Kender du SMV:Digital, som kan betale dit næste ERP, CRM eller BI-projekt?

Erhvervsstyrelsen har bedt SMV:Digital om at administrere en række tilskudspuljer for danske virksomheder, og det er værd at undersøge, om de kan finansiere dit næste digitaliseringsprojekt.

Der er mange puljer i ordningen, og de åbner på forskellige tidspunkter. Det er både EU-midler og nationale midler, og formålet er ganske enkelt at hjælpe virksomheder til at udvikle digitale kompetencer. Det er til investering, og det er til privat rådgivning inden for IT og teknologi for at digitalisere og automatisere – og udvikle lederes og medarbejderes digitale kompetencer.

Kriterier

Der er nogle kriterier, du skal opfylde.

  • Det er for små og mellemstore virksomheder. Hvis du har mellem 2-249 ansatte, så kan du søge en eller flere puljer.
  • Der er et krav om, at du skal selv medvirke i finansieringen, men du kan godt lægge det i form af timer. Hvis du fx søger 100.000-kroners puljen, så kan du få rådgivning og uddannelse, og så skal du bidrage med det samme beløb, dvs 100.000 kroner, eller et antal timer svarende til samme beløb. Hver måned registrerer du antallet af timer online hos SMV:Digital – og ganger med en timesats, indtil du rammer 100.000 kroner.

Hvad kan tilskud bruges til?

Hver af puljerne har bestemte afgrænsninger for, hvad du må bruge pengene til. I puljerne med 100.000 og 50.000 må du bruge pengene til behovsafdækning, rådgivning og uddannelse, men du må ikke bruge dem til implementering eller investering. Men i 250.000 kroners puljen måtte du godt bruge pengene til investering. Der kunne du få 25% af dine licenser betalt i 2 år. Så hver af puljerne har specifikke betingelser.

I Abakion udfører vi mange skabelonbaserede projekter på ERP, CRM, BI og Ecommerce. Det er dem, vi kalder Unbox-projekter. Og i den slags projekter kan man faktisk få dækket det hele. Små og mellemstore virksomheder kan gennemføre et ERP, CRM, BI eller Ecommerce-projekt med Unbox i bedste fald gratis, men højst til halv pris med dette tilskud fra SMV:Digital.

Det kan være, at du allerede har en Business Central-løsning og gerne vil udvide den med en Ecommerce-løsning. Det kan du gøre med 50.000-kroner puljen. Det kan også være, at du kigger på et større ERP-projekt, og anvender en pulje til den indledende scoping. Eller at du vil udbygge din forretningsløsning med Business Intelligence med puljen, der hedder “Skab værdi med dine data”. Der er mange muligheder.

Vi er 5 konsulenter i Abakion, som er godkendte rådgivere hos SMV:Digital. Det skal man være for at have lov til at rådgive virksomheder inden for dette program.

Gode råd til ansøgning

Hvis du gerne vil benytte dig af en tilskudspulje, så skal du sørge for at være i god tid. Du må ikke påbegynde projektet, før du har fået OK for tilskuddet.

I nogle af puljerne skal du indhente to konkurrerende tilbud, før du kan ansøge, så SVM:Digital kan se, at du har fundet den mest fordelagtige mulighed i markedet. I andre puljer skal du blot evaluere flere af de godkendte rådgivere og argumentere for, hvorfor du foretrækker en bestemt af rådgiverne.

Det er vigtigt, at du ikke skriver noget i ansøgningen, som spænder ben for processen. Faktisk får halvdelen af ansøgerne et afslag, og det skyldes ikke, at der er mangel på midler i puljerne, men ofte skyldes det en teknikalitet i ansøgningen. Der må fx ikke stå, at du har planer om at gennemføre projektet i samme omfang, uanset om du får tilskud eller ej, for der godkendes kun projekter, som er afhængige af tilskud. Det er vigtigt at have styr på detaljerne i ansøgningen.

Selve ansøgningen er på 10 sider, men det er kun de 5 af siderne, hvor du skal forholde dig til dit projekt. Resten af ansøgningen er generelle spørgsmål om digitalisering. For de fleste puljemidler kan du kan ansøge én pulje ad gangen.

Praktikken i ansøgning

Typisk er der hver måned en ny pulje, der åbner i foråret og nogle i efteråret. Du kan se de aktuelle puljer her. Du kan sagtens forberede din ansøgning i forvejen og skrive det hele i fred og ro. Når puljen åbner kl. 9.00 på en bestemt dag, så får alle et kø-nummer, og når du kommer igennem, så kan du lægge din forberedte ansøgning ind. Så skal du vente 5-6 uger på at få besked på, om du har fået tildelt et tilskud eller ej.

Puljerne lukker ret hurtigt, fordi der er så mange ansøgere, så du skal sørge for at stå i online-kø om morgenen. Det dur ikke at vente.

Få rådgivning

Som rådgivere må vi ikke skrive ansøgningen for dig, men vi må gerne give gode råd og vejledning. Du kan også tage fat i dit lokale erhvervshus. Alle landsdele har et erhvervshus, hvor du gratis kan få hjælp til ansøgningen.

Digital transformation - sæson 2
Af Helena Celander

Få tilskud til dit næste IT-projekt

Erhvervsstyrelsen har bedt SMV:Digital om at administrere tilskudspuljer for danske virksomheder, og det er værd at undersøge, om de kan finansiere dit næste IT-projekt.

Michael Møller-Jensen om Management Consulting
Af Michael Møller-Jensen

Hvad skal du bruge Management Consulting til?

Jeg synes ikke, at Management Consulting kun er for de store virksomheder. Det skal ikke være for teoretisk og for svært at realisere.

Digital rådgivning med forankring i praksis
Af Mette Bak

Digital rådgivning med forankring i praksis

Jeg vil gerne gøre op med den klassiske management-konsulent branche. God, strategisk rådgivning skal ikke være forbeholdt store virksomheder.

Digital transformation i virkelighedens verden
Af Michael Møller-Jensen

Digital transformation i virkelighedens verden

Vi taler hele tiden om digital transformation – eller en digital modningsproces – men hvad betyder de udtryk egentlig?

Mette Bak fortæller om digitaliseringsprojekter
Af Mette Bak

Sådan bliver dit næste digitaliserings-projekt en fiasko

Mette Bak deler sine erfaringer om hvorfor flere oplever at deres digitaliseringsprojekter er forhindret i at blive en succes

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)
Af Mette Bak

Vi er ikke uvildige rådgivere (heldigvis)

Vi sætter faktisk en ære i, at vi ikke er uvildige. Det er ellers en dyd, som mange rådgiver-konsulenthuse er glade for at smykke sig med.

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi
Af Mette Bak

Sådan forholder danske virksomheder sig til ny teknologi

Nye teknologiske muligheder som AI, robotter og IoT – skal man skynde sig at hoppe på vognen, være afventende, eller være lidt frygtsom?

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede
Af Mette Bak

For mange strategiske IT-beslutninger er forhastede

Jeg vil påstå, at mange strategiske beslutninger er drevet af frygt og markedskræfter – og den erkendelse har stor indflydelse på dine IT-beslutninger.

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet
Af Mette Bak

De 3 problemer der altid ødelægger IT-projektet

Hvorfor går nogle IT-projekter skævt? De løber over tid, bliver for dyre, eller værst af alt: giver ikke de gevinster, som var hensigten. Det er altid de samme 3 problemer.