Sådan lød ordene fra Charlotte Glerup på Abakions december arrangement, hvor rejsen til skyen var omdrejningspunktet for agendaen. Her fik Sune Lohse fornøjelsen af at spørge Charlotte Glerup, økonomichef og fungerende IT-chef i Erhvervshusene, hvorfor de besluttede sig for at køre på Microsoft Dynamics 365 Business Central i Cloud, hvordan de oplever hverdagen i den nye løsning og hvad du bør være opmærksom på, inden du tager springet.

On-premise løsninger bremser udvikling

Og det er ikke uden grund, at du bør lytte til Charlottes erfaringer. Med 333 brugere i løsningen er Erhvervshusene den virksomhed, der kører med flest brugere i hele Skandinavien.

Det er 333 brugere, der har sagt farvel og tak til deres sidste store IT implementeringsprojekt og goddag til en hverdag med løbende opdateringer og mulighed for at udnytte de nyeste funktioner.

”Vi valgte Cloud-løsningen, fordi vi tydeligvis ser, at når man kører med en on-premise løsning, der skal opdateres, og der kommer større opdateringer hvert år, så er man tilbøjelig til ikke at få dem implementeret. Dermed får man ikke mulighed for at udnytte de nye faciliteter og funktioner der kommer med i systemet. Og det, har vi før oplevet, har været en hæmsko for os.”

Også her taler Charlotte ud fra erfaring om, at når ikke virksomheden får fulgt med i de ændringer, der sker, så går udviklingen i stå.

”Egentlig var det også det vi oplevede, før vi gik live med vores NAV-løsning, at vi sad med en gammel C5, som ikke blev opdateret i årevis. Da vi så gik vi over på en NAV-løsning, sagde vi: ‘Den opdaterer vi løbende.’ – men den implementerede vi i ’17, og der skete jo heller ikke noget på den.”

Nemmere hverdag i Cloud

Nu er medarbejderne i Erhvervshusene så småt ved at finde sig til rette i det nye system blot 4 måneder efter, de gik live med deres nye løsning. Men inden, de kom så langt, var der da også nogle bekymringer.

”En af vores største bekymringer har været svartider. Ville svartiderne blive markant dårligere, når vi flyttede? Fordi det er jo noget af det, man oplever – og som vi også en gang imellem oplever med vores egen SharePoint-løsning, at svartiderne hos Microsoft kan være lidt tunge. Men det har vi ikke haft de store udfordringer med, efter vi er gået live,” fortæller Charlotte og uddyber, at det særligt er, når de importerer store mængder data til bogføring, at de ser, det går hurtigere.

Også søgefunktionaliteten er en af de features, der gør hverdagen i et nyt system mere spiselig. Særligt regnskabsbrugerne har skullet vænne sig til at arbejde med en markant anderledes brugergrænseflade, og her er søgefunktionen en god støtte.

”Jeg synes, at mange har vænnet sig til, at søgefunktionaliteten er markant bedre. Det er meget lettere at skrive ’jeg skal bruge den her funktion’ og så finde den.”

Derudover fremhæver Charlotte opsætningen af roller som en af de helt store forbedringer i systemet.

”Vi har oplevet, at måden at sætte roller op på er blevet markant bedre og nemmere at arbejde med, så vi kan meget lettere tilpasse på tværs af brugere, for vi laver roller, hvor kolonnerne står på den rigtige måde ift. vores behov.”

Vil du også langtidssikre din forretning?

Så klik på videoen og hør Charlottes gode råd om, hvorfor man skal køre så meget standard som muligt, hvordan du lykkes med et godt implementeringsforløb i samarbejde med din leverandør, og hvad du bør være opmærksom på, inden projektet starter.

Ønker du at få mere viden om ERP i skyen, så kan du læse mere her. Herudover kan du høre tidligere erfaringer med ERP i skyen ved at gense alle optagelserne af de 7 indlæg lige her. Med disse informationer er du godt stillet, inden du indleder en dialog med din leverandør. 

Erfaringer med ERP - sæson 1
De 5 ting, der gør Business Central-projektet til en succes
52.18
Af Jesper Nielsen

De 5 ting, der gør Business Central-projektet til en succes

Hvis du overvejer en Business Central-løsning fra Microsoft, så er der 5 ting, vi synes du bør have styr på.

Eleven Australia - kan man spare konsulenttimer
19:49
Af Sune Lohse

Eleven Australia rider på Business Central bølgen

Det var behovet for fleksibilitet, stabilitet og hurtige svartider, der fik Eleven Australia til at søge efter det perfekte system til deres behov.

Erhvervshusene - Dur cloud til store løsninger
22:38
Af Sune Lohse

Erhvervshusene klar til at høste Cloud-gevinsterne

Erhvervshusene kører med flest brugere i hele Skandinavien på Business Central. Se og hør, hvordan Cloud-gevinsterne bliver høstet.

AVN Gruppen slipper for ERP-opgraderinger nu
2:49
Af Abakion

AVN Gruppen slipper for ERP-opgraderinger nu

AVN Gruppen fortæller om, hvordan de opgraderede deres Dynamics NAV. Det var den sidste migrering, de nogensinde skulle igennem, fordi de nu kører på en standardløsning.

Erfaringerne fra et skabelon­baseret Business Central-projekt
Af Abakion

Erfaringerne fra et skabelon­baseret Business Central-projekt

Tabellae valgte et komprimeret migreringsprojekt, da de skulle flytte deres ERP-løsninger i Danmark, Norge og Sverige til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Sampension sparer 50 pct. på intensivt ERP-projekt
Af Abakion

Sampension sparer 50 pct. på intensivt ERP-projekt

“Hvis vi er seriøse omkring, at vi skal skifte ERP-system, så skal vi gøre det på 20 uger.” Det gav Sampension en besparelse på 50%

Scandinavian Packaging planlægger klogere med Business Central
3:31
Af Abakion

Scandinavian Packaging planlægger klogere med Business Central

Hør hvordan Scandinavian Packaging har effektiviseret deres planlægning med Microsoft Dynamics 365 Business Central med løsningen Reverse Planning.

Eva Solo effektiviserer Warehouse Management
2:00
Af Abakion

Eva Solo effektiviserer Warehouse Management

Hør hvordan Eva Solo har effektiviseret lagerstyringen med Warehouse Management løsningen til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Thuesen Jensen A/S styrer Master Data i Business Central
3:31
Af Abakion

Thuesen Jensen A/S styrer Master Data i Business Central

Hør Thuesen Jensen A/S fortælle om hvordan de styrer Master Data i deres Microsoft Dynamics 365 Business Central med tillægsløsningen Master Data Information.

Erfaringer med ERP - sæson 2
Af Abakion

Landsforeningen LIVSVÆRK frigiver tid til det vigtige med nyt økonomisystem

”Det var langt vigtigere for mig, at vi kunne komme hurtigt i mål” … “projektet var 10 gange mere effektivt og 50 gange billigere, end hvad det ellers ville have kostet”

Modstrøm valgte et kort ERP-projekt
4:09
Af Abakion

Modstrøm valgte et kort ERP-projekt

“Vi foretrak et accelereret projekt. Det var hårdt, men vi kunne se lyset for enden af tunnelen hele tiden. Vi vidste hvad det ville kræve at komme i mål, og hver dag nåede vi de nødvendige milepæle for at nå frem til målstregen,” fortæller Henrik Holst Larsen, CFO Modstrøm

Firstcom Europe valgte Unbox
3:22
Af Abakion

Firstcom Europe valgte Unbox

“Unbox kommer med standardopsætning, og det var vi vanvittigt indstillet på. Vi ville have at Business Central skulle styre vores processer, mere end vi skulle lave specialtilretninger.” fortæller Helle Ommestrup, Managing Director hos Firstcom Europe (DK)

T&W Holding skiftede til ERP i skyen
1:30
Af Abakion

T&W Holding skiftede til ERP i skyen

T&W Holding skiftede fra en on-premise ERP-løsning til Business Central som Cloud-løsning. Se videoen og hør, hvordan de oplevede at komme i skyen.

AVA Group gennemfører ERP-projekt virtuelt på 14 dage
23:40
Af Abakion

AVA Group gennemfører ERP-projekt virtuelt på 14 dage

“Det har været virkelig godt, og fandtes der en Unbox vol. 2, så valgte vi at køre projektet i hus via Teams lige på stede,” siger Hans Ole Vitus, CTO & Founder

Helsam accelererer performancemål med ERP-standardløsning
1:41
Af Abakion

Helsam accelererer performancemål med ERP-standardløsning

“En af vores mantraer har været ikke at rette i systemet, men at rette vores processer til internt,” fortæller Birgitte Schou, IT-chef Helsam A/S