Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central

Microsoft er tunge at danse med, og de lytter ikke til brugerne. Alle elsker gode fordomme. Især når vi ikke har fået vores vilje, ikke sandt? Men er Microsoft virkelig så tunge i optrækket?

Ikke længere.

Hvis du i dag ikke øver din indflydelse på Business Central og Microsofts andre Dynamics-produkter, så går du glip af gode muligheder. Lad os forklare hvordan det hænger sammen.

Før og nu

I gamle dage – dvs før Cloud-æraen – da var der lang vej fra brugernes oplevelser til forbedringer i produktet. Hvis du som slutkunde manglede en funktion i Dynamics NAV, så kunne du klage din nød til din leverandør, som måske kunne sige det videre til Microsoft.

Men chancen for, at det ville komme frem til et udviklingsteam i Microsoft, var nok lille.

I dag er der to ting, der giver dig gode muligheder for at øve indflydelse på Microsofts produktudvikling:

Der er Cloud

Den nyeste version af Business Central kører i Microsofts eget datacenter som ægte Software-as-a-Service.

Det betyder, at når funktioner i løsningen er lidt træge og belaster serveren, så kan Microsoft opdage det med det samme, og de har en interesse i at gøre nogen ved det, fordi det er deres eget datacenter.

Microsoft har også bedre mulighed for at finde forbedringsmuligheder. Når løsningen kører i deres eget datacenter, så kan de samle data om kundernes brug af løsningen. Dermed opdager de straks, når noget er langsomt, ikke virker optimalt, eller når brugerne går i stå.

Denne indsigt havde Microsoft ikke i gamle dage, fordi løsningerne var installeret på lokale servere og i hostingcentre. Vi kan mærke, at Microsoft er blevet hurtige til at løse udfordringer.

Der er Idea

Microsoft har sat brugerinput i system og er blevet hurtige til at reagere på input.

På Business Central rulle Microsoft en ny version ud hver måned, og en større version hvert halve år. Det er tydeligt, at en stor del af de ændringer, der bliver frigivet, stammer fra kundernes input. Det er ofte forbedringer, som vi kan genkende, fordi vi selv har været med til at stemme på dem.

Der findes ganske enkelt en portal, der hedder Microsoft Idea, hvor du kan foreslå forbedringer og stemme på andres forslag. Og det er ikke kun for Business Central – det er for alle Dynamics-produkterne.

Her er nogle af de forslag, som vi selv hepper på for tiden.

Tag et kig på dem, og giv dem en stemme, hvis du er enig.

Så nej, i dag er Microsoft ikke tunge at danse med, og de lytter ret meget til brugerinput, så giv din mening til kende, og se dit forslag i den næste version.