App til Microsoft Dynamics NAV

Brug NAV på Mobiltelefon og Tablets

Mobilklient til Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV er nu også blevet tilgængelig som en app på din mobiltelefon.

App’en, som tilbyder både en tablet- og en mobiltelefon-klient, er målrettet til brugere i små og mellemstore virksomheder, som gerne vil tilgå data og de mest anvendte funktioner på farten.

Fordelen er naturligvis, at brugerne nu ikke længere er bundet til skrivebordet, men også kan udføre deres opgaver i toget, mellem møder, derhjemme osv.

Der er forskel på tablet- og mobiltelefon-udgaverne, fordi disse devices tilbyder forskellige muligheder, og som regel anvendes til forskellige formål af brugerne.

En tablet, som f.eks. en iPad, er mere transportabel end en almindelig PC, og selv om den kan anvendes med tastatur, så bliver den ofte anvendt kun som ’touch’, dvs. uden mus og tastaturtryk. Tablet-klienten til Microsoft Dynamics NAV er derfor optimeret til ’touch’-betjening.

Mobiltelefonen anvendes som regel til de formål, som er kortvarige og som er nødvendige at udføre, selv om brugeren er på farten. Det er typisk læsning af data, simpel dataindtastning som f.eks. godkendelse af fakturaer, eller overblik i form af rapporter. Mobiltelefon-klienten er naturligvis endnu mere fokuseret på ’touch’-oplevelse.

Undersøgelser viser, at design af apps til mobiltelefoner skal tage højde for anvendelse med én hånd. I nogle tilfælde, når brugeren vipper telefonen til panorama-view (liggende), så kan der bruges 2 hænder. Mobiltelefon-klienten til Microsoft Dynamics NAV er designet til netop denne type anvendelse, så de vigtigste data og knapper kan nås med tommelfingeren.

Microsoft Dynamics NAV oversigt over typer af klienter

Som tegningen viser, så erstatter Tablet- og Mobiltelefon-klienterne til Microsoft Dynamics NAV ikke Windows- og Web-klienterne. Det har hele tiden været muligt at anvende Web-klienten på mobile devices. Det har bare ikke være optimalt.

Forskellen er, at hvor Web-klienten er ’touch’-enabled, dvs. at betjening med fingrene er en mulighed, så er Tablet- og Mobiltelefon-klienterne optimeret til ’touch’, og det gør hele forskellen, når man som bruger skal anvende et komplekst ERP-system på en lille mobiltelefonskærm.