Førhen brugte vi rigtig meget tid på at bygge selve teknikken, i stedet for at have fokus på indhold. I dag kan vi fokusere på indholdet og funktionerne, fordi Power Platform serverer al teknikken, som vi skal bruge, når Business Central skal udveksle data med andre systemer, eller udvides med nye funktioner og processer.

Lene Graa Jennum har arbejdet med Business Central i mange år, men i dag bygger hun mange ting i Power Platform, fordi det bedre kan betale sig. Hør hende fortælle om det i videoen.

Microsoft har bygget Power Platform til at være et værktøj, som kan anvendes i Business Central, CRM, Office, Teams og alt muligt andet. Du får faktisk en Power Platform-licens med, når du abonnerer på en Business Central-bruger. Så der er ingen økonomisk barriere for at afprøve Power Platform.

Når din ERP-leverandør tilbyder dig udvikling i Business Central, så skal du udfordre dem og spørge, om det ikke er nemmere at bygge med Power Platform.

Hvis din leverandør bygger i Business Central, så gør du dig 100% afhængig af udvikleren, og du påtager dig en vedligeholdelsesopgave for fremtiden.

Se også alle videoerne med gode eksempler på, hvordan du kan udnytte Microsoft Power Platform. Se videoerne her  
11:50
Af Mette Kessel

Fremtidens roller i Økonomiafdelingen

“Jeg har selv siddet i økonomiafdelingen, hvor folk var nervøse for at miste deres job. Det gør de ikke. Det bliver bare lidt anderledes.”

7:44
Af Lene Graa Jennum

Brug Power Platform til at udvikle i Business Central

Hør hvorfor du har en IT-strategisk fordel ved at anvende Power Platform til at tilrette din Business Central

4:41
Af Kenneth Kryger Gram

Microsoft tager ansvaret din brug af AI

Microsoft tager ansvaret for eventuelle copyright-problemer med Copilot AI. Dette er vigtigt for virksomheders anvendelse af AI.

7:27
Af Kenneth Kryger Gram

Hvor klog er AI i Business Central?

I første omgang giver Microsoft AI-værktøjer til partnerne, så man kan bygge smarte løsninger, men hvad kan AI i Business Central egentlig i dag?

5:22
Af Mette Kessel

Sådan bliver du klar til den nye bogføringslov

Den nye bogføringslov stiller krav til dit ERP. Vi taler med Mette Kessel, som fortæller om den nye bogføringslov. Hør hvordan du bliver klar.

Her kan du læse, hvad Lene fortæller i interviewet

Jamen velkommen til. Jeg har fået min kollega Lene i studiet, og det har jeg, fordi hun påstår, at jeg skal lære at tænke anderledes. Jeg er nemlig sådan en, der holder rigtig meget af Business Central, og jeg kan bygge alt i Business Central, og det har jeg også gjort.

Og Lene, hun er sådan en, der også bygger i Business Central, men du bygger også i CRM, og du bygger også med Power Platform og alt muligt andet, og nu siger du til mig, at jeg skal holde op med at bygge så meget i Business Central, og det synes jeg er noget værre end noget. Hvorfor skal jeg holde op med det?

Jamen det skal du, fordi man kan sige, at der er en masse andre teknologier, der kan det samme, der kan flytte data, eller før i tiden brugte vi rigtig lang tid på at flytte data rundt i systemerne, og det er ikke nødvendigvis det rigtige at gøre, fordi så bruger du tid på at flytte ting ind, for at du kan lave dit arbejde inde i Business Central.

Altså replikere data mellem forskellige systemer. Som du skal bruge tid på at bygge inde i Business Central, fordi Microsoft kommer heller ikke med alt muligt fancy inde i Business Central mere, fordi de har også gjort klar til, at du laver alt det der fancy, men måske sender du en mail, måske loader du alt muligt op på alle mulige platform samtidig. Det er altså ikke noget, der kommer inde i Business Central, men det kommer ud i Power Platform.

Så det du også siger med det, det er nemmere at være i Power Platform og sidde og bygge, end det er for mig at sidde og bygge i Business Central i virkeligheden?

Ja, du kommer til at bruge rigtig, rigtig lang tid, når du skal sidde og bygge på.

Altså jeg gør jo ikke.

Nej, du gør måske ikke, men andre kunne måske gøre sådan, at de kommer til at bruge rigtig lang tid på at bygge selve teknikken, i stedet for at have fokus på indhold.

Og det er i virkeligheden det, der er med Power Platform, det er, at du får fokus på dit indhold.

Men det er jo en ny måde at tænke på, fordi jeg ved godt, altså udviklere som dig, de vil sige, men jeg kan jo bare bygge det. Det er meget nemmere, fordi så skal jeg bare, så kan jeg selv sidde i min egen lille verden og bygge alting. Og det betyder jo, det kan godt være, at du ikke har de evner til at bygge ude i Power Platform. Så du skal måske lave et samarbejde med en, der kan det og nogle andre ting.

Og det er derfor, at vi skal skubbe lidt og sige, at man skal ikke være en one man army mere. Man skal få det bedste ud af alle verdenerne.

Og det sjove er, at jeg er jo sådan en i virkeligheden. Og jeg er det jo stadigvæk, og jeg har jo hørt på det her i fem år, og jeg kan jo se det, og jeg flytter mig jo. Men det gør jo næsten stadigvæk ondt, at man skal, og jeg kan også godt se, at nogle gange, når vi laver noget, og så laver vi det i Power Platform med forskellige elementer fra Power Platform. Og så går det faktisk meget hurtigt.

Og det smarte er jo i virkeligheden også, at det ikke er mig, der har ejerskab med det, så jeg slipper også for at skulle forligeholde det. For det er der nogle andre, der gør.

Men du påstår også, at de kan gøre det med, hvad kalder du det, low code, no code, et eller andet.

Ja, og det er jo typisk det, vi ser nu. Det er jo, at der sidder en eller anden medarbejder i en virksomhed, der er blevet rigtig god til at bygge det her. Måske inde i Office-parken, i Excel, i Outlook, laver et eller andet derinde.

Og så kommer du og siger, at jeg laver det her i Business Central, og de vil typisk sige, hvorfor gør du det? Jeg ved jo, at der findes en connector til det her. Så er der faktisk medarbejdere hos kunderne, som kan sidde og lave det her selv.

Og det, der også er i det, det er jo, at Microsoft giver jo en Power Platform-licens med, når du får Business Central.

Problemet er jo, at der er jo rigtig mange, der ikke kommer i gang med det her.

Og jeg ved jo, at når man har en hammer, så ligner alle problemer søm. Sådan har jeg det jo selv.

Så hvordan får vi flyttet de ronkedorer, eller alle de gamle hanelefanter som mig, som skal forstå det her nye paradigme?

Jamen, at man kan sige, at selvfølgelig har vi som konsulenthus et ansvar for at vise den nye verden. Og ja, da jeg viste det her første gang til de første Business Central-udviklere, måske var de NAV-udviklere stadig mange af dem. Så var det første spørgsmål, hvordan kan vi lukke for det her?

Vi bliver nødt til at omfavne det. Så en ting er, at konsulenthusene kan gå ud og sige, at I skal kigge denne her vej og præge markedet på denne her måde. Men noget andet er faktisk også, at kunderne skal huske at sige til deres ERP-leverandør: kunne det her bygges i Power Platformen?

Og ligesom hele tiden udfordre, når man nu kommer og siger, jamen jeg bygger det bare lige her.
Fordi det betyder også, at du gør dig 100% afhængig af måske en håndfuld mennesker.

Hvorimod, hvis du laver det i Power Platformen, så kan alle i virkeligheden vedligeholde det.

Mange af de gamle, erfarne Business Central-folk blogger om Power Platformen og udgiver videoer. Det er jo det fede ved, at man vælger en standardplatform. Du kan bare google og finde alt muligt på youtube.

Og hvis du vil høre mere om Power Platform, så besøg abakion.dk/power. Der ligger der 18 videoer med gode eksempler.