Digital Advice

Strategisk rådgivning med teknisk forankring

“Digital Advice” er Abakions rådgivningsteam med fokus på strategisk ledelsesrådgivning inden for digitalisering og teknologi.

Vi er specialiserede inden for Microsoft-platformen, men vi rådgiver bredt om digital transformation, internationale projekt-udrulninger, cloud-infrastruktur, best-practice forretningsprocesser, big data og teknologiske forbedringer.

Rådgivning

Rådgivning

Vi kan give dig den relevante sparring, så du føler dig ordentlig klædt på til at skabe digital transformation i din forretning.
Overblik

Overblik

Vi kan hjælpe dig med at få låst op for potentialet i din forretning ved at give dig kontrol over dine processer og data.
Indsigt

Indsigt

Vi kan hjælpe dig med at skabe indsigt i din nuværende forretning, så du står stærkere rustet til fremtiden.

Vi vil gøre Management Consulting tilgængeligt for alle

Den største barriere for at komme i gang med digitalisering i industrien er: Mangel på tid (ifølge en analyse fra IDA). Mangel på viden hos ledelse og medarbejdere indtager 2. og 3. pladsen.

I Abakion oplever vi, at det er tilfældet hos rigtig mange danske virksomheder. Derfor vil vi gøre strategisk rådgivning i digitalisering tilgængelig for alle almindelige virksomheder.

  • Rådgivning skal gå tjept, så virkeligheden ikke når at ændre sig undervejs.
  • Rådgivning skal være funderet i praksis, så det kan omsættes til konkrete tiltag.
  • Rådgivning skal være til at betale – og standardiseret, så du ved præcis, hvad du får for pengene.

Hos os er strategisk rådgivning altid en tre-trins raket:

  • Fundamentet: den brede strategiske rådgivning
  • Analysen: de konkrete anbefalinger til praktiske tiltag
  • Løsningen: de faktiske skabeloner, løsninger og ydelser

Du kan selv vælge, hvem der skal tage sig af det sidste trin og levere løsningen. Det behøver ikke være os. Vi sørger bare for, at din rådgivning kan omsættes direkte til praksis.

Gode eksempler på rådgivning

Digital transformation

Hvor starter man? Hvad skal prioriteres? Vi hjælper dig gennem hele forløbet og yder sparring både til opstart, implementering og løbende drift.

Big data

Vi rådgiver dig om, hvordan du får mest ud af dine data, hvordan du får styr på data, og hvilke værktøjer der kan hjælpe.

Teknologisk overblik og roadmap

Få et fuldt teknologisk overblik over din forretning og et roadmap med forslag til forbedringer.

advice-eksempler-1

Strategisk IT-rådgivning

Få personlig, strategisk sparring og rådgivning om din forretning fra et teknisk perspektiv.

Projekt-implementering

Det kan være overvældende at gå i gang med et IT-projekt. Vi hjælper dig med forandringsledelse, gevinst-afdækning, udrulningstemplates, projektplan og udførelse.

Cases

Hvilket system skal jeg vælge?

Et stort dansk service-firma bad Abakion om hjælp til at skabe indsigt i, om de kunne passe ind i en Business Central, eller om de hellere skulle opgradere deres eksisterende Dynamics AX til Dynamics 365 F&O. Abakion kender løsningerne og kunne hurtigt stille de spørgsmål, som ledte virksomheden til de rette overvejelser.

Hvordan skaber jeg vækst i udlandet?

En virksomhed har en international strategi om 60% vækst inden for 5 år, men havde behov for hjælp til at lægge en konkret plan for væksten, og sikre den rette IT-understøttelse. Abakion kan skabe strukturen, bidrage med skabeloner, og hjælpe med at indsnævre leverandørfeltet til tre, og klæde virksomheden på til at evaluere og vælge den rette.

Hvordan kommer jeg gennem opgraderingen?

Den nye leder i en mellemstor produktionsvirksomhed havde aldrig kørt så stort et projekt før og ville gerne have en sparringspartner, han kunne læne sig op ad, når der skulle tages beslutninger. Abakion var sparringspartner og digitaliserings- og projekt-rådgiver gennem ERP- og BI-projektet.

Hvordan får jeg medarbejderne med på forandringen?

En mellemstor virksomhed skulle opgradere ERP og ville gerne sikre, at ledelse og medarbejdere var klædt på til forandringen. Abakion hjalp med forandringsledelse og coaching gennem forløbet.

Hvordan får jeg overblik over min virksomhed?

Efter mange fusioner havde et stort firma i underholdningsbranchen mistet overblikket over IT-landskabet og havde svært ved at prioritere indsatsen. Abakion hjalp med at skabe et 360-graders overblik og et prioriteret roadmap, som firmaet selv kunne arbejde videre med.

Praktik

Vi standardiserer ledelsesrådgivning i overskuelige pakker.
Så er det nemt at gøre et tiltag, og du kan tage udviklingen bid for bid
– og se et udbytte på kort sigt.

Her er rådgivnings­ydelser, du kan sætte i gang nu:

Technological Roadmap

Technological Roadmap

Få et fuldt teknologisk overblik over din forretning og et roadmap med forbedringer.
Managing Change

Managing Change

Er i på vej imod en større intern forandring kan I med fordel starte med at adressere denne forandring på en proaktiv måde.
Digital transformation

Digital Transformation

Få sparring og overblik over din digitale transformation med hjælp fra en strategisk rådgiver.
Going Global

Going Global

Få hjælp og sparring gennem hele processen, når du skal i luften med din løsning internationalt.
Finding your ERP

Finding your ERP

Er du på udkig efter dit næste ERP system men usikker på hvad du skal vælge?
Customer relationship managemet

Finding your CRM and Marketing tool

Hjælp dine salgsmedarbejdere med at få struktur og overblik over salgsmuligheder og marketing-initiativer.
Big data

Doing your data BIG

Få rådgivning i hvordan i kan blive mere datadrevne som organisation.
Strategy Workshop

Strategy Workshop

Har du brug for hjælp til at få sat en retning på jeres udvikling som organisation?
Due Diligence

Due Diligence

Få sparring til at vælge den helt rigtige app eller løsning til bedst at håndtere jeres behov.

Procesoptimeringsworkshop

Få hjælp med at identificere og prioritere processer eller arbejdsgange, som kan optimeres eller effektiviseres vha. funktionaliteten i Power Platform.

Data Access - API dataintegration

Brug din Data Access administrerede API-integration til at få adgang til de mest populære tabeller fra Business Central og opret forbindelse til Microsoft Power BI eller til enhver anden tredjepartsløsning.

What’s in it for me?

Her kommer fest-talen om, hvorfor digital rådgivning er relevant for din virksomhed.

Verden i dag »

Den hastige digitale udvikling i vores samfund har ændret den måde, hvorpå virksomheder skaber vækst og genopfinder sig selv. For at forblive relevante er virksomheder nødt til at have en digital kultur som kerne – og en digital tilgang til innovation.

I en verden, der drives af teknologiske forandringer, kan rådgivning i digital udvikling gøre vækstplaner operationelle og overskuelige for virksomhedsledere – men kun hvis rådgivningen favner helt fra den strategiske vision til det tekniske fundament.

Rådgivningens rolle »

“Digital Advice” er vores rådgivningsteam i Abakion, der binder din forretningsstrategi sammen med praksis. Det er Management Consulting med praktisk forankring.

Med afsæt i årtiers erfaring kan vi bidrage med forståelse for fortiden, erfaring med nutiden og indsigt i fremtiden.

Digital Advice-teamet bringer ekspertise, engagement og ressourcer til at drive en transformationsrejse og opbygge virksomhedens digitale forretning. Vi arbejder altid med 3 aspekter: Strategi, Teknik og Kultur – for digital transformation handler som regel lige så meget om mennesker som strategi og teknik.

Vi indtager en transformationsrolle og hjælper med at skabe en digital kultur og en digital platform, så virksomheder kan fortsætte med at innovere på egen hånd og skabe en sund og fremtidssikret virksomhed.

Vækst­planer, flaske­halse og digital rådgivning

Konsulentchef Michael Møller-Jensen fortæller om sit syn på Digital Rådgivning

Hvor er flaskehalsene i din virksomhed?
Hvad holder dig tilbage fra vækst?

Det er det, vores rådgivningsteam er sat i verden for at hjælpe med, men jeg vil gerne begynde historien ude i den virkelige verden.

Som rådgiver mødte jeg en råvaregrossist, som ikke længere kunne følge med deres vækstplaner. De sagde, at de ville være nødt til at ansætte 50 personer, hvis de skulle fortsætte med samme vækstrate, og det ville ikke være holdbart.

Find flaskehalsen
De havde mange spørgsmål: » Hvordan kan vi automatisere? » Hvordan kan vi organisere os, så vi ikke er nødt til at finde verdens dygtigste specialister, hver gang vi øger markedsandelen – så vi kan onboarde og oplære nye medarbejdere i leveranceprocesser? » Hvordan kan vi gøre vores processer repeterbare, så leverancer bliver mere effektive og ikke skaber flaskehalse?

De havde en klar opfattelse af, hvilke flaskehalse der holdt væksten tilbage. Og deres umiddelbare plan var at opgradere deres forretningssystemer, så alt var i skyen, moderne og effektivt.

Barrierer for vækst
Det er heller ikke nogen dårlig plan, men vi valgte alligevel at kigge et niveau dybere. Det er vores opgave som strategisk it-rådgiver at identificere, hvad der reelt holder forretningen tilbage.

Vi skal evaluere digital modenhed, så ledelsen får synlighed for, hvor deres flaskehalse i virksomheden er – så de klart kan se, hvad der holder dem tilbage fra vækst.

Det kan både handle om teknik og mennesker. Det kan lyde lidt spøjst, når jeg taler om ”digital” modenhed. Så lyder det som om, at jeg kun fokuserer på teknikken, men jeg fokuserer i høj grad også på de mennesker, som er involveret. Det er som regel hos menneskene, at vi finder de største flaskehalse.

Digital modenhed handler i høj grad om, at medarbejdere skal være parate til at udnytte moderne teknologi til at realisere virksomhedens vækstplaner. Det handler ikke kun om smarte IT-systemer. Der er altid mennesker med i ligningen.

Teknik er ikke altid svaret
Det viste sig i dette tilfælde, at problemet i første omgang ikke havde noget med IT at gøre.

Virksomheden havde for lidt styr på sine master-data på varer – og der tænker jeg ikke på PIM-systemer, men på selve kvaliteten af data. Den manglende datakvalitet skabte problemer mange steder i organisationen.

De var i en situation, hvor det var meget langsommeligt at fakturere, fordi hver eneste faktura krævede en manuel oprydning i de nødvendige master data. Alle forretningsprocesser gik hele tiden i stå. Det skabte forsinkelser og alt for stort tidsforbrug.

Det betød, at virksomheden ikke var agil.

Vi anbefalede, at de begyndte rejsen med at ansætte nye medarbejdere i ”Master Data Koordinator”-roller. De valgte at følge vore råd, og i dag får de master-data forankret i hele organisationen, og master-data er ikke en flaskehals. Dermed er de klar til næste trin i deres vækstrejse.

Og hvad skal vi lære af den historie?
Hvis de havde sprunget direkte ud i at migrere deres forretningssystemer til cloud, så ville de blot have bragt master-data-problemet med sig i skyen, og det ville ikke have ændret på særlig meget.

Du kan også bare kaste dig ud i en opgradering, et migreringsprojekt, eller begynde at udvikle en specialløsning, men det er ikke sikkert, at det hjælper dig med at nå dine forretningsmæssige mål.

Management Consulting for alle
Min pointe er, at digital rådgivning giver indblik i de reelle flaskehalse og barrierer. Det giver dig overblik over hele situationen. Og så ender løsningen på udfordringen ofte med at være en helt anden, end du havde regnet med.

Det er grunden til, at vi i Abakion har struktureret den digitale rådgivning med teknisk forankring.

Det skal ikke kun være tilgængeligt for store virksomheder, der kan køre langvarige Management Consulting-projekter. Det skal være standardiseret, struktureret, nemt at sætte i gang, og nemt at få udbytte af. Og det får du hos os.

Michael Møller-Jensen hos Abakion
Tina Mille hos Abakion

Snak med et menneske

Stil et spørgsmål og få en snak med Tina Mille Mouridsen eller en af hendes gode kolleger.
[email protected]

Navn*

Mere god læsning …

Digital transformation - sæson 2
Af Helena Celander

Få tilskud til dit næste IT-projekt

Erhvervsstyrelsen har bedt SMV:Digital om at administrere tilskudspuljer for danske virksomheder, og det er værd at undersøge, om de kan finansiere dit næste IT-projekt.

Michael Møller-Jensen om Management Consulting
Af Michael Møller-Jensen

Hvad skal du bruge Management Consulting til?

Jeg synes ikke, at Management Consulting kun er for de store virksomheder. Det skal ikke være for teoretisk og for svært at realisere.

Digital rådgivning med forankring i praksis
Af Mette Bak

Digital rådgivning med forankring i praksis

Jeg vil gerne gøre op med den klassiske management-konsulent branche. God, strategisk rådgivning skal ikke være forbeholdt store virksomheder.

Digital transformation i virkelighedens verden
Af Michael Møller-Jensen

Digital transformation i virkelighedens verden

Vi taler hele tiden om digital transformation – eller en digital modningsproces – men hvad betyder de udtryk egentlig?

Mette Bak fortæller om digitaliseringsprojekter
Af Mette Bak

Sådan bliver dit næste digitaliserings-projekt en fiasko

Mette Bak deler sine erfaringer om hvorfor flere oplever at deres digitaliseringsprojekter er forhindret i at blive en succes

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)
Af Mette Bak

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)

Vi sætter faktisk en ære i, at vi ikke er uvildige. Det er ellers en dyd, som mange rådgiver-konsulenthuse er glade for at smykke sig med.

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi
Af Mette Bak

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi

Nye teknologiske muligheder som AI, robotter og IoT – skal man skynde sig at hoppe på vognen, være afventende, eller være lidt frygtsom?

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede
Af Mette Bak

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede

Jeg vil påstå, at mange strategiske beslutninger er drevet af frygt og markedskræfter – og den erkendelse har stor indflydelse på dine IT-beslutninger.

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet
Af Mette Bak

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet

Hvorfor går nogle IT-projekter skævt? De løber over tid, bliver for dyre, eller værst af alt: giver ikke de gevinster, som var hensigten. Det er altid de samme 3 problemer.