Business Intelligence
Enterprise BI og Performance Management

Med langt over 100 kunder er vi et af de danske Business Intelligence-konsulenthuse, som har størst erfaring med kunder i SMB-segmentet.

Afdelingschef Morten Hansen fortæller:
Afdelingschef Morten Hansen fortæller:

Vi vil skabe værdi med data

Vi gør hverdagen lettere for de mange mennesker i din organisation, som savner let adgang til nøgletal eller til mere detaljeret information.

Vi leverer kundespecifikke løsninger, som hjælper dig med at opnå forretningsfordele og effektiviseringer. Vi benytter den nyeste teknologi og anvender standardkomponenter til at holde omkostningerne nede.

Abakion leverer alle nødvendige ydelser fra design til implementering og ibrugtagning samt den efterfølgende service og support, og vi er bredt anerkendt for at være en uvildig og loyal sparringspartner for alle vores kunder.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål.

Morten Hansen
Afdelingschef, Abakion A/S
[email protected]

Vores konsulentydelser til dig:

Vores konsulentydelser handler om at skabe værdi med data. Uanset om opgaven er en helt ny løsning eller bedre anvendelse af den, som du allerede har.

Rådgivning og foranalyser i Business IntelligenceRådgivning og foranalyser

Ingen løsning skaber værdi, hvis ikke begrænsninger og muligheder i kildesystemer, styringsmodeller og registreringsrammer er indtænkt.

Implementering af Business IntelligenceImplementering

Det er vigtigt, at brugergrænsefladerne matcher kompetencer og behov i lige præcis din organisation.

Projekt og programledelse af Business IntelligenceProjekt og programledelse

Vi bruger ikke dine penge på unødig administration, men vi ved også godt, hvor der ikke kan indgås kompromisser.

Service og support af Business IntelligenceService og support

Supportmodellen er fleksibel og skalerbar, og det er dig, der prioriterer. Vi tager support til både løsningsansvarlige, slutbrugere og driftsafdelingen.

Kompetencekøb inden for Business IntelligenceKompetencekøb

Du har måske i forvejen et team, som tager sig af din BI-løsning, men I har brug for at mande op.

Undervisning i Business IntelligenceUndervisning

Det skaber mest værdi, når vi fokuserer på det, som er nyt for jer, eller det, som ikke rigtigt er lykkedes hidtil.

Dette kan vi hjælpe dig med

Vores konsulentydelser handler om at skabe værdi med data. Uanset om opgaven er en helt ny løsning eller bedre anvendelse af den, som du allerede har.

Rådgivning og foranalyser Ingen løsning er bedre end den tekniske platform, som den er bygget på. Og ingen løsning skaber værdi, hvis ikke begrænsninger og muligheder i kildesystemer, styringsmodeller, og registreringsrammer er indtænkt. En foranalyse fra Abakion kan være alt fra få timers bistand til en samlet analyse, hvor produktet er et projektgrundlag for udvikling, release, drift og vedligehold af en ny løsning. Mindre analyser kan fx have fokus på løsningsoptimering, brugerstyring og sikkerhedsmodellering eller valg af frontend. Ring og hør nærmere. Du vil blive overrasket over hvad vi kan.

Rådgivning og foranalyser

Ingen løsning er bedre end den tekniske platform, som den er bygget på. Og ingen løsning skaber værdi, hvis ikke begrænsninger og muligheder i kildesystemer, styringsmodeller, og registreringsrammer er indtænkt.

En foranalyse fra Abakion kan være alt fra få timers bistand til en samlet analyse, hvor produktet er et projektgrundlag for udvikling, release, drift og vedligehold af en ny løsning. Mindre analyser kan fx have fokus på løsningsoptimering, brugerstyring og sikkerhedsmodellering eller valg af frontend.

Ring og hør nærmere. Du vil blive overrasket over hvad vi kan.

Implementering Det er afgørende, at din løsning baseres på den rigtige arkitektur. Det er ligeså vigtigt, at brugergrænsefladerne matcher kompetencer og behov i lige præcis din organisation. Det er med den forståelse, at vi hjælper med at designe og implementere Data Warehouseløsninger. Vores konsulenter har unik erfaring med Microsofts BI and Analytics produkter. Vi stræber efter at kombinere faglig viden med kreativ usikkerhed, så løsningen prioriterer dine behov og nyttiggør vores erfaring. Vores leverancemodeller og projektledere drager omsorg herfor og tager desuden vare på kvalitetssikring, dokumentation og alle de andre elementer, som udgør grundlaget for et succesfuldt BI-projekt.

Implementering

Det er afgørende, at din løsning baseres på den rigtige arkitektur. Det er ligeså vigtigt, at brugergrænsefladerne matcher kompetencer og behov i lige præcis din organisation. Det er med den forståelse, at vi hjælper med at designe og implementere Data Warehouseløsninger.

Vores konsulenter har unik erfaring med Microsofts BI and Analytics produkter. Vi stræber efter at kombinere faglig viden med kreativ usikkerhed, så løsningen prioriterer dine behov og nyttiggør vores erfaring. Vores leverancemodeller og projektledere drager omsorg herfor og tager desuden vare på kvalitetssikring, dokumentation og alle de andre elementer, som udgør grundlaget for et succesfuldt BI-projekt.

Projekt og programledelse Abakions projektledere har mange års erfaring med agile udviklingsmetoder og administrative projektmodeller. Vi er certificeret i SCRUM og Prince II. Vores erfaring kommer dig til gode. Vi bruger ikke dine penge på unødig administration, men vi ved også godt, hvor der ikke kan indgås kompromisser. Vi lægger vægt på at projekter startes på et solidt grundlag, og på at udviklingen sker i nært samarbejde med kundens løsningsansvarlige. Uanset om udviklingsmodellen er SCRUM eller ej så anser vi det for vores fornemmeste pligt at videregive den læring som projektet tilbyder, så den kan skabe værdi allerede mens projektet udføres.

Projekt og programledelse

Abakions projektledere har mange års erfaring med agile udviklingsmetoder og administrative projektmodeller. Vi er certificeret i SCRUM og Prince II.

Vores erfaring kommer dig til gode. Vi bruger ikke dine penge på unødig administration, men vi ved også godt, hvor der ikke kan indgås kompromisser. Vi lægger vægt på at projekter startes på et solidt grundlag, og på at udviklingen sker i nært samarbejde med kundens løsningsansvarlige. Uanset om udviklingsmodellen er SCRUM eller ej så anser vi det for vores fornemmeste pligt at videregive den læring som projektet tilbyder, så den kan skabe værdi allerede mens projektet udføres.

Service og support Abakions service- og supportkoncept er baseret på mange års erfaring med servicering og drift af BI-løsninger. Modellen er fleksibel og skalerbar, og det er dig, der prioriterer. Vores ydelser kan omfatte såvel support til løsningsansvarlige og slutbrugere som service til driftsafdelingen. Meget ofte varetager vi også de små optimeringer og tilretninger, som enhver BI-løsning har brug for over tid. Vores ticketsystem sikrer at der altid er klarhed over prioritering og indhold af sagerne. I vores højeste serviceniveau garanterer vi dig at sagen påbegyndes inden for en time efter at vi har modtaget den.

Service og support

Abakions service- og supportkoncept er baseret på mange års erfaring med servicering og drift af BI-løsninger. Modellen er fleksibel og skalerbar, og det er dig, der prioriterer.

Vores ydelser kan omfatte såvel support til løsningsansvarlige og slutbrugere som service til driftsafdelingen. Meget ofte varetager vi også de små optimeringer og tilretninger, som enhver BI-løsning har brug for over tid.

Vores ticketsystem sikrer at der altid er klarhed over prioritering og indhold af sagerne. I vores højeste serviceniveau garanterer vi dig at sagen påbegyndes inden for en time efter at vi har modtaget den.

Kompetencekøb Du har måske i forvejen et team, som tager sig af din BI løsning, men I har brug for at mande op. Det kan være, at I mangler arkitekten, en udvikler eller en frontendspecialist i en periode, mens løsningen skal opgraderes eller udbredes yderligere i forretningen. Et kompetencekøb er køb af den spidskompetence I mangler, i den periode, hvor I har brug for det. Det kan være i forbindelse med et enkelt projekt i en kort periode eller ved en række interne opgaver over længere tid. Det meste kan lade sig gøre.

Kompetencekøb

Du har måske i forvejen et team, som tager sig af din BI løsning, men I har brug for at mande op. Det kan være, at I mangler arkitekten, en udvikler eller en frontendspecialist i en periode, mens løsningen skal opgraderes eller udbredes yderligere i forretningen.

Et kompetencekøb er køb af den spidskompetence I mangler, i den periode, hvor I har brug for det. Det kan være i forbindelse med et enkelt projekt i en kort periode eller ved en række interne opgaver over længere tid. Det meste kan lade sig gøre.

Undervisning Hos Abakion tilpasses kurser altid kunden. Uanset værktøj eller løsning, så skaber det mere værdi, at vi kan fokusere på det, som er nyt for jer, eller det, som ikke rigtigt er lykkedes hidtil. Holdundervisning leveres Microsofts Power BI produkt. Selvom kurserne er kundespecifikke er vores priser konkurrencedygtige. Ring og hør nærmere om mulighederne.

Undervisning

Hos Abakion tilpasses kurser altid kunden. Uanset værktøj eller løsning, så skaber det mere værdi, at vi kan fokusere på det, som er nyt for jer, eller det, som ikke rigtigt er lykkedes hidtil.

Holdundervisning leveres Microsofts Power BI produkt. Selvom kurserne er kundespecifikke er vores priser konkurrencedygtige. Ring og hør nærmere om mulighederne.

Viden om Business Intelligence - Sæson 2
Af Abakion

Hør en CFO fortælle om at bruge Power BI

Hør en CFO fortælle om at bruge Power BI med Business Central data. Se videoen her

Læg en Business Intelligence strategi
Af Kaare Thyregod Madsen

Læg en Business Intelligence strategi

Her får du overblik over de elementer, som kommer i spil i en Business Intelligence-løsning. Se webinaret – så ved du ret meget mere om BI.

Dit første valg i Business Intelligence-projektet er afgørende
Af Kaare Thyregod Madsen

Dit første valg i Business Intelligence-projektet er afgørende

Nogle gange vælger virksomheder den forkerte retning i deres Business Intelligence-projekt, og det er virkelig ærgerligt. Bliv forberedt her.

Viden om Business Intelligence - Sæson 1
Før du kan omsætte data til forretning ...
Af Abakion

Før du kan omsætte data til forretning ...

Min erfaring er, at IoT og Big Data har potentialet til at revolutionere almindelige danske virksomheder. Men … vent lige

Data-revolutionen - og data som ikke er "big" 3
Af Bjarke Due Jensen

Fordomsfri Business Intelligence

Et BI-projekt er svært at overskue på forhånd. Tricket er at arbejde fordomsfrit med data. Brug denne 3-trins metode.

Data-revolutionen - og data som ikke er "big" 2
Af Bjarke Due Jensen

Data demokratiserer din organisation

BI giver medarbejdere mulighed for at kigge ledelsen i kortene. Der bliver større transparens i resultater, hensigter og beslutninger.

Data-revolutionen - og data som ikke er "big" 4
Af Bjarke Due Jensen

Skal du være DATA-HERO?

Skal du være data-eksperten, som alle kolleger spørger til råds? Leverer du indsigt, som alle bliver imponerede over?

Data-revolutionen - og data som ikke er "big"
Af Bjarke Due Jensen

Erfaring bliver ikke erstattet af data

Erfaringen er røget ud i kulden på bekostning af data og Business Intelligence. Men det er uretfærdigt.

Data-revolutionen - og data som ikke er "big" 5
Af Bjarke Due Jensen

Data-revolutionen - og data som ikke er "big"

Data og BI lægger pres på dem, der ikke følger med udviklingen. Læs her, om du er med på data-revolutionen.

Kompetencer

Business Intelligence er en samlebetegnelse for værktøjer, systemer og metoder, som forbedrer organisationers evne til at anvende de mange data som dagligt genereres. Business Intelligence handler om at skabe værdi i forretningen med data, og det er vores hjemmebane.

Forretningsanalyse Lad os hjælpe jer med at forme en datadrevet fremtid. Uanset om I står overfor et lille eller stort business intelligence-projekt, foretager vi en forretningsanalyse, som giver jer indblik i jeres rapporteringsbehov på baggrund af jeres forretningsprocesser og målgrupper. Vores erfarne konsulenter arbejder tæt sammen med jer for at forstå jeres specifikke forretnings-processer, så vi kan strømline dataindsamling, analyser og rapportering, der sikrer en løsning, hvor data bidrager til intelligente beslutningsprocesser.

Forretningsanalyse

Lad os hjælpe jer med at forme en datadrevet fremtid. Uanset om I står overfor et lille eller stort business intelligence-projekt, foretager vi en forretningsanalyse, som giver jer indblik i jeres rapporteringsbehov på baggrund af jeres forretningsprocesser og målgrupper. Vores erfarne konsulenter arbejder tæt sammen med jer for at forstå jeres specifikke forretnings-processer, så vi kan strømline dataindsamling, analyser og rapportering, der sikrer en løsning, hvor data bidrager til intelligente beslutningsprocesser.
Microsoft Fabric Microsoft Fabric er en samlet skalerbar analytics-løsning som bygger på mange af de komponenter, som vi kender fra Microsoft Azure. Microsoft Fabric er lavet som Software as a Service (SaaS) og er naturligvis fuldt integreret med Power BI. Microsoft Fabric er stadig en relativt ny teknologi, og vi rådgiver jer i forhold til hvordan Microsoft Fabric kan være en gevinst for jeres virksomhed samt hjælper jer med at komme i gang.

Microsoft Fabric

Microsoft Fabric er en samlet skalerbar analytics-løsning som bygger på mange af de komponenter, som vi kender fra Microsoft Azure. Microsoft Fabric er lavet som Software as a Service (SaaS) og er naturligvis fuldt integreret med Power BI. Microsoft Fabric er stadig en relativt ny teknologi, og vi rådgiver jer i forhold til hvordan Microsoft Fabric kan være en gevinst for jeres virksomhed samt hjælper jer med at komme i gang.
Microsoft Power BIPower BI er et af vores primære værktøjer, når vi arbejder med business intelligence. Vores konsulenter er eksperter i at lave dataflows, datamodellering, DAX og visualisering af nøgletal. Resultatet er en analyseplatform, hvor I selv kan analysere jeres forretningsprocesser i både højt og lavt granuleringsniveau. Vi gør en dyd ud af at designe rapporter og analyser, som er tilpasset jeres forretningsprocesser og henvender sig til jeres specifikke målgrupper.

Microsoft Power BI

Power BI er et af vores primære værktøjer, når vi arbejder med business intelligence. Vores konsulenter er eksperter i at lave dataflows, datamodellering, DAX og visualisering af nøgletal. Resultatet er en analyseplatform, hvor I selv kan analysere jeres forretningsprocesser i både højt og lavt granuleringsniveau. Vi gør en dyd ud af at designe rapporter og analyser, som er tilpasset jeres forretningsprocesser og henvender sig til jeres specifikke målgrupper.
Master Data Management En Master Data Management løsning samler, renser, behandler og udstiller master data på tværs af systemer og bredt i organisationen. Det kan f.eks. være kontoplaner, kunder, produkter eller sager. Master Data Management anvendes alt for sjældent til at effektivisere systemer og processer og til at øge forståelse og arbejdsglæde blandt medarbejderne. I mange tilfælde kan vi med en lille indsats forbedre datakvaliteten på tværs af systemer væsentligt.

Master Data Management

En Master Data Management løsning samler, renser, behandler og udstiller master data på tværs af systemer og bredt i organisationen. Det kan f.eks. være kontoplaner, kunder, produkter eller sager. Master Data Management anvendes alt for sjældent til at effektivisere systemer og processer og til at øge forståelse og arbejdsglæde blandt medarbejderne. I mange tilfælde kan vi med en lille indsats forbedre datakvaliteten på tværs af systemer væsentligt.
Data Warehouse arkitektur og udvikling Vi bygger ikke bare et Data Warehouse til konsolidering af data på tværs af kildesystemer. Vi skaber en vidensbank som samler, renser og beriger jeres data, så de kan komme ud at skabe værdi i forretningen. Vi hjælper med at designe, udvikle og vedligeholde dit Data Warehouse. Data Warehousing er vores kernekompetence og grundlaget for din samlede BI-løsning.

Data Warehouse arkitektur og udvikling

Vi bygger ikke bare et Data Warehouse til konsolidering af data på tværs af kildesystemer. Vi skaber en vidensbank som samler, renser og beriger jeres data, så de kan komme ud at skabe værdi i forretningen. Vi hjælper med at designe, udvikle og vedligeholde dit Data Warehouse. Data Warehousing er vores kernekompetence og grundlaget for din samlede BI-løsning.
Projekt og Program Ledelse Vores projektledere har mange års erfaring med agile udviklingsmetoder og administrative projektmodeller. Vi er certificeret i SCRUM og Prince II og er blandt de første i landet, som er uddannet i Prince II Agile. Vores mangeårige erfaring i branchen kommer dig til gode. Vi bruger ikke dine penge på unødig administration, men vi ved også godt, hvor der ikke kan indgås kompromisser.

Projekt og Program Ledelse

Vores projektledere har mange års erfaring med agile udviklingsmetoder og administrative projektmodeller. Vi er certificeret i SCRUM og Prince II og er blandt de første i landet, som er uddannet i Prince II Agile. Vores mangeårige erfaring i branchen kommer dig til gode. Vi bruger ikke dine penge på unødig administration, men vi ved også godt, hvor der ikke kan indgås kompromisser.
Opgradering og modernisering Er du i tvivl om din tekniske platform er den rigtige, også når det kommer til licensomkostninger? Eller er situationen bare at I er kommet nogle versioner bag ud? Uanset om vi taler servere eller brugergrænseflader, så går udviklingen stærkt. Performance forbedres og nye muligheder kommer til. En opgradering kan være uhyre simpel eller mere kompliceret. Vores erfaring og checklister sikrer at vi hurtigt kan fortælle, hvad der skal til og hvad du får ud af indsatsen.

Opgradering og modernisering

Er du i tvivl om din tekniske platform er den rigtige, også når det kommer til licensomkostninger? Eller er situationen bare at I er kommet nogle versioner bag ud? Uanset om vi taler servere eller brugergrænseflader, så går udviklingen stærkt. Performance forbedres og nye muligheder kommer til. En opgradering kan være uhyre simpel eller mere kompliceret. Vores erfaring og checklister sikrer at vi hurtigt kan fortælle, hvad der skal til og hvad du får ud af indsatsen.
Brugerstyring og sikkerhedsmodeller Den rigtige sikkerheds- og brugerstyringsmodel sikrer at brugere kun får adgang til data, som de er berettiget til og har brug for. Dette sikrer både at lovgivning overholdes og at brugere ikke overvældes af data, som de reelt ikke har brug for. Lad os hjælpe med at opbygge modeller for sikkerhed og brugerstyring, der både er robuste og som er enkle at redigere af hensyn til virksomhedens udvikling og relevant lovgivning. Det øger værdien af løsningen og skaber samtidig den nødvendige tryghed ved at lovmæssige og interne krav overholdes.

Brugerstyring og sikkerhedsmodeller

Den rigtige sikkerheds- og brugerstyringsmodel sikrer at brugere kun får adgang til data, som de er berettiget til og har brug for. Dette sikrer både at lovgivning overholdes og at brugere ikke overvældes af data, som de reelt ikke har brug for. Lad os hjælpe med at opbygge modeller for sikkerhed og brugerstyring, der både er robuste og som er enkle at redigere af hensyn til virksomhedens udvikling og relevant lovgivning. Det øger værdien af løsningen og skaber samtidig den nødvendige tryghed ved at lovmæssige og interne krav overholdes.
Advanced and predictive analytics Behovet er ikke nyt, men nye værktøjer har gjort det langt lettere at afprøve fordele og muligheder. Potentialet er ny indsigt i egen forretning og ikke mindst muligheden for at agere tidligere og mere specifikt på både muligheder og udfordringer. Vi kender værktøjerne, og vi ved hvordan man kommer i gang.

Advanced and predictive analytics

Behovet er ikke nyt, men nye værktøjer har gjort det langt lettere at afprøve fordele og muligheder. Potentialet er ny indsigt i egen forretning og ikke mindst muligheden for at agere tidligere og mere specifikt på både muligheder og udfordringer. Vi kender værktøjerne, og vi ved hvordan man kommer i gang.

Et udsnit af vores kunder

2023-BI-referencer
2023-BI-referencer-mb

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere,
så kan du stille et spørgsmål
og få en snak med Jens,
Jakob eller en af vores andre
dygtige eksperter i
Business Intelligence-løsninger.

E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere, så kan du stille et spørgsmål og få en snak med Jens, Jakob eller en af vores andre dygtige eksperter i Business Intelligence-løsninger.

E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*