvor vi leverer Dynamics med standard-apps og standardopsætning, som vi mapper til dine forretningsbehov, og migrerer dine data ind i.

Resultatet er et samlet abonnement på Microsoft Dynamics 365 Business Central inkl. ekstra apps fra Abakion, løbende opgradering og superbruger-support.

Overblik over et Unbox-projekt

Projektet

Unbox begynder med en Gemba Walk, hvor vi lærer din virksomhed at kende. Så migrerer vi dine eksisterende data og underviser dig i den nye løsning. Og når vi går i drift, så supporterer vi, at alle kommer godt i gang.

Hvis du kommer fra en tidligere Dynamics NAV, så er nedetiden kun én dag, men du kan sagtens vælge Unbox, selv om du kommer fra et andet ERP-system.

Løsningen

Unbox er en rigtig migrering, hvor vi ikke blot hælder gamle dårligdomme over i den nye version. Denne projektform kan ikke sammenlignes med at sende din NAV til en opgraderingsfabrik i udlandet.

Resultatet af projektet er en Microsoft Dynamics 365 Business Central som rigtig SaaS cloud-løsning. Ikke noget med hosted on-premise. Du kan også læse om løsningen hos Microsoft her: Business Central.

Best Practice opsætningspakken er en skabelon, der opsætter mere end 150 tabeller i løsningen, så du er flyvende fra start uden at betale for opsætningsarbejde. Læs mere om Best Practice opsætning her.

Løsningen inkluderer apps, der gør det muligt at undgå de fleste specialtilretninger, så resultatet er også forandringsparat. De tilhørende apps har vi samlet i en pakke, som vi kalder App Bundle.

Hør om erfaringerne med Unbox

Ingemann Components implementerede deres Business Central gennem Unbox. Se videoen og hør, hvordan de oplevede et Unbox projekt.

Dokumentet om Unbox

Læs alt om Unbox

21 siders PDF med beskrivelse af:

 • Projektets forløb
 • Prisen
 • Roller og ansvar
 • Standard-apps
 • Standardopsætningen

Vi sender straks dokumentet til dig, når du har udfyldt formularen:

 • Ved udfyldelse accepterer du at modtage et link til Unbox-dokumentet og email-nyhedsbrevet om forretningsløsninger fra Abakion, og du accepterer vores generelle betingelser. Du kan nemt afmelde, når du vil.

Migrering med Unbox til
Dynamics 365 Business Central

Punkt 1

Indledende samtale

Første skridt er en samtale, hvor vi gennemgår dine specielle behov og de større klumper tilretninger, du har i den gamle løsning. Så kan vi på forhånd afgøre, om du passer til Unbox-konceptet.

Det er vigtigt for os, at du ved, hvad du går ind til, og at vi sammen er sikre på, at din virksomhed passer til konceptet.

Vi har standardiseret de spørgsmål og afklaringer, som er agendaen for mødet. På den måde kan du allerede på forhånd forberede, om der er noget specielt, vi skal tale om, når vi mødes.

Læs mere – og book en unbox-samtale her »

Punkt 2

Se hvad der er inkluderet i Unbox

Det er vigtigt, at du på forhånd ved, hvad der er med i pakken. Det er klart, at vi på en uge ikke når ud i alle hjørnerne af løsningen, men vi har sammensat et forløb, som dækker det, langt de fleste virksomheder har behov for.

Unbox-konceptet indeholder også en høj grad af fleksibilitet. Du kan selv vælge, hvilke forretningsprocesser du vil undervises i, og hvilke data du gerne vil have migreret fra din gamle ERP-løsning.

Det foregår ved, at du får udleveret 2 Excel-ark, hvor du kan afkrydse dine valg af undervisning og datamigrering. Du kan vælge for 100 point i alt. Nogle ting koster flere point end andre, og grænsen på de 100 point sikrer, at vi kan nå det inden for den afsatte arbejdsuge. Det er også rigeligt for langt de fleste virksomheder.

Forretningsprocesser i Unbox

Punkt 3

Gemba Walk

Vi gennemfører en Gemba Walk i din virksomhed, før Unbox-projektet sættes i gang – og som regel også før du skriver under på kontrakten.

Det er der en god grund til: Det er vigtigt for projektets succes, at vi kender din virksomhed bedst muligt fra begyndelsen. For et komprimeret forløb som Unbox er det endnu mere vigtigt. Der skal ikke opstå store overraskelser undervejs.

Gemba Walk er et Lean-udtryk, og det betyder, at man observerer arbejdet, dér hvor det bliver udført. Det foregår i praksis ved, at Abakions forretningskonsulent sammen med dig går gennem afdelingerne i din virksomhed. I følger forsyningskæden og observerer, hvordan der arbejdes med ERP, og snakker med medarbejderne om, hvilke forretningsprocesser der er vigtige for dem.

Punkt 4

Udførelsen

Når vi er blevet enige om, at vi skal gennemføre projektet, så booker vi en tid i kalenderen.

Du får 2 primære konsulenter tilknyttet – en forretningskonsulent, som står for undervisning og workshops, og en datakonsulent, som migrerer data fra din gamle løsning. Vi migrerer data på en intelligent måde, vi anvender en best practice-opsætning i den nye løsning, og vi validerer data i den nye løsning. Det betyder, at alle data bliver mappet korrekt, hvormed den nye løsning har rensede data.

Løsningsmæssigt erstatter vi alle tilretninger i den gamle løsning med apps i den nye løsning. Det er muligt hos langt de fleste virksomheder i dag. Det skaber forandringsparathed, at man ikke er fastlåst i gamle tilretninger. Fremover kan du versions-opgradere uden at skulle gennem et migreringsprojekt.

Vi afslutter med at sætte løsningen i drift, og så er den klar til, at dine medarbejdere møder på arbejde dagen efter.

Punkt 5

Support

Den første dag efter driftstart har vi både forretningskonsulenten og en kundekonsulent udstationeret i din virksomhed for at hjælpe alle brugerne godt i gang.

I de efterfølgende dage er der mulighed for at kontakte vores support og stille spørgsmål om brugen af løsningen.

 • Fra NAV, C5 eller andet
 • Dit sidste migreringsprojekt
 • Under 2 uger fra start til slut
 • Fast pris
 • Fuldt valideret
 • Fri support bagefter

… eller ring til os på 70 23 23 16.
Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål.

Erfaringerne fra et skabelon­baseret Business Central-projekt

Tabellae valgte et komprimeret migreringsprojekt, da de skulle flytte deres ERP-løsninger i Danmark, Norge og Sverige til Microsoft Dynamics 365 Business Central. Stefan Reina stod i spidsen for projektet, og han fortæller her om sine erfaringer og gode råd. Læs artiklen »

Brug Unbox på større projekter

Vi synes ikke, at større ERP-projekter bør være et “big-bang”.

Vi forklarer her i videoen, hvordan du kan bruge Unbox-konceptet til at opdele et større projekt i mindre faser, som er nemmere, mere sikkert, mere standardiseret – og hvor forandringsprocessen for medarbejderne ikke skaber stress og usikkerhed.

Unbox er ikke kun for små virksomheder.

Medico-virksomheden Unigroup skiftede til Dynamics NAV med et Unbox-projekt.

For et stykke tid siden ville Unigroup udskifte deres gamle C5, og de valgte Dynamics NAV, men det gik ikke helt som forventet.

”Vi blev lokket af den nemme løsning hos vores daværende leverandør af C5,” fortæller Bjørn Jacobsen fra Unigroup.

”Det var ikke fordi, det var billigere, end hvad alle andre kunne tilbyde, men det virkede nemt og ukompliceret.”

”Det gik også fint til at begynde med, men det viste sig hurtigt, at den nye løsning ikke kunne lave pluklister og lagerlister.”

”Vi er en lille virksomhed, og vi har egentlig kun ét specielt behov: batch-styring. Så er det altså et stort problem, at vi ikke kan få pluklister og lagerlister.”

”Min daværende leverandør skulle bruge en uges arbejde på at udbedre det. Det er sikkert fair nok, men det virkede som en stakket frist. Jeg var bange for, at vi hen ad vejen ville støde på andre ting, som også ville tage en uges arbejde.”

”Så dukkede Abakion op på vores radar med Unbox-konceptet. Det tiltalte os, at vi kunne arbejde tæt sammen med leverandøren i en uge og komme tæt på beslutningerne.”

Erfaringerne med Unbox

”Til andre, der vil lave et Unbox-projekt, vil jeg sige, at man skal være indstillet på at træffe beslutninger, mens arbejdet står på i arbejdsugen. Hvis man hele tiden skal bagud i organisationen og holde møder for at træffe beslutninger, så tager det alt for lang tid.”

”Der er fart på, men når man er i gang med arbejdsugen, så giver det rigtig god mening, at processen er som den er.”

”Man skal som kunde forholde sig til rigtig mange problemstillinger, som vi ville have opdaget senere som ubehagelige overraskelser. Alle de ting har vi fået håndteret med det samme. Det er den rigtige måde at gøre det på.”

”Jeg må sige, at vi er stødt på utrolig mange steder, hvor vores gamle leverandør er sprunget over, hvor gærdet er lavest, og har glemt at fortælle os om det. Det gælder især kvaliteten af de importerede data.”

”Vi har virkelig fået ryddet op.”

Overskuelig pris

”For en mindre virksomhed som os er Unbox-arbejdsugen også meget mere spiseligt økonomisk.”

”Hos min gamle leverandør ville de have 100.000 bare for en indledende analyse. Jeg synes, at det lød lidt dyrt. Vi har altså ikke råd til et projekt, der ender med at koste mange hundrede tusinder.”

”En analyse havde måske afdækket udfordringen med batchnummer-styring fra begyndelsen – måske havde den ikke. Men pointen er, at det ville blive for dyrt for os.”

Data-migrering kan gemme mange skjulte mangler

”Det er ikke så ligetil at flytte data fra C5 til NAV, som vi troede. Vores gamle leverandør fik det til at lyde nemt, men det har vist sig nu, at vi købte katten i sækken.”

De data, der var importeret i NAV, var ikke valideret. På overfladen ser alt godt ud, men det betyder, at der ligger data i databasen, som ikke kan indtastes i virkelighedens verden.

Det giver problemer, som dukker op hen ad vejen. Det er som et sprunget vandrør under gulvet. Du kan ikke se det nu, men på et tidspunkt begynder du at undre dig over, hvorfor gulvet slår sig.

Uanset hvordan du vælger at migrere, så sørg for at bede din leverandør om at validere data i den nye løsning – ikke blot importere.

Bjørn Jacobsen forklarer problemet således:

”C5 validerer ikke nær så meget som NAV. Det samme bilagsnummer kan sagtens oprettes to gange i C5. Systemfelter i NAV er tekstfelter i C5, hvor man kan skrive hvad man har lyst til. Den slags giver altså udfordringer med at flytte data til NAV, og når data så bare bliver importeret i NAV uden nogen validering, så giver det problemer.”

Vi endte faktisk med at samle data både fra den gamle C5 og fra den opgraderede NAV med ikke-validerede data, fordi vi medtog historiske finansposter, debitorposter, kreditorposter og vareposter. Det var en bonus til Unigroup for at være den første på et Unbox-projekt.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at jeg som kunde bliver spurgt om alle de små beslutninger, når data skal migreres, men i et traditionelt projekt ville vi ringe eller emaile til hinanden, og det ville ende med at tage måneder.”

”Det er derfor, denne projektform er så smart.”

Billedet viser Bjørn Jacobsen fra Unigroup og vores Jesper Nielsen, som er i fuld gang med at migrere data sammen.

Nu er det tid til at læse dokumentet om, hvordan et Unbox-projekt vil foregå hos dig: