Sådan får en CFO succes med data

Hvordan bliver CFO en relevant sparringspartner til at drive og udvikle forretningen?
Kristian Nørhave er CFO – og han har en klar holdning til spørgsmålet.

Bliv relevant som CFO

Dette indlæg handler om, hvordan en CFO i praksis bliver en helt i virksomhedens ledelse ved at være datadrevet, spotte tendenser, have indsigt og være forudseende.

Som CFO ser Kristian sig selv som en vidensbank for al relevant data og information i virksomheden. Han er en slags Chief Data Officer, der også står for regnskabet. Det er den rolle, Kristian mener, at en CFO bør påtage sig i dag for at få succes.

Omsæt data til eksekvering

Kristian mener, at den klassiske bogholderi-orienterede økonomichef bliver udfaset til robotter en dag, og fremtiden ligger i at være en datadrevet sparringspartner. Det skaber en lang række behov for data og indsigt, som Kristian skal kunne eksekvere på.

Derfor gør vi således:

  1. Kristian præsenterer, hvilken viden han mangler.
  2. Så kommer Jens Ole Taisbak, som er Business Intelligence-ekspert, på banen. Han viser, hvordan Kristian kan få den indsigt, han ønsker.
  3. Til sidst kommer vi til den vigtige del: Kristian demonstrerer, hvordan han eksekverer ud fra data – for hvis han ikke handler på sine data, så kan det hele være lige meget.

Det skal virke i praksis

Mange snakker om, at en CFO skal være strategisk og datadrevet i dag, men de færreste sætter ord på, hvordan det skal gøres i praksis. Det gør Kristian og Jens Ole i dette indlæg.

Det handler om, hvordan en CFO bliver en succes i sin rolle i dag – hvordan man får data struktureret – og allervigtigst: EKSEKVERING EKSEKVERING EKSEKVERING.

Kristian har mange eksempler med, og han kommer til at stille mange krav til Jens Ole, der sikkert kommer på hårdt arbejde med sin Power BI-løsning.

Dette indlæg kan opleves på Dynamics Konferencen 2019.
Klik her for at læse programmet.

Kristian Nørhave på Dynamics-konferencen

Kristian Nørhave

CFO’en, der elsker data, men ikke IT

Kristian Nørhave er uddannet Cand. Merc. Aud. ved CBS og Statsautoriseret Revisor (deponeret), og han har 13 års erfaring som Revisor hos Deloitte.

I dag arbejder Kristian som CFO og bruger sin solide regnskabs­erfaring til at være en fremadsynet CFO, der ser tendenser og forretnings­mæssige udviklings­muligheder. Han er i øvrigt også partner i 2 start-up virksomheder.

Han ved præcis, hvilke data og visualiseringer han gerne vil have, for at have succes som CFO, og han vil helst ikke bruge for meget energi på IT.