”Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter. Det er dejligt, fordi jeg tror meget på, at det er noget med at få det ud iblandt medarbejderne og motivere den enkelte til at synes, at det er sjovt og at der kommer lidt konkurrencemoment i det.”

Jan Møllbach, CEO, STATE OF WOW

Erfaringer med Business Intelligence
Habitus
Af Abakion

Sådan monitorerer Habitus ressourceforbruget med Power BI

“Overblik over tidsregistreringen er et ultimatum for at kunne effektivisere forretningen” fortæller Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Habitus

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI
Af Abakion

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI

“Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter.” fortæller Jan Møllbach, CEO, STATE OF WOW

BI bringer B Green tættere på deres markeder
Af Abakion

BI bringer B Green tættere på deres markeder

“Vi har længe været på udkig efter en løsning som kunne dække vores behov” fortæller Birgitte Hougaard, salgs- og økonomichef, B Green A/S.

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence
Af Abakion

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence

Roskilde Festival’s CFO, Frederik Nemeth, deler erfaringer med indføringen af Power BI og de indsigter de har fået med deres nye system.

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD
Af Abakion

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD

“Vi kan få alt at vide om vores forretning med Power BI til Dynamics fra Abakion.” fortæller direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys
Af Abakion

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys

“Tilgangen til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder behovet for en ERP-opgradering” fortæller Christian Wounlund, CEO, Emmerys

Ejerskab er lig med engagerede medarbejdere

STATE OF WOW® er med deres unikke engroskoncept det største hovedbeklædningsselskab der opererer i Norden og Nordeuropa, med aktiviteter på mere end 2000 lokationer. Alligevel er rapporteringen foregået manuelt.

Men med den vækstende forretning steg behovet for et system, der kunne automatisere rapporteringsprocessen og give et mere fyldestgørende billede af den data, de sad inde med. Det behov blev imødekommet af Abakion.

“Nu kan vi sidde og producere rapporter, som er tilpasset til de enkelte afdelinger. Og hver afdeling indflydelse på, hvilke rapporter de gerne vil have. Fx så får vi lavet udtræk af store rapporter til vores salgsafdeling eller vores indkøbsafdeling – men vi kan faktisk også producere rapporter til den enkelte medarbejder.”

BI er en økonomisk tilgængelig løsning

Inden processen med Abakion og Microsoft Power BI begyndte, havde STATE OF WOW® kig på andre systemer. Udfordringen med mange var, at de primært var udelukkende salgsværktøjer. Men for at bevare overblikket over hele forretningen, var der et behov for en løsning, som kunne give et mere fyldestgørende billede.

“Vi manglede vi et rapporteringssystem, som var nemt at gå til, fordi vi lavede alle vores rapporter i Excel og i pivottabeller, enten fra salgs- eller finanstal. Men det var ineffektivt.”

STATE OF WOW® fik et tilbud på at opgradere deres C5 løsning til en Navision, men den høje pris gjorde, at de ansatte fortsatte med den manuelle løsning.

Alligevel fyldte behovet for overblik og lettere arbejdsgange for både bestyrelse, direktion, ejerkreds og medarbejdere stadig. Men en søgning på nettet og lidt hjemmearbejde på YouTube tutorials gjorde, at valget faldt på Power BI.

STATE OF WOW® er stadig i den spæde start med deres nye salgs- og rapporteringsløsning til deres C5 system. Alligevel er der stor glæde at spore i Jans stemme omkring løsningen.

“Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter. Det er dejligt, fordi jeg tror meget på, at det er noget med at få det ud iblandt medarbejderne og motivere den enkelte til at synes, at det er sjovt og at der kommer lidt konkurrencemoment i det.”

Tal på tværs af forretningen skaber overblik

Formålet med det nye rapporteringssystem har været at lette rapporteringsprocessen og føre det hen et sted hvor de ansatte selv har kontrol over processen, samtidig med, at de kan få professionel hjælp udefra.

“Vi ville gerne have vores rapporter i en standardiseret form, samtidig med, at vi også gerne ville dybere ned i tallene, end vi kan i C5.”

“Det var vigtigt for os ikke kun at have vores finansielle tal, men at vi fik det forkromede overblik ved at kombinere tallene på tværs. Fx så ville vi gerne kunne køre det sammen med vores Shopify og vores Mailchimp, men det kunne også være noget Facebook måske andre platforme og andet sjov.”

Skal ikke opfinde den dybe tallerken selv

“Al samarbejde er omkring mennesker. Og når man møder nogle, som har forstand på deres ting, så giver det en tryghed, at man kan sidde og spare med dem omkring løsningen. De prøver også at sætte sig ind i den forretning man driver for at yde den gode service, og det synes jeg er rigtig rart. Man skal ikke opfinde det hele selv.”

Samarbejdet med Abakion hjælper med at føre processen videre så de ansatte hos STATE OF WOW® har mulighed for at holde momentum med den nye løsning.

“For os er næste step at gøre rapporterne mere personlige så den enkelte medarbejder får et dashboard som de gerne vil, eller får de tal, som de gerne vil have ud på mobilen.”

“Det er fordi jeg tror på, at det er vigtigt at vi får noget momentum i at have fokus på nogle bestemte tal for vores medarbejdere og så skabe succes omkring dem.”

Du kan se det flotte udbud af kasketter på stateofwow.com.

Ophavsrettighederne til alle billeder haves af STATE OF WOW®.

STATE OF WOW er med deres unikke og succesrige engroskoncept det største head-wear selskab, der opererer i Norden og Nordeuropa, med ambition om at strække sig til resten af Europa.

STATE OF WOW er distributør af to hovedbeklædningsmærker, som er deres egne, og sælger mærker på deres engrosløsninger, med fuld kontrol over deres værdikæde.

Power BI til Business Central
– klar til brug

3 Power BI-pakkeløsninger til Finans, Salg og Projekt.