Abakion er din
ekspert i ERP

Abakion har rigtig mange års erfaring med ERP.
Vi hjælper dig til at styre dine forretnings­processer – så din virksomhed hele tiden er forandringsparat.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Business Central: Mød dit nye ERP-system her »

Business Central er den nye udgave af Dynamics NAV.

LØSNINGER
Abakions Projektmodel

Læs om Abakions Projektmodel »

Projektmodellen skal sikre, at du når i mål på tid og budget – og opnår målene med projektet.

METODE
Business Central med Abakion Unbox

Unbox din Business Central på 10 dage »

Business Central på kun 10 dage til en fast pris på kr. 90.000 med et skabelon­baseret Unbox-projekt.

METODE
“Vi fokuserer på Business Central, som er Microsofts ERP-løsning til mellemstore virksomheder”
Konsulentchef Michael fortæller:
Konsulentchef Michael fortæller:

Få fuld funktionalitet inden for hele din forsyningskæde

En moderne virksomhed har mange processer, som skal håndteres i dagligdagen. Vi arbejder med Microsofts ERP-løsning, som giver dig mulighed for at styre alle processer i ét system, hvilket giver dig en masse fordele.

I dag handler ERP ikke kun om at understøtte processer effektivt. Det er også et spørgsmål om at sikre, at din virksomhed altid er klar til ændringer i markedet.

I Abakion vil vi gerne give dig i både pose og sæk. Vi giver dig forandrings­parathed – uden kompromis med proces­understøttelsen.

Forandringsparathed betyder, at du kan reagere hurtigt på nye markedsvilkår – og du kan øge din konkurrenceevne uden at blive begrænset af teknikken.

At være forandringsparat kræver, at du nemt kan tage nye teknologiske muligheder i anvendelse, når der kommer nye versioner af ERP-systemet – og at du ikke skal bruge tid og penge på opgraderinger.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål.

Michael Møller-Jensen
Konsulentchef, Abakion A/S
[email protected]

Vores konsulentydelser til dig:

Vores konsulentydelser handler om at skabe værdi med dit ERP-system. Uanset om opgaven er en helt ny løsning eller bedre anvendelse af den, som du allerede har.

Rådgivning

Vores team af forretningskonsulenter sikrer, at du får fuldt udbytte af din løsning. Vi vil ikke blot rådgive og inspirere dig. Vi vil skabe værdi for dig i ordets rigtige forstand.

Implementering

Vi implementerer både store og små løsninger – vi har grundlæggende tre forskellige tilgange til ERP-projekter, du kan vælge mellem.

Workshops/gevinstrealisering

Forstå og bliv klogere på hvad målene er med dit projekt. Alt nyt starter med at være skarp på, hvilken gevinst du gerne vil opnå med dit projekt.

Forandringsledelse/Change Management

ERP er i dag meget mere end teknologi. Det handler om adfærd og mennesker. For at få succes med IT-systemer, er viden om adfærd og adfærdsændringer essentiel, og det kan vi hjælpe jer med.

Support

Når du har behov for support og service, så sidder vores support-konsulenter klar til at tage imod din henvendelse. De overtager ansvaret for din udfordring og følger opgaven i mål.

Kursus

Vi tilbyder standardkurser i Dynamics 365 Business Central. Vores erfarne undervisere benytter en hands-on metode til undervisningen, som sikrer dig fuldt udbytte af dit kursus.

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, og det er enkelt sagt et elektronisk ressourcestyrings-program, der styrer alle hverdagens transaktionelle processer. Selv om det hedder enterprise, så er det virksomheder af alle størrelser, der bruger ERP.

Vi kan hjælpe dig i flere situationer:

Du har Dynamics NAV i forvejen,
og du søger en erfaren samarbejdspartner til at supportere dig og få større gevinst ud af løsningen, fx ved at anvende ERP-løsningen til flere formål. Det er os.
Læs om vores service her »
Abakion kan hjælpe dig med Business Central
Du overvejer Business Central
som din kommende ERP-løsning, og du har brug for en erfaren rådgiver og leverandør til enten at få dig hurtigt i gang – eller til at tilrettelægge dit skræddersyede projekt. Det er os.
Læs om vores projektmetoder her »
nybogføringslov
Af Mette Kessel

Ny bogføringslov stiller krav til dit ERP-system

Erhversstyrelsen introducerer en ny bogføringslov, som træder i kraft d. 1 januar 2024. Flere virksomheder vil opleve, at deres bogføringssystem ikke lever op til de nye krav.

Af Abakion

Brug AI i CRM og ERP

Dynamics 365 Copilot tilføjer AI til CRM og ERP, så du kan få hjælp til at skrive tekster, emails, referater, kategorisere varer og alt det, som kunstig intelligens er god til.

De 3 love der får ERP som Cloud til at give gevinst
Af Sune Lohse

De 3 love, der får ERP som Cloud til at give gevinst

Det er værd at forstå præcis hvor gevinsterne ved en cloud-løsning ligger. Det handler om at forstå de to ord: Standardløsning og Cloud.

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat
Af Kenneth Kryger Gram

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat

De gamle NAV-opgraderings-aftaler stiger i pris – og samtidig er der 60% rabat på Business Central.

Opskriften på succesfulde ERP-projekter
41:57
Af Anders Lindskov

Opskriften på succesfulde ERP-projekter

Vores erfaringer viser, at de succesfulde projekter er en blanding af standardløsninger og specialudvikling. Se optagelse af webinaret nu.

Tag på rundtur i Business Central
19:02
Af Sune Lohse

Tag på rundtur i Business Central

Her får du et indtryk af, hvordan Business Central fungerer. Sune giver dig en 10 minutters rundtur i løsningen.

Sådan styrer du International Moms i Business Central
19:37
Af Lene Graa Jennum

Sådan styrer du International Moms i Business Central

I dag skal både dit Ecommerce og ERP understøtte de nye momsregler. Men i Business Central støder du på udfordringer.

4 genveje til ERP i 2021
Af Sune Lohse

4 genveje til ERP i 2021

Traditionelt er ERP dyrt, men der er 4 genveje, du kan skyde, når du ser på en Microsoft ERP-løsning.

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central
Af Kenneth Kryger Gram

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central

Få indflydelse på Business Central og Microsofts andre Dynamics-produkter.

Abakions Chief Strategy Officer Sune Lohse
Af Sune Lohse

Den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021

Sune Lohse forklarer den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021.

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020
7:32
Af Kenneth Kryger Gram

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020

Kenneth Kryger Gram fortæller her om de 5 vigtigste nyheder i oktober 2020-udgaven af Dynamics 365 Business Central.

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?
3:14
Af Sune Lohse

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?

Abakion har besluttet, at det kræver direktørens godkendelse at sælge en løsning, som ikke er i skyen. Men hvordan kan det være?

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler
Af Abakion

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler

Er det gået din næse forbi, hvordan du sikrer dig at overholde de nye EU-momsregler med din Business Central? Læs ekspertens 3 råd her.

Du kan ikke betale dig til viden
Af Sune Lohse

Du kan ikke betale dig til viden

Der er et aspekt, de fleste overser, når de implementerer Business Central og skal vælge mellem full-service og gør-det-selv. Det handler om uafhængighed.

Dette kan vi hjælpe dig med

Vores konsulentydelser handler om at skabe værdi med data. Uanset om opgaven er en helt ny løsning eller bedre anvendelse af den, som du allerede har.

Rådgivning Vores største opgave som rådgiver er ikke blot at sørge for, at systemerne i drift – det er at sørge for, at kunderne får fuldt udbytte. Vi ønsker et årtier langt samarbejde, hvor vores team af forskellige profiler sørger for, at du altid får den bedste sparring, den bedste løsning og at I bliver udfordret, så I står stærkere end jeres konkurrenter og får fuldt udbytte af jeres IT-løsning. Læs mere om vores tilgang til samarbejde med vores kunder »

Rådgivning

Vores største opgave som rådgiver er ikke blot at sørge for, at systemerne i drift – det er at sørge for, at kunderne får fuldt udbytte.

Vi ønsker et årtier langt samarbejde, hvor vores team af forskellige profiler sørger for, at du altid får den bedste sparring, den bedste løsning og at I bliver udfordret, så I står stærkere end jeres konkurrenter og får fuldt udbytte af jeres IT-løsning.

Læs mere om vores tilgang til samarbejde med vores kunder »
Implementering I dag er succesfulde ERP-projekter en kombination af standardløsninger og specialudvikling. I et IT-projekt skal projektmodellen sikre, at du når i mål på tid og budget – men også at du opnår dine forretningsmæssige målsætninger med projektet. Hos Abakion har vi forskellige måder at tilgå et projekt på, og vi sørger for, at du får det IT-projekt, som passer bedst til din situation og behov. Vi hjælper dig med at finde den bedste projekt-strategi. Læs mere om vores projektmodel »

Implementering

I dag er succesfulde ERP-projekter en kombination af standardløsninger og specialudvikling. I et IT-projekt skal projektmodellen sikre, at du når i mål på tid og budget – men også at du opnår dine forretningsmæssige målsætninger med projektet.

Hos Abakion har vi forskellige måder at tilgå et projekt på, og vi sørger for, at du får det IT-projekt, som passer bedst til din situation og behov. Vi hjælper dig med at finde den bedste projekt-strategi.

Læs mere om vores projektmodel »
Workshops/gevinstrealisering Under workshoppen demonstrerer vi, hvordan forretningsprocesser i procesmodellen bliver understøttet af IT-løsningen og hvordan standardløsningen fungerer. Det giver dig mulighed for, i samarbejde med vores konsulenter, at evaluere, hvordan dine arbejdsprocesser matcher til løsningens standardfunktionalitet. Output er en løsningsbeskrivelse med procestegninger og kortfattede beskrivelser af best pratice arbejdsprocesser, vi er nået frem til passer til jeres behov.

Workshops/gevinstrealisering

Under workshoppen demonstrerer vi, hvordan forretningsprocesser i procesmodellen bliver understøttet af IT-løsningen og hvordan standardløsningen fungerer.

Det giver dig mulighed for, i samarbejde med vores konsulenter, at evaluere, hvordan dine arbejdsprocesser matcher til løsningens standardfunktionalitet. Output er en løsningsbeskrivelse med procestegninger og kortfattede beskrivelser af best pratice arbejdsprocesser, vi er nået frem til passer til jeres behov.

Workshops/gevinst-realisering Under workshoppen demonstrerer vi, hvordan forretningsprocesser i procesmodellen bliver understøttet af IT-løsningen og hvordan standardløsningen fungerer. Det giver dig mulighed for, i samarbejde med vores konsulenter, at evaluere, hvordan dine arbejdsprocesser matcher til løsningens standardfunktionalitet. Output er en løsningsbeskrivelse med procestegninger og kortfattede beskrivelser af best pratice arbejdsprocesser, vi er nået frem til passer til jeres behov.

Workshops/
gevinst-
realisering

Under workshoppen demonstrerer vi, hvordan forretningsprocesser i procesmodellen bliver understøttet af IT-løsningen og hvordan standardløsningen fungerer.

Det giver dig mulighed for, i samarbejde med vores konsulenter, at evaluere, hvordan dine arbejdsprocesser matcher til løsningens standardfunktionalitet. Output er en løsningsbeskrivelse med procestegninger og kortfattede beskrivelser af best pratice arbejdsprocesser, vi er nået frem til passer til jeres behov.

Forandringsledelse/Change Management Adfærds-og forandringsaktiviteter er alfa omega for at få succes i et IT-projekt. Vores projektledere har årtiers erfaring med at imødekomme udfordringer, så projektet og de involverede kommer tilbage på rette spor. Dette er altid en stor og essentiel del af de projekter, vi kører. Men er det allerede gået galt i en tidligere leverance, eller er der ting at rette op på, kommer vi gerne ud og hjælper jer med forandringsledelse.

Forandringsledelse/Change Management

Adfærds-og forandringsaktiviteter er alfa omega for at få succes i et IT-projekt. Vores projektledere har årtiers erfaring med at imødekomme udfordringer, så projektet og de involverede kommer tilbage på rette spor.

Dette er altid en stor og essentiel del af de projekter, vi kører. Men er det allerede gået galt i en tidligere leverance, eller er der ting at rette op på, kommer vi gerne ud og hjælper jer med forandringsledelse.

Forandrings-ledelse/Change Management Adfærds-og forandringsaktiviteter er alfa omega for at få succes i et IT-projekt. Vores projektledere har årtiers erfaring med at imødekomme udfordringer, så projektet og de involverede kommer tilbage på rette spor. Dette er altid en stor og essentiel del af de projekter, vi kører. Men er det allerede gået galt i en tidligere leverance, eller er der ting at rette op på, kommer vi gerne ud og hjælper jer med forandringsledelse.

Forandrings-
ledelse/Change Management

Adfærds-og forandringsaktiviteter er alfa omega for at få succes i et IT-projekt. Vores projektledere har årtiers erfaring med at imødekomme udfordringer, så projektet og de involverede kommer tilbage på rette spor.

Dette er altid en stor og essentiel del af de projekter, vi kører. Men er det allerede gået galt i en tidligere leverance, eller er der ting at rette op på, kommer vi gerne ud og hjælper jer med forandringsledelse.

Support Vores service- og supportafdeling er blandt branchens bedste. Fra den første kontakt tager de ansvaret for din udfordring, sørger for at de forstår dine behov, og følger opgaven i mål. Vi gør meget ud af at kende din virksomhed, for det gør en stor forskel, når vi på forhånd ved noget om dig og din virksomhed, hvilke løsninger du bruger, og hvilke mål og præferencer du har. Lær vores Frontdesk-afdeling at kende »

Support

Vores service- og supportafdeling er blandt branchens bedste. Fra den første kontakt tager de ansvaret for din udfordring, sørger for at de forstår dine behov, og følger opgaven i mål.

Vi gør meget ud af at kende din virksomhed, for det gør en stor forskel, når vi på forhånd ved noget om dig og din virksomhed, hvilke løsninger du bruger, og hvilke mål og præferencer du har.

Lær vores Frontdesk-afdeling at kende »
Kursus Vi tilbyder både introduktionskurser i Business Central og mere specialiserede kurser inden for Finans, Produktion, Budget og Indkøb, Salg & Lager. Det er heldagskurser, som sikrer, at du kommer hjem med det største udbytte. For os er det vigtigt, at dig og dit team får mest ud af jeres kursus. Derfor skræller vi alt det irrelevante fra for jer, så i kan fokusere på det vigtige. Se overblik over vores kurser »

Kursus

Vi tilbyder både introduktionskurser i Business Central og mere specialiserede kurser inden for Finans, Produktion, Budget og Indkøb, Salg & Lager. Det er heldagskurser, som sikrer, at du kommer hjem med det største udbytte.

For os er det vigtigt, at dig og dit team får mest ud af jeres kursus. Derfor skræller vi alt det irrelevante fra for jer, så i kan fokusere på det vigtige.

Se overblik over vores kurser »

Således bygger vi din Business Central-løsning

Et Business Central-projekt kan være stort og skræddersyet – men det kan også være skabelonbaseret og enkelt. Vi sætter en ære i, at vi kan håndtere begge dele – og alt ind i mellem.

Nøglen til succes, når man skal bygge en forretningsløsning, er at kunne oversætte din virksomheds komplekse behov – til en ukompleks og velstruktureret forretningsløsning.

Hvis vi blot ukritisk genskaber kompleksiteten fra den gamle ERP-løsning, så bliver du ikke glad.

Kender du ikke godt den type konsulent, der kommer med en blank notesblok, og lytter til dine behov, og så går hjem og udvikler alt, hvad du har bedt om? Det giver unødvendigt komplekse løsninger, og det er ikke optimalt.

Vi kommer ikke med en blank notesblok. Og vi tillader os desuden at udfordre dig på dine behov. Nogle gange er det bedst, at vi tilpasser din virksomheds processer en smule, så IT-løsningen bliver nemmere.

Du vil møde konsulenter hos Abakion, som ved hvad de taler om. De kender din
type forretning, og din branche, og derfor har de en klar holdning til, hvordan dine
processer understøttes effektivt af en IT-løsning.

Med Abakion får du rådgivning, og du bliver også udfordret. Vi tager vores del af ansvaret for,
at du i sidste ende opnår de gevinster, som du har sat dig for.

… men lad os nu snakke om, hvordan vi bygger din Business Central-løsning.

Vi begynder med en eller flere standardapplikationer fra Microsoft. De er fundamentet for det hele.
Men din virksomheds behov rækker sikkert ud over hvad standardapplikationerne kan.

De behov vil vi i første omgang gerne løse med apps. Apps er udvidelser af funktionaliten i standardløsningen, som er tjekket og godkendt af Microsoft.

Vi har en udviklingsafdeling, der udgiver og vedligeholder apps. Formålet med det er, at vi kan understøtte dine komplekse behov med enkle apps, som vi kan hive ned fra hylderne.

Hvis du derefter har yderligere behov, så udvikler vi på toppen af vores apps.

Men udvikling er ikke længere bare udvikling. Fremtiden er cloud, og hvis du ikke tror, at din virksomhed kan komme i skyen i dag, så lytter du til de forkerte. Men hvis du gerne vil følge med på Microsofts rejse, så har du behov for udviklere, der har erfaring med cloud.

I denne tid, hvor Microsoft taler så meget om Cloud og standardløsninger, så er det vigtigt at pointere, at der er ikke noget i vejen med at udvikle funktionalitet til dine specifikke behov, blot det udføres via det som Microsoft kalder Customer Extentions. Og det går også helt fint hånd-i-hånd med at være på en rigtig software-as-a-service cloud-løsning.

Det skal bare gøres ordentligt.

Det skal udføres sådan, at de specialudviklede funktioner ikke afholder dig fra automatiske opdateringer i fremtiden – og ikke afholder din virksomhed fra at være forandringsparat og agil. Derfor har du brug for konsulenter, der har konkret erfaring med at udvikle til cloud-løsninger.

Samlet set er dette en fornuftig og ordentlig metode til at bygge en forretningsløsning. Det er en passende balance mellem at komme hurtigt og sikkert i mål nu – og samtidig skabe forandringsparathed for fremtiden.

Det er derfor, vi selv synes, at vi er ret gode til de store forretningsløsninger.

Michael Møller Jensen

Konsulentchef i Abakion

Erfaringer med ERP - sæson 2
6:29
Af Abakion

Fairpoint Outdoors vil løse alt med Apps i Business Central

Fairpoint Outdoors endte de med at anvende næsten 20 apps fra Microsoft AppSource for at holde deres Business Central parat til fremtiden. Lyt til erfaringerne fra IT-chef Kenneth Aabenhus.

26:27
Af Abakion

Hør Rema Tip Tops strategi for at vælge de rette Apps

Rema Tip Top har en klar strategi om at løse alle behov med apps, fordi de vil være fremtidssikrede i mindst 10 år og have lave omkostninger.

Af Abakion

Landsforeningen LIVSVÆRK frigiver tid til det vigtige med nyt økonomisystem

”Det var langt vigtigere for mig, at vi kunne komme hurtigt i mål” … “projektet var 10 gange mere effektivt og 50 gange billigere, end hvad det ellers ville have kostet”

Modstrøm valgte et kort ERP-projekt
4:09
Af Abakion

Modstrøm valgte et kort ERP-projekt

“Vi foretrak et accelereret projekt. Det var hårdt, men vi kunne se lyset for enden af tunnelen hele tiden. Vi vidste hvad det ville kræve at komme i mål, og hver dag nåede vi de nødvendige milepæle for at nå frem til målstregen,” fortæller Henrik Holst Larsen, CFO Modstrøm

Firstcom Europe valgte Unbox
3:22
Af Abakion

Firstcom Europe valgte Unbox

“Unbox kommer med standardopsætning, og det var vi vanvittigt indstillet på. Vi ville have at Business Central skulle styre vores processer, mere end vi skulle lave specialtilretninger.” fortæller Helle Ommestrup, Managing Director hos Firstcom Europe (DK)

T&W Holding skiftede til ERP i skyen
1:30
Af Abakion

T&W Holding skiftede til ERP i skyen

T&W Holding skiftede fra en on-premise ERP-løsning til Business Central som Cloud-løsning. Se videoen og hør, hvordan de oplevede at komme i skyen.

AVA Group gennemfører ERP-projekt virtuelt på 14 dage
23:40
Af Abakion

AVA Group gennemfører ERP-projekt virtuelt på 14 dage

“Det har været virkelig godt, og fandtes der en Unbox vol. 2, så valgte vi at køre projektet i hus via Teams lige på stede,” siger Hans Ole Vitus, CTO & Founder

Helsam accelererer performancemål med ERP-standardløsning
1:41
Af Abakion

Helsam accelererer performancemål med ERP-standardløsning

“En af vores mantraer har været ikke at rette i systemet, men at rette vores processer til internt,” fortæller Birgitte Schou, IT-chef Helsam A/S

Erfaringer med ERP - sæson 1
De 5 ting, der gør Business Central-projektet til en succes
52.18
Af Jesper Nielsen

De 5 ting, der gør Business Central-projektet til en succes

Hvis du overvejer en Business Central-løsning fra Microsoft, så er der 5 ting, vi synes du bør have styr på.

Eleven Australia - kan man spare konsulenttimer
19:49
Af Sune Lohse

Eleven Australia rider på Business Central bølgen

Det var behovet for fleksibilitet, stabilitet og hurtige svartider, der fik Eleven Australia til at søge efter det perfekte system til deres behov.

Erhvervshusene - Dur cloud til store løsninger
22:38
Af Sune Lohse

Erhvervshusene klar til at høste Cloud-gevinsterne

Erhvervshusene kører med flest brugere i hele Skandinavien på Business Central. Se og hør, hvordan Cloud-gevinsterne bliver høstet.

AVN Gruppen slipper for ERP-opgraderinger nu
2:49
Af Abakion

AVN Gruppen slipper for ERP-opgraderinger nu

AVN Gruppen fortæller om, hvordan de opgraderede deres Dynamics NAV. Det var den sidste migrering, de nogensinde skulle igennem, fordi de nu kører på en standardløsning.

Erfaringerne fra et skabelon­baseret Business Central-projekt
Af Abakion

Erfaringerne fra et skabelon­baseret Business Central-projekt

Tabellae valgte et komprimeret migreringsprojekt, da de skulle flytte deres ERP-løsninger i Danmark, Norge og Sverige til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Sampension sparer 50 pct. på intensivt ERP-projekt
Af Abakion

Sampension sparer 50 pct. på intensivt ERP-projekt

“Hvis vi er seriøse omkring, at vi skal skifte ERP-system, så skal vi gøre det på 20 uger.” Det gav Sampension en besparelse på 50%

Scandinavian Packaging planlægger klogere med Business Central
3:31
Af Abakion

Scandinavian Packaging planlægger klogere med Business Central

Hør hvordan Scandinavian Packaging har effektiviseret deres planlægning med Microsoft Dynamics 365 Business Central med løsningen Reverse Planning.

Eva Solo effektiviserer Warehouse Management
2:00
Af Abakion

Eva Solo effektiviserer Warehouse Management

Hør hvordan Eva Solo har effektiviseret lagerstyringen med Warehouse Management løsningen til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Thuesen Jensen A/S styrer Master Data i Business Central
3:31
Af Abakion

Thuesen Jensen A/S styrer Master Data i Business Central

Hør Thuesen Jensen A/S fortælle om hvordan de styrer Master Data i deres Microsoft Dynamics 365 Business Central med tillægsløsningen Master Data Information.

Sådan tilretter vi din Dynamics 365 Business Central

Tilretninger til Business Central skal udføres på en bestemt måde

I Dynamics 365 Business Central skal tilretninger udføres ved at udvikle Customer Extensions. Så kan du få nye versioner uden et stort opgraderingsprojekt.

Skyen ændrer på metoden for tilretninger

Microsofts nye udgave af Dynamics NAV hedder Dynamics 365 Business Central, og den er primært en Cloud-løsning. Det vil sige, at den er Software-as-a-Service (SaaS).

Grunden til at vi begynder med at fortælle om skyen – når det handler om tilretninger – det skyldes, at Microsofts strategi med at flytte alt i skyen har ændret den metode, som leverandører som Abakion skal bruge for at tilrette Dynamics 365 Business Central.

Fordi Business Central er en Cloud SaaS-løsning – så er løsningens kode fælles for alle kunder. Alle kører på den samme løsning.

Og Microsoft ruller jævnligt nye versioner ud, som alle kunder automatisk får.

Som udgangspunkt fjerner det muligheden for at foretage ændringer i koden, men Microsoft ved udmærket godt, at mange kunder har behov for at tilrette løsningen til specielle behov, så det har de givet mulighed for – på en rigtig smart måde.

I NAV rettede vi direkte i koden

Vi er nødt til at begynde med en historietime.

I Navision- og Dynamics NAV-tiden foretog vi tilretninger af løsningen på en ganske simpel måde. Vi rettede direkte i koden.

Hvis koden lød “ABCDE“, og kunden havde brug for K i stedet for C, så rettede vi bare koden til “ABKDE“. Det var simpelt, men det gav også en udfordring.

Når Microsoft udgav en ny version, hvor de havde ændret koden til “ABCDEF“, så kunne vi ikke bare indlæse den nye version hos kunderne. Vi var naturligvis nødt til at overføre den samme rettelse manuelt, så der i dette eksempel endte med at stå “ABKDEF“, og så skulle vi teste, at K‘et ikke gav en konflikt med de nye funktionaliteter i den nye version. Det var omfattende arbejde, og det har givet opgraderingsprojekter et fortjent ry som værende tunge og dyre.

I Business Central lægger vi kode i forlængelse af standardløsningen

Nu ruller vi tiden frem til i dag og ser på Business Central i skyen.

Vi kan ikke længere foretage rettelsen direkte i koden. “ABCDE” er låst.

Vi kan i stedet skrive en ekstra kode, som vi lægger i forlængelse af Microsofts kode. Der skriver vi: “Efter B, udfør K i stedet for C.

Denne type tilføjelse kalder man en “Extension”. Den kræver, at Microsoft har givet mulighed for at tilføje ekstra kode på det punkt – og det kalder man for et “Event”. Det vil sige, at når programmet når til B, så har Microsoft placeret et event, som kontrollerer om der findes ekstra kode i en Extension, som skal afvikles her.

Derfor er vi som udviklere afhængige af, at Microsoft har placeret events de steder, hvor vi har brug for at tilføje kode. I praksis er det dog sjældent noget problem.

Når Microsoft ruller den nye version “ABCDEF” ud, så er der intet problem, for vores tilføjelse fungerer stadig. Det er klart, at hvis Microsoft ændrer drastisk i koden og fx fjerner C’et, så vil vores Extention fejle. Derfor er der altid behov for at teste Extentions, når der kommer nye versioner – men opgaven er gevaldigt meget nemmere end et gammeldags opgraderingsprojekt.

Du kan sagtens få dine egne tilretninger

En Extension kan sagtens udvikles til en enkelt kunde. Så kalder man det en “Customer Extension”, og den er installeret udelukkende på din udgave af Business Central.

Men vi kan også udgive Extensions på Microsofts markedsplads, som hedder AppSource. Så kan alle kunder på Business Central vælge at installere den samme Extension. Så kalder man det en App.

Abakion har adskillige af vores løsninger på AppSource, og vi har mange flere på vej. Og vi bruger også meget gerne apps fra andre leverandører, fx Continias apps til at digitalisere finansfunktionen.

Vi vil gerne standardisere løsningerne mest muligt, og midlet til det mål er at udgive tillægsløsninger på AppSource.

Vi kombinerer Apps og tilretninger

Når vi møder en ny kunde, så kortlægger vi kundens behov. Så prøver vi at dække flest mulige af kundens behov med Apps – både vores egne Apps og andre leverandørers Apps.

De tilbageværende behov dækker vi ved at udvikle en Customer Extension. Det er traditionelt udviklingsarbejde – lige som vi altid har gjort i Dynamics NAV – det er bare organiseret på en anden måde, så du får nemmere ved at opgradere til nye versioner i fremtiden.

Skal du undgå tilretninger?

Foretager vi altid udvikling på vores kundeprojekter? Ikke altid.
Bør du undgå tilretninger? Nej, ikke hvis de giver forretningsmæssig mening for dig.

Vi prøver at dække mest muligt med Apps, for der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang. Men vi foretager udvikling i Customer Extensions på rigtig mange projekter.

Vælg mellem 3 projektmetoder

Når du kigger på projektmetoder hos Abakion, så vil du se, at du har 3 valgmuligheder: Den skræddersyede løsning, den skabelonbaserede løsning og gør-det-selv-løsningen.

De to sidste valgmuligheder har navnene Unbox og Abakion Go. Det er færdigpakkede projektmetoder, som kan bringe dig i drift udelukkende med standardløsningen og Apps. Når du læser om Unbox og Abakion Go, så står der ikke særlig meget om udvikling, tilpasning og Customer Extensions. Men det betyder ikke, at det ikke kan lade sig gøre.

Der er mange, der benytter Unbox eller Abakion Go til at rykke hurtigt på alle de områder, der er standardiseret. Og så kan de bagefter bruge energien på de områder, hvor de er helt specielle og unikke – som kræver speciel udvikling i en Customer Extension.

Standardisering og specialudvikling udelukker ikke hinanden.

Standardiserede projektmetoder, best practice og standard-apps er en god måde at klare rugbrødsarbejdet på, så du kan fokusere på specielle tilretninger og udvikling.

Det er sådan vi gør

Det er sådan, vi griber udvikling an i Business Central.

Hvis du har lyst til at læse mere om Abakions Projektmodel for hvordan vi kortlægger dine behov og tilrettelægger projektet, så finder du en masse information om projektmodellen her.

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere,
så kan du stille et spørgsmål
og få en snak med
Tina Mille Mouridsen
eller en af vores
dygtige konsulenter
.

E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*

Vil du vide mere?


Hvis du ønsker at vide mere, så hvordan vi kan hjælpe dig med Business Central, så kan du stille et spørgsmål og få en snak med Tina, Christian, Louise eller Tina Mille.


E-mail: [email protected]
Telefon: 70 23 23 16

Navn*

nybogføringslov
Af Mette Kessel

Ny bogføringslov stiller krav til dit ERP-system

Erhversstyrelsen introducerer en ny bogføringslov, som træder i kraft d. 1 januar 2024. Flere virksomheder vil opleve, at deres bogføringssystem ikke lever op til de nye krav.

Af Abakion

Brug AI i CRM og ERP

Dynamics 365 Copilot tilføjer AI til CRM og ERP, så du kan få hjælp til at skrive tekster, emails, referater, kategorisere varer og alt det, som kunstig intelligens er god til.

De 3 love der får ERP som Cloud til at give gevinst
Af Sune Lohse

De 3 love, der får ERP som Cloud til at give gevinst

Det er værd at forstå præcis hvor gevinsterne ved en cloud-løsning ligger. Det handler om at forstå de to ord: Standardløsning og Cloud.

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat
Af Kenneth Kryger Gram

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat

De gamle NAV-opgraderings-aftaler stiger i pris – og samtidig er der 60% rabat på Business Central.

Opskriften på succesfulde ERP-projekter
41:57
Af Anders Lindskov

Opskriften på succesfulde ERP-projekter

Vores erfaringer viser, at de succesfulde projekter er en blanding af standardløsninger og specialudvikling. Se optagelse af webinaret nu.

Tag på rundtur i Business Central
19:02
Af Sune Lohse

Tag på rundtur i Business Central

Her får du et indtryk af, hvordan Business Central fungerer. Sune giver dig en 10 minutters rundtur i løsningen.

Sådan styrer du International Moms i Business Central
19:37
Af Lene Graa Jennum

Sådan styrer du International Moms i Business Central

I dag skal både dit Ecommerce og ERP understøtte de nye momsregler. Men i Business Central støder du på udfordringer.

4 genveje til ERP i 2021
Af Sune Lohse

4 genveje til ERP i 2021

Traditionelt er ERP dyrt, men der er 4 genveje, du kan skyde, når du ser på en Microsoft ERP-løsning.

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central
Af Kenneth Kryger Gram

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central

Få indflydelse på Business Central og Microsofts andre Dynamics-produkter.

Abakions Chief Strategy Officer Sune Lohse
Af Sune Lohse

Den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021

Sune Lohse forklarer den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021.

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020
7:32
Af Kenneth Kryger Gram

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020

Kenneth Kryger Gram fortæller her om de 5 vigtigste nyheder i oktober 2020-udgaven af Dynamics 365 Business Central.

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?
3:14
Af Sune Lohse

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?

Abakion har besluttet, at det kræver direktørens godkendelse at sælge en løsning, som ikke er i skyen. Men hvordan kan det være?

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler
Af Abakion

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler

Er det gået din næse forbi, hvordan du sikrer dig at overholde de nye EU-momsregler med din Business Central? Læs ekspertens 3 råd her.

Du kan ikke betale dig til viden
Af Sune Lohse

Du kan ikke betale dig til viden

Der er et aspekt, de fleste overser, når de implementerer Business Central og skal vælge mellem full-service og gør-det-selv. Det handler om uafhængighed.