Unbox din Dynamics 365 Business Central

Unbox er en skabelonbaseret projektform til at migrere til Dynamics 365 Business Central på kort tid. Det inkluderer standard-apps og standardopsætning – og vi migrerer data fra din gamle løsning over i den nye.

Unbox er et komplet migreringsprojekt – inklusive datamigrering og undervisning. Det er tilrettelagt med skabeloner, så vi kan gennemføre det hurtigt, enkelt og til fast pris.

Vi flytter dig fra dit gamle ERP-system til Dynamics 365 Business Central. Vi erstatter dine tilretninger med standard-apps. Du får en komplet standardopsætning. Du bliver undervist i at bruge løsningen. Og det tager under 2 uger fra start til slut. Vi skærer ikke nogen hjørner – det er bare så veltilrettelagt, at det kan gennemføres hurtigt.

Alt er tilrettelagt med skabeloner

Alt er tilrettelagt med skabeloner

Kort projekt og kort nedetid

Kort projekt
og kort nedetid

Bliv fri for tilretninger via standard-apps

Bliv fri for tilretninger via standard-apps

Fast pris - Fast tidsplan

Fast pris
– Fast tidsplan

Unbox til Microsoft Dynamics NAV

Unbox er en projektform, hvor vi leverer Dynamics med standard-apps og standardopsætning, som vi mapper til dine forretningsbehov, og migrerer dine data ind i.

Resultatet er et samlet abonnement på Microsoft Dynamics 365 Business Central inkl. ekstra apps fra Abakion, løbende opgradering og superbruger-support.

Dokumentet om Unbox

Læs alt om Unbox

15 siders PDF med beskrivelse af:

  • Projektets forløb
  • Prisen
  • Roller og ansvar
  • Standard-apps
  • Standardopsætningen

Vi sender straks dokumentet til dig, når du har udfyldt formularen:

Navn*

Ved udfyldelse accepterer du at modtage email fra Abakion med link til det ønskede indhold og om forretningsløsninger, og du accepterer de generelle betingelser. Du kan nemt afmelde, når du vil.

Overblik over et Unbox-projekt

Projektet

Unbox begynder med en Scopingdag, hvor vi lærer din virksomhed at kende. Så migrerer vi dine eksisterende stamdata og underviser dig i den nye løsning. Og når vi går i drift, så supporterer vi, at alle kommer godt i gang.

Hvis du kommer fra en tidligere Dynamics NAV, så er nedetiden kun én dag, men du kan sagtens vælge Unbox, selv om du kommer fra et andet ERP-system.

Overblik over Unbox-pakken

Løsningen

Resultatet af et Unbox-projekt er en Microsoft Dynamics 365 Business Central som rigtig SaaS cloud-løsning. Ikke noget med hosted on-premise.

Best Practice opsætningspakken er et sæt skabeloner for mere end 150 tabeller i løsningen, så du er flyvende fra start uden at betale for opsætningsarbejde. Læs mere om Best Practice opsætning her.

Løsningen inkluderer apps, der gør det muligt at undgå de fleste specialtilretninger, så resultatet er også forandringsparat. De tilhørende apps har vi samlet i en pakke, som vi kalder App Bundle.

Unbox er en rigtig migrering, hvor vi gør tingene korrekt og ordenligt. Vi har blot komprimeret projektet ved at anvende skabeloner til alt.

Det komprimerede projekt var attraktivt for os, fordi det er en styret projektform med en fast pris. Tankegangen bag et komprimeret forløb er virkelig godt. Jeg synes, at processerne i projektforløbet er rigtig godt tilrettelagt.

Stefan Reina, COO, Tabellae

Migrering med Unbox til
Dynamics 365 Business Central

Punkt 1

Scoping

Processen begynder med en scopingdag. Den er en selvstændig aktivitet, som har til formål at undersøge, om Unbox er det rette for din virksomhed. Vi kortlægger dine behov og lægger en plan for projektet.

Det er vigtigt for os, at du ved, hvad du går ind til, og at vi sammen er sikre på, at din virksomhed passer til konceptet. Efter scopingdagen kan du vælge, om du ønsker at fortsætte med selve Unbox-implementeringsprojektet.

Forretningsprocesser i Unbox

Punkt 2

Planlægning

Unbox-konceptet indeholder en høj grad af fleksibilitet. Sammen med vores projektleder og vores proceskonsulent vælger du, hvilke forretningsprocesser du vil undervises i, og hvilke data du gerne vil have migreret fra din gamle ERP-løsning.

Det foregår ved, at vi sammen gennemgår 2 Excel-ark, hvor vi afkrydser dine valg af undervisning og datamigrering. Du kan vælge for 100 point i alt. Nogle ting koster flere point end andre, og grænsen på de 100 point sikrer, at vi kan nå det inden for den afsatte arbejdsuge. Det er også rigeligt for langt de fleste virksomheder.

Helt fra begyndelsen tilknytter vi en projektleder til dig, som holder styr på alle aktiviteter, både dem inden for Unbox-leverancen, men også eventuelle aktiviteter, som vi aftaler uden for Unbox-leverancen.

Vi lægger en projektplan, som både omfatter Unbox og de eventuelle opgaver ud over Unbox, som du gerne vil have med i planen, før og efter Unbox-ydelsen.

Det kan være relevant at lægge aktiviteter før Unbox-projektet, hvis der er tale om forretningskritiske ting, som er vigtige at have på plads inden driftstart. Det kunne fx være en vigtig integration.

Punkt 3

Datamigrering

Nu kommer vi til de 2 arbejdsuger, hvor vi udfører alt arbejdet og sætter løsningen i drift. Den første uge begynder med datamigrering, som styres af vores data-konsulent.

Vi migrerer de stamdata, som vi har aftalt i planlægningen, og løsningsmæssigt erstatter vi tilretninger i den gamle løsning med apps i den nye løsning. Det skaber forandringsparathed, at du ikke er fastlåst i gamle tilretninger. Fremover kan du versions-opgradere uden at skulle gennem et migreringsprojekt.

Vi migrerer data på en intelligent måde, vi anvender en best practice-opsætning i den nye løsning, og vi validerer data i den nye løsning. Det betyder, at alle data bliver mappet korrekt, hvormed den nye løsning har rensede data.

Punkt 4

Undervisning og idriftsætning

Afholdelsen af undervisning styres af vores proceskonsulent, som er til stede i din virksomhed og underviser i fire dage for at hjælpe din virksomhed med at finde sig til rette i den nye løsning.

Undervisningen følger den prioritering, som vi sammen har aftalt i planlægningen, og vi har standardiseret, trykt undervisningsmateriale til alle moduler, som deltagerne får udleveret.

Efter de 4 dages undervisning afholder vi en testdag, og så slutter vi af med at sætte løsningen i drift, og så er alt klar til, at dine medarbejdere møder på arbejde og bruger den nye løsning.

Scoping af et Business Central Unbox-projekt

Punkt 5

Support

Hvis du følger Unbox-tidsplanen og går i drift om onsdagen i uge 2, så sørger vi for, at vores proceskonsulent, som har udført undervisningen, samt vores hovedarkitekt også er til stede den dag, og vi giver dig også prioriteret support i de efterfølgende dage.

Vi foretrak et accelereret projekt. Det var hårdt, men vi kunne se lyset for enden af tunnelen hele tiden. Vi vidste hvad det ville kræve at komme i mål, og hver dag nåede vi de nødvendige milepæle for nå frem til målstregen.

Henrik Holst Larsen, CFO, Modstrøm

Unbox kommer med standardopsætning, og det var vi vanvittigt indstillet på. Vi ville have at Business Central skulle styre vores processer, mere end vi skulle lave specialtilretninger.

Helle Ommestrup, Managing Director, Firstcom Europe DK

Den her Unbox tiltalte mig utrolig meget, fordi det er en meget koncentreret måde at komme igennem det på. Det har været virkelig godt, og fandtes der en Unbox vol. 2, så valgte vi det lige på stedet.

Hans Ole Vitus, CTO, AVA Group
Dokumentet om Unbox

Læs alt om Unbox

15 siders PDF med beskrivelse af Unbox-konceptet.

Spotlight på Unbox
Unbox bekymringer og overvejelser
Af Abakion

Unbox bekymringer og overvejelser

Overvejer du at unboxe Business Central, så se disse videoer først, og få svar på dine spørgsmål og bekymringer.

Sådan forbereder du dig til et Unbox-projekt
Af Abakion

Sådan forbereder du dig til et Unbox-projekt

Det tager mindre end to uger at få det nye ERP-system kørende, men for at lykkes er der nogle ting, der skal være på plads inden start.

Sådan forløber et Unbox-projekt
Af Abakion

Sådan forløber et Unbox-projekt

Når du har besluttet dig for, at du vil “unboxe” Business Central i din virksomhed, så er det rart at vide præcis, hvad der kommer til at ske.

Unbox-webinarerne
Business Central - i gang på 10 dage
30:38
Af Jesper Nielsen

Business Central - i gang på 10 dage

Jesper Nielsen har masser af Unbox-erfaring, og han fortæller, hvordan du går live med Business Central på bare 10 dage. Se optagelsen her.

Power BI - Plug & Play til dine ERP-data
27:37
Af Jacob Sanchez Garcia

Power BI - Plug & Play til dine ERP-data

Se hvordan du kan visualisere finans­data fra Business Central med plug & play-løsningen i Power BI. Se optagelsen af webinaret her

B2B Ecommerce - som App til Business Central
24:41
Af Anders Thue Pedersen

B2B Ecommerce - som App til Business Central

Se hvordan du lancerer en B2B webshop på få dage – med en app, styrer alle produkt­data fra Business Central. Se optagelsen af webinaret her

Dynamics 365 Sales - CRM på kun 4 uger
32:46
Af Benjamin Truelsen

Dynamics 365 Sales - CRM på kun 4 uger

Se hvordan du kan indføre Microsofts CRM-system på 4 uger, og hvad der er med i pakken med CRM-løsningen, som er klar til brug. Se optagelsen af webinaret her

Medico-virksomheden Unigroup skiftede til Dynamics NAV med et Unbox-projekt.

For et stykke tid siden ville Unigroup udskifte deres gamle C5, og de valgte Dynamics NAV, men det gik ikke helt som forventet.

”Vi blev lokket af den nemme løsning hos vores daværende leverandør af C5,” fortæller Bjørn Jacobsen fra Unigroup.

”Det var ikke fordi, det var billigere, end hvad alle andre kunne tilbyde, men det virkede nemt og ukompliceret.”

”Det gik også fint til at begynde med, men det viste sig hurtigt, at den nye løsning ikke kunne lave pluklister og lagerlister.”

”Vi er en lille virksomhed, og vi har egentlig kun ét specielt behov: batch-styring. Så er det altså et stort problem, at vi ikke kan få pluklister og lagerlister.”

”Min daværende leverandør skulle bruge en uges arbejde på at udbedre det. Det er sikkert fair nok, men det virkede som en stakket frist. Jeg var bange for, at vi hen ad vejen ville støde på andre ting, som også ville tage en uges arbejde.”

”Så dukkede Abakion op på vores radar med Unbox-konceptet. Det tiltalte os, at vi kunne arbejde tæt sammen med leverandøren i en uge og komme tæt på beslutningerne.”

Erfaringerne med Unbox

”Til andre, der vil lave et Unbox-projekt, vil jeg sige, at man skal være indstillet på at træffe beslutninger, mens arbejdet står på i arbejdsugen. Hvis man hele tiden skal bagud i organisationen og holde møder for at træffe beslutninger, så tager det alt for lang tid.”

”Der er fart på, men når man er i gang med arbejdsugen, så giver det rigtig god mening, at processen er som den er.”

”Man skal som kunde forholde sig til rigtig mange problemstillinger, som vi ville have opdaget senere som ubehagelige overraskelser. Alle de ting har vi fået håndteret med det samme. Det er den rigtige måde at gøre det på.”

”Jeg må sige, at vi er stødt på utrolig mange steder, hvor vores gamle leverandør er sprunget over, hvor gærdet er lavest, og har glemt at fortælle os om det. Det gælder især kvaliteten af de importerede data.”

”Vi har virkelig fået ryddet op.”

Overskuelig pris

”For en mindre virksomhed som os er Unbox-arbejdsugen også meget mere spiseligt økonomisk.”

”Hos min gamle leverandør ville de have 100.000 bare for en indledende analyse. Jeg synes, at det lød lidt dyrt. Vi har altså ikke råd til et projekt, der ender med at koste mange hundrede tusinder.”

”En analyse havde måske afdækket udfordringen med batchnummer-styring fra begyndelsen – måske havde den ikke. Men pointen er, at det ville blive for dyrt for os.”

Data-migrering kan gemme mange skjulte mangler

”Det er ikke så ligetil at flytte data fra C5 til NAV, som vi troede. Vores gamle leverandør fik det til at lyde nemt, men det har vist sig nu, at vi købte katten i sækken.”

De data, der var importeret i NAV, var ikke valideret. På overfladen ser alt godt ud, men det betyder, at der ligger data i databasen, som ikke kan indtastes i virkelighedens verden.

Det giver problemer, som dukker op hen ad vejen. Det er som et sprunget vandrør under gulvet. Du kan ikke se det nu, men på et tidspunkt begynder du at undre dig over, hvorfor gulvet slår sig.

Uanset hvordan du vælger at migrere, så sørg for at bede din leverandør om at validere data i den nye løsning – ikke blot importere.

Bjørn Jacobsen forklarer problemet således:

”C5 validerer ikke nær så meget som NAV. Det samme bilagsnummer kan sagtens oprettes to gange i C5. Systemfelter i NAV er tekstfelter i C5, hvor man kan skrive hvad man har lyst til. Den slags giver altså udfordringer med at flytte data til NAV, og når data så bare bliver importeret i NAV uden nogen validering, så giver det problemer.”

Vi endte faktisk med at samle data både fra den gamle C5 og fra den opgraderede NAV med ikke-validerede data, fordi vi medtog historiske finansposter, debitorposter, kreditorposter og vareposter. Det var en bonus til Unigroup for at være den første på et Unbox-projekt.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at jeg som kunde bliver spurgt om alle de små beslutninger, når data skal migreres, men i et traditionelt projekt ville vi ringe eller emaile til hinanden, og det ville ende med at tage måneder.”

”Det er derfor, denne projektform er så smart.”

Bjarne Jacobsen fra Unigroup og Jesper Nielsen fra Abakion

Billedet viser Bjørn Jacobsen fra Unigroup og vores Jesper Nielsen, som er i fuld gang med at migrere data sammen.

Viden om Business Central - Sæson 2
Af Abakion

Brug AI i CRM og ERP

Dynamics 365 Copilot tilføjer AI til CRM og ERP, så du kan få hjælp til at skrive tekster, emails, referater, kategorisere varer og alt det, som kunstig intelligens er god til.

De 3 love der får ERP som Cloud til at give gevinst
Af Sune Lohse

De 3 love, der får ERP som Cloud til at give gevinst

Det er værd at forstå præcis hvor gevinsterne ved en cloud-løsning ligger. Det handler om at forstå de to ord: Standardløsning og Cloud.

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat
Af Kenneth Kryger Gram

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat

De gamle NAV-opgraderings-aftaler stiger i pris – og samtidig er der 60% rabat på Business Central.

Opskriften på succesfulde ERP-projekter
41:57
Af Anders Lindskov

Opskriften på succesfulde ERP-projekter

Vores erfaringer viser, at de succesfulde projekter er en blanding af standardløsninger og specialudvikling. Se optagelse af webinaret nu.

Tag på rundtur i Business Central
19:02
Af Sune Lohse

Tag på rundtur i Business Central

Her får du et indtryk af, hvordan Business Central fungerer. Sune giver dig en 10 minutters rundtur i løsningen.

Sådan styrer du International Moms i Business Central
19:37
Af Lene Graa Jennum

Sådan styrer du International Moms i Business Central

I dag skal både dit Ecommerce og ERP understøtte de nye momsregler. Men i Business Central støder du på udfordringer.

4 genveje til ERP i 2021
Af Sune Lohse

4 genveje til ERP i 2021

Traditionelt er ERP dyrt, men der er 4 genveje, du kan skyde, når du ser på en Microsoft ERP-løsning.

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central
Af Kenneth Kryger Gram

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central

Få indflydelse på Business Central og Microsofts andre Dynamics-produkter.

Abakions Chief Strategy Officer Sune Lohse
Af Sune Lohse

Den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021

Sune Lohse forklarer den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021.

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020
7:32
Af Kenneth Kryger Gram

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020

Kenneth Kryger Gram fortæller her om de 5 vigtigste nyheder i oktober 2020-udgaven af Dynamics 365 Business Central.

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?
3:14
Af Sune Lohse

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?

Abakion har besluttet, at det kræver direktørens godkendelse at sælge en løsning, som ikke er i skyen. Men hvordan kan det være?

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler
Af Abakion

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler

Er det gået din næse forbi, hvordan du sikrer dig at overholde de nye EU-momsregler med din Business Central? Læs ekspertens 3 råd her.