Digital Advice
Du behøver ikke at navigere alene

“Digital Advice” er Abakions rådgivningsteam med fokus på strategisk ledelsesrådgivning inden for digitalisering og teknologi

rundt
Figur-da-mobil

Digital rådgivning er et naturligt fundament for Abakions virke som førende IT-konsulenthus inden for Microsofts forretningsløsninger.

Vi oplever et stigende behov for rådgivning pga mangel på vidensressourcer og et teknologisk landskab med stigende kompleksitet.

Der findes mange dygtige rådgiver i markedet, men vores Digital Advice-team adskiller sig ved at stå på et fundament af eksperter i design og implementering af IT-systemer og infrastruktur.

Du filtrerer en masse Management Consulting “bullshit” fra, fordi vores rådgivere har grundlag i praktisk erfaring – og vi skal ofte selv kunne eksekvere de strategier, vi rådgiver om.

rådgivning-mobil
advice

Strategi og vækst

Strategi og vækst

Vi arbejder med tre typer af ydelser

For hver ydelse kan Digital Advice tilbyde rådgivning, analysearbejde, rapporter og fremlæggelse af muligheder for udvalgte målgrupper.

Strategi review

Vi gennemgår din nuværende strategi og identificerer områder, hvor du kan lukrere og optimere med de tilgængelige teknologier.

Inter-nationalisering

Vi hjælper dig med at sikre, at din virksomheds internationale ambitioner IT-understøttes korrekt på kort og lang sigt, at du kan navigere i de udfordringer der følger med.

Strategi-
udvikling

Vi hjælper dig med at udvikle en robust og fremadrettet IT-strategi, der understøtter din virksomheds vision og mål.

Digital Transformation

Digital
Transformation

Vi arbejder i to spor, Projekt og Taktik

For hver ydelse kan Digital Advice tilbyde rådgivning, træning, analysearbejde, rapporter og fremlæggelse af muligheder for udvalgte målgrupper.

Projektportefølje
Review

Vi gennemgår din nuværende projektportefølje og identificerer muligheder for forbedring og effektivisering.

Projekt
Eksekvering

Vi kan både lave en tjek af nuværende kapacitet, samt træne og implementere nye metoder såsom struktureret gevinstrealisering, forandringsledelse og projektledelse.

Teknologisk
Roadmap

Vi udvikler en plan for, hvordan teknologi kan understøtte din virksomheds mål og vision.

IT-Infrastruktur
review

Vi gennemgår din IT-infrastruktur og identificerer områder for forbedring og modernisering.

Forretnings
optimering

Vi identificerer og implementerer forbedringer i dine forretningsprocesser for at øge effektiviteten og produktiviteten.

Konkurrenceevne

Konkurrenceevne

Vi tilbyder strategisk rådgivning indenfor vores specialområder, Business Central SaaS, CRM, Power Platform, E-commerce, Abakion Business Applications, Cloud og AI.

For hver ydelse kan Digital Advice tilbyde rådgivning, due diligence, analysearbejde, udarbejdelse af rapporter og fremlæggelse af muligheder for udvalgte målgrupper.

Risk Management

Risk Management

Vi arbejder med tre typer af ydelser

For hver ydelse kan Digital Advice tilbyde rådgivning, analysearbejde, udarbejdelse af rapporter og oplæg.

IT sikkerhed

Vi hjælper med at identificere og afbøde IT-sikkerhedsrisici.

Risk Management

Vi hjælper med at identificere og håndtere risici i din virksomhed.

Compliance

Vi hjælper med at sikre, at din virksomhed overholder relevante love og regler, herunder GDPR og ESG-rapportering.

Cases


Hvilket system skal jeg vælge?

Et stort dansk service-firma bad Abakion om hjælp til at skabe indsigt i, om de kunne passe ind i en Business Central, eller om de hellere skulle opgradere deres eksisterende Dynamics AX til Dynamics 365 F&O. Abakion kender løsningerne og kunne hurtigt stille de spørgsmål, som ledte virksomheden til de rette overvejelser.

Hvordan skaber jeg vækst i udlandet?

En virksomhed har en international strategi om 60% vækst inden for 5 år, men havde behov for hjælp til at lægge en konkret plan for væksten, og sikre den rette IT-understøttelse. Abakion kan skabe strukturen, bidrage med skabeloner, og hjælpe med at indsnævre leverandørfeltet til tre, og klæde virksomheden på til at evaluere og vælge den rette.

Hvordan kommer jeg gennem opgraderingen?

Den nye leder i en mellemstor produktionsvirksomhed havde aldrig kørt så stort et projekt før og ville gerne have en sparringspartner, han kunne læne sig op ad, når der skulle tages beslutninger. Abakion var sparringspartner og digitaliserings- og projekt-rådgiver gennem ERP- og BI-projektet.

Hvordan får jeg medarbejderne med på forandringen?

En mellemstor virksomhed skulle opgradere ERP og ville gerne sikre, at ledelse og medarbejdere var klædt på til forandringen. Abakion hjalp med forandringsledelse og coaching gennem forløbet.

Hvordan får jeg overblik over min virksomhed?

Efter mange fusioner havde et stort firma i underholdningsbranchen mistet overblikket over IT-landskabet og havde svært ved at prioritere indsatsen. Abakion hjalp med at skabe et 360-graders overblik og et prioriteret roadmap, som firmaet selv kunne arbejde videre med.

Lej en digital rådgiver

Vi synes, at du skal leje en digital rådgiver. Og hvorfor så det?

Alle virksomheder kæmper konstant for at forblive konkurrencedygtige, og tendensen er, at digitalisering og teknologier som Cloud teknologi og AI får markant større rolle ift. at sikre konkurrenceevnen.

Vi ved, at du og dine kollegaer brænder jeres niche eller ekspertområde, og derfor at Cloudstrategi, IT-infrastruktur og AI sjældent står øverst på prioriteringslisten.

Den tid der dedikeres til IT, ender ofte med at blive meget lavpraktisk og kendetegnet ved gennemførsel af obligatoriske (men ofte ubelejlige) projekter.

Men hvor tit går I egentlig i helikopteren, og aktivt tager stilling til teknologiernes betydning for virksomhedens ve og vel? Har I en ressource der har tiden og kompetencerne til det?

Hvis ikke, så kan du løse det på 4 måder:

DA-matrix2

Ansættelse »

Det kunne være dejligt, hvis du havde en medarbejder dedikeret til digital strategi. Det kunne alle virksomheder have gavn af, men de færreste har økonomisk råderum til at ansætte en person, der er dedikeret til denne rolle.

Fordelen ved en egen ansat er, at vedkommende er 100% på din side, men det er til gengæld dyrt.

IT-leverandøren »

Du kan også vælge at lytte til dine IT-leverandører. Udfordringen er som regel, at de bidrager med parts-indlæg. De taler om de emner, som de selv kan levere IT-ydelser på, og de har en kommerciel interesse, så du kan ikke regne med, at de 100% arbejder for dine interesser. Til gengæld er den type rådgivning billig eller gratis, fordi IT-leverandøren betragter det som salgsarbejde.

Management-konsulenten »

En tredje mulighed er at hyre en Management-konsulent fra en af de store rådgivende konsulenthuse. Det har ry for at være en dyr løsning, som ikke er tilgængelig for små og mellemstore virksomheder, og du får samtidig en rådgivning, som ikke er knyttet til praksis, men til gengæld kan du i en vis grad forvente, at konsulenten har dine interesser for øje.

Lej en rådgiver »

Og så vil vi foreslå en mulighed, som vi synes er bedre: Lej en digital rådgiver.

Ja, vi er selv et IT-konsulenthus, men vi tilbyder digitale rådgivere, som trækker i din trøje og yder rådgivning med så høj integritet for dine interesser som overhovedet muligt.

Vores digitale rådgivere er erfarne folk med både IT-forståelse og forretningsforståelse. De kan hjælpe dig med at lægge en strategi og en plan. Og de bliver ikke målt på, hvor meget du i øvrigt køber hos Abakion. Det er rådgivning, der er deres fag, og som de sætter en ære i. De har til gengæld fingeren på pulsen, fordi de lytter til deres 200 kolleger i Abakion, og det betyder, at deres rådgivning bliver praktisk orienteret og ikke særlig Management Consulting-agtigt.

Du får hjælp fra en strategisk rådgiver, som ellers ville være dyr at ansætte og svær at tiltrække. De trækker i din trøje og hjælper med det, som du siger, at du har behov for. Og de har intet imod at rådgive dig til at lade være med at købe nyt IT – det er faktisk ofte slutresultatet.

Det er en ret billig løsning i forhold til de andre muligheder, og du får en digital rådgiver, som arbejder for dine interesser.

Mere god læsning …

Af Helena Celander

Få tilskud til dit næste IT-projekt

Erhvervsstyrelsen har bedt SMV:Digital om at administrere tilskudspuljer for danske virksomheder, og det er værd at undersøge, om de kan finansiere dit næste IT-projekt.

Michael Møller-Jensen om Management Consulting
Af Michael Møller-Jensen

Hvad skal du bruge Management Consulting til?

Jeg synes ikke, at Management Consulting kun er for de store virksomheder. Det skal ikke være for teoretisk og for svært at realisere.

Digital rådgivning med forankring i praksis
Af Mette Bak

Digital rådgivning med forankring i praksis

Jeg vil gerne gøre op med den klassiske management-konsulent branche. God, strategisk rådgivning skal ikke være forbeholdt store virksomheder.

Digital transformation i virkelighedens verden
Af Michael Møller-Jensen

Digital transformation i virkelighedens verden

Vi taler hele tiden om digital transformation – eller en digital modningsproces – men hvad betyder de udtryk egentlig?

Mette Bak fortæller om digitaliseringsprojekter
Af Mette Bak

Sådan bliver dit næste digitaliserings-projekt en fiasko

Mette Bak deler sine erfaringer om hvorfor flere oplever at deres digitaliseringsprojekter er forhindret i at blive en succes

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)
Af Mette Bak

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)

Vi sætter faktisk en ære i, at vi ikke er uvildige. Det er ellers en dyd, som mange rådgiver-konsulenthuse er glade for at smykke sig med.

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi
Af Mette Bak

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi

Nye teknologiske muligheder som AI, robotter og IoT – skal man skynde sig at hoppe på vognen, være afventende, eller være lidt frygtsom?

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede
Af Mette Bak

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede

Jeg vil påstå, at mange strategiske beslutninger er drevet af frygt og markedskræfter – og den erkendelse har stor indflydelse på dine IT-beslutninger.

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet
Af Mette Bak

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet

Hvorfor går nogle IT-projekter skævt? De løber over tid, bliver for dyre, eller værst af alt: giver ikke de gevinster, som var hensigten. Det er altid de samme 3 problemer.

Praktiske ydelser …

Vi standardiserer ledelsesrådgivning i overskuelige pakker.
Så er det nemt at gøre et tiltag, og du kan tage udviklingen bid for bid
– og se et udbytte på kort sigt.

Her er rådgivnings­ydelser, du kan sætte i gang nu:

Technological Roadmap

Technological
Roadmap

Få et fuldt teknologisk overblik over din forretning og et roadmap med forbedringer.

Managing Change

Managing Change

Er I på vej imod en større intern forandring kan I med fordel starte med at adressere denne forandring på en proaktiv måde.

Digital Transformation

Digital
Transformation

Få sparring og overblik over din digitale transformation med hjælp fra en strategisk rådgiver.

Bedre service i hverdagen

Going Global

Få hjælp og sparring gennem hele processen, når du skal i luften med din løsning internationalt.

Finding your ERP

Finding your ERP

Er du på udkig efter dit næste ERP system men usikker på hvad du skal vælge?

Doing your data big

Big Data i praksis

Få rådgivning i hvordan I kan blive mere datadrevne som organisation.

Strategy workshop

Strategy
Workshop

Har du brug for hjælp til at få sat en retning på jeres udvikling som organisation?

Due Dilligence

App Due Dilligence

Få sparring til at vælge den helt rigtige app eller løsning til bedst at håndtere jeres behov.

Finding your CRM and Marketing Tool

Finding your CRM and Marketing tool

Hjælp dine salgsmedarbejdere med at få struktur og overblik over salgsmuligheder og marketing-initiativer.

Procesoptimeringsworkshop

Procesoptimerings workshop

Få hjælp med at identificere og prioritere processer eller arbejdsgange, som kan optimeres eller effektiviseres vha. funktionaliteten i Power Platform.

Data Access - API dataintegration

Gevinstafdækning

Brug din Data Access administrerede API-integration til at få adgang til de mest populære tabeller fra Business Central og opret forbindelse til Microsoft Power BI eller til enhver anden tredjepartsløsning.

Vækst­planer, flaske­halse og digital rådgivning

Konsulentchef Michael Møller-Jensen fortæller om sit syn på Digital Rådgivning

Hvor er flaskehalsene i din virksomhed?
Hvad holder dig tilbage fra vækst?

Det er det, vores rådgivningsteam er sat i verden for at hjælpe med, men jeg vil gerne begynde historien ude i den virkelige verden.

Som rådgiver mødte jeg en råvaregrossist, som ikke længere kunne følge med deres vækstplaner. De sagde, at de ville være nødt til at ansætte 50 personer, hvis de skulle fortsætte med samme vækstrate, og det ville ikke være holdbart.

Find flaskehalsen
De havde mange spørgsmål: » Hvordan kan vi automatisere? » Hvordan kan vi organisere os, så vi ikke er nødt til at finde verdens dygtigste specialister, hver gang vi øger markedsandelen – så vi kan onboarde og oplære nye medarbejdere i leveranceprocesser? » Hvordan kan vi gøre vores processer repeterbare, så leverancer bliver mere effektive og ikke skaber flaskehalse?

De havde en klar opfattelse af, hvilke flaskehalse der holdt væksten tilbage. Og deres umiddelbare plan var at opgradere deres forretningssystemer, så alt var i skyen, moderne og effektivt.

Barrierer for vækst
Det er heller ikke nogen dårlig plan, men vi valgte alligevel at kigge et niveau dybere. Det er vores opgave som strategisk it-rådgiver at identificere, hvad der reelt holder forretningen tilbage.

Vi skal evaluere digital modenhed, så ledelsen får synlighed for, hvor deres flaskehalse i virksomheden er – så de klart kan se, hvad der holder dem tilbage fra vækst.

Det kan både handle om teknik og mennesker. Det kan lyde lidt spøjst, når jeg taler om ”digital” modenhed. Så lyder det som om, at jeg kun fokuserer på teknikken, men jeg fokuserer i høj grad også på de mennesker, som er involveret. Det er som regel hos menneskene, at vi finder de største flaskehalse.

Digital modenhed handler i høj grad om, at medarbejdere skal være parate til at udnytte moderne teknologi til at realisere virksomhedens vækstplaner. Det handler ikke kun om smarte IT-systemer. Der er altid mennesker med i ligningen.

Teknik er ikke altid svaret
Det viste sig i dette tilfælde, at problemet i første omgang ikke havde noget med IT at gøre.

Virksomheden havde for lidt styr på sine master-data på varer – og der tænker jeg ikke på PIM-systemer, men på selve kvaliteten af data. Den manglende datakvalitet skabte problemer mange steder i organisationen.

De var i en situation, hvor det var meget langsommeligt at fakturere, fordi hver eneste faktura krævede en manuel oprydning i de nødvendige master data. Alle forretningsprocesser gik hele tiden i stå. Det skabte forsinkelser og alt for stort tidsforbrug.

Det betød, at virksomheden ikke var agil.

Vi anbefalede, at de begyndte rejsen med at ansætte nye medarbejdere i ”Master Data Koordinator”-roller. De valgte at følge vore råd, og i dag får de master-data forankret i hele organisationen, og master-data er ikke en flaskehals. Dermed er de klar til næste trin i deres vækstrejse.

Og hvad skal vi lære af den historie?
Hvis de havde sprunget direkte ud i at migrere deres forretningssystemer til cloud, så ville de blot have bragt master-data-problemet med sig i skyen, og det ville ikke have ændret på særlig meget.

Du kan også bare kaste dig ud i en opgradering, et migreringsprojekt, eller begynde at udvikle en specialløsning, men det er ikke sikkert, at det hjælper dig med at nå dine forretningsmæssige mål.

Management Consulting for alle
Min pointe er, at digital rådgivning giver indblik i de reelle flaskehalse og barrierer. Det giver dig overblik over hele situationen. Og så ender løsningen på udfordringen ofte med at være en helt anden, end du havde regnet med.

Det er grunden til, at vi i Abakion har struktureret den digitale rådgivning med teknisk forankring.

Det skal ikke kun være tilgængeligt for store virksomheder, der kan køre langvarige Management Consulting-projekter. Det skal være standardiseret, struktureret, nemt at sætte i gang, og nemt at få udbytte af. Og det får du hos os.

Michael Møller-Jensen hos Abakion

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere
kan du stille et spørgsmål
og få en snak med
Tina Mille Mouridsen
eller en af vores
dygtige konsulenter
.

E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere, så kan du stille et spørgsmål og få en snak med Tina Mille Mouridsen eller en af vores
dygtige konsulenter
.

E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*

Mere god læsning …

Af Helena Celander

Få tilskud til dit næste IT-projekt

Erhvervsstyrelsen har bedt SMV:Digital om at administrere tilskudspuljer for danske virksomheder, og det er værd at undersøge, om de kan finansiere dit næste IT-projekt.

Michael Møller-Jensen om Management Consulting
Af Michael Møller-Jensen

Hvad skal du bruge Management Consulting til?

Jeg synes ikke, at Management Consulting kun er for de store virksomheder. Det skal ikke være for teoretisk og for svært at realisere.

Digital rådgivning med forankring i praksis
Af Mette Bak

Digital rådgivning med forankring i praksis

Jeg vil gerne gøre op med den klassiske management-konsulent branche. God, strategisk rådgivning skal ikke være forbeholdt store virksomheder.

Digital transformation i virkelighedens verden
Af Michael Møller-Jensen

Digital transformation i virkelighedens verden

Vi taler hele tiden om digital transformation – eller en digital modningsproces – men hvad betyder de udtryk egentlig?

Mette Bak fortæller om digitaliseringsprojekter
Af Mette Bak

Sådan bliver dit næste digitaliserings-projekt en fiasko

Mette Bak deler sine erfaringer om hvorfor flere oplever at deres digitaliseringsprojekter er forhindret i at blive en succes

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)
Af Mette Bak

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)

Vi sætter faktisk en ære i, at vi ikke er uvildige. Det er ellers en dyd, som mange rådgiver-konsulenthuse er glade for at smykke sig med.

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi
Af Mette Bak

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi

Nye teknologiske muligheder som AI, robotter og IoT – skal man skynde sig at hoppe på vognen, være afventende, eller være lidt frygtsom?

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede
Af Mette Bak

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede

Jeg vil påstå, at mange strategiske beslutninger er drevet af frygt og markedskræfter – og den erkendelse har stor indflydelse på dine IT-beslutninger.

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet
Af Mette Bak

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet

Hvorfor går nogle IT-projekter skævt? De løber over tid, bliver for dyre, eller værst af alt: giver ikke de gevinster, som var hensigten. Det er altid de samme 3 problemer.