En portal kan give eksterne personer adgang til selvbetjening, og så kan en automatisk forretningsproces styre vedkommende igennem sagsbehandlingen trin-for-trin – og bede om relevante data og dokumenter, alt efter hvad der er nødvendigt i situationen. Automatisk.

Det handler om at give eksterne mulighed for at sagsbehandle sig selv via en selvbetjeningsportal.

Med Microsoft Power Platform kan du bygge processer og applikationer – uden at programmere. Og for at inspirere dig, så får du i denne serie af videoer en række af konkrete eksempler.

2:37
Af Abakion

Forenklede løsninger

Når medarbejdere kun skal anvende en lille del af forretningsløsningen, så er det effektivt at give dem en app, der udelukkende indeholder de relevante funktioner.

2:12
Af Abakion

Ekspedition af en kø af opgaver

Du modtager noget, som du skal evaluere, ændre, og derefter sende videre i fødekæden. Det kan gøres nemt med en app, der er dedikeret til formålet.

2:29
Af Abakion

Formularer på kundeportalen

På kundeportalen kan kunderne udfylde formularer, der er forudfyldt med deres egne data, og validerer alle data online i ERP og CRM.

3:33
Af Abakion

Én registrering udløser mange aktiviteter

Én enkelt registrering fra en medarbejder kan udløse en masse handlinger, som udføres automatisk, så medarbejderen ikke behøver at udføre det hele manuelt.

2:32
Af Abakion

Notifikationer med afhængigheder

Når der sker noget, medarbejderen gerne vil reagere på med det samme, så er det godt at modtage en notifikation. Det hjælper med at handle rettidigt.

1:45
Af Abakion

Reagér på hændelser og tendenser

Du kan vælge, hvad Power Automate skal evaluere, og hvor ofte det skal foregå, og hvad kriterierne er for at du ønsker en notifikation.

2:44
Af Abakion

Reagér hurtigt på kritiske henvendelser

Få besked, når nogen siger noget, som man skal reagere hurtigt på. Det kan være en kommentar på sociale medier eller en klage.

2:02
Af Abakion

Prioritering af opgaver

Når få ressourcer skal ekspedere mange opgaver, så er det vigtigt at få hjælp til prioritering, så de vigtige opgaver ikke drukner.

2:33
Af Abakion

Godkendelsesprocesser

Når en eller flere kolleger skal godkende noget, så kan det foregå elektronisk, så man ikke behøver at ekspedere det manuelt.

3:10
Af Abakion

Arbejde i felten for kørende teknikere

Med en app på en mobil enhed har medarbejderne i felten fuld adgang til information, og de kan registrere direkte i forretningssystemerne.

2:16
Af Abakion

Booking af aktivitetsforløb

Dem, der skal afholde aktiviteter, udbyder tidspunkter, og deltagerne booker tiderne direkte i kalenderen. Alt samles i et aktivitetsforløb.

2:50
Af Abakion

Selvbetjening uden genindtastning

Kunderne kan registrere direkte i forretningssystemet, og det kan udløse opgaver til medarbejderne internt uden genindtastning.

2:32
Af Abakion

Sagsbehandling som selvbetjening

En automatisk forretningsproces styrer eksterne igennem sagsbehandling og beder om relevante data og dokumenter undervejs.

2:11
Af Abakion

Aktivere personer og fjerne mellemled

Når du får besøg, så aktivér de eksterne personer til at registrere selv, så de dermed udløser en hel forretningsproces af aktiviteter.

1:55
Af Abakion

Arbejdsgange på tværs af gammel teknologi

Med gamle systemer kan man udføre funktioner på tværs af systemerne – og få processer der skaber sammenhæng uden traditionel intregration.

2:26
Af Abakion

Databerigelse mellem systemer

Lad forskellige forretningssystemer opdatere hinanden med ny viden, og lad hændelser i ét system blive til data i et andet system.

2:14
Af Abakion

Databerigelse fra myndigheders registre

Data i forretningssystemerne kan på forespørgsel beriges med data fra eksterne registre hos myndighederne. Så skal man ikke selv slå alt op.

1:40
Af Abakion

Strukturering af dokumenter i SharePoint

Forretningssystemerne er ikke gode til at holde styr på folderstruktur i SharePoint, men det kan automatiseres med Power Platform.

Eksempel

Til en fond har vi bygget vi en portal, hvor man kan ansøge om en bevilling. Det er selvbetjening, så rådgiverne i fonden ikke skal bruge tid på at registrere alle de oplysninger, de har modtaget.

Brugerne kan selv oprette en ansøgning, indtaste alle data, og portalen kan validere disse data med det samme. Derefter kan løsningen bede om den dokumentation, som er relevant, og brugerne kan uploade dokumenterne med det samme.

Det er også muligt at booke et møde. Portalen tilbyder ledige tider i rådgivernes kalendere, og så kan brugerne vælge et tidspunkt og booke mødet, som kommer direkte i rådgiverens kalender.

Koncept

Sagsbehandling er en kombination af en selvbetjeningsportal og en forretningsproces, der behandler sagen automatisk.

Det handler om, at brugeren skal kunne registrere en anmodning, indtaste oplysninger og uploade dokumentation. En portal giver eksterne personer adgang til udvalgte data og funktioner fra forretningssystemet på en sikker måde.

Derefter kan løsningens forretningsproces sørge for at bede om de rette oplysninger og dokumenter i den rette rækkefølge, validere det indsendte, og sende email-rykkere på det der mangler.

Fordelen ved selvbetjening er, at der er mindre tastearbejde for sagsbehandlerne – og at der er mindre risiko for indtastningsfejl.

Prøv at overveje, om der er processer, hvor du kan spare tid på at lade brugerne registrere data selv og lade systemet validere og spørge om information og dokumentation.