Det er en altafgørende faktor for Habitus at kunne monitorere ressourceforbruget i de forskellige bosteder. Særligt overblikket over tidsregistreringen er et ultimatum for at kunne effektivisere forretningen og skabe bedre rammer for beboerne.

Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Habitus

Det er ikke første gang, at Habitus tyr til Power BI som redskab til at understøtte deres forretning, og netop den tidligere erfaring med løsningen, gjorde det nemt for Habitus at træffe beslutningen da de stod og manglede et system, som kunne hjælpe dem med at holde overblik over ressourcetrækket.

”Det system vi bruger til at registrere timer i er rigtig godt som registreringssystem, men vi stod over for en forretningsmæssig udfordring ift. at kunne fremstille tidsregistreringsdata visuelt. Det kan vi gøre med Power BI.”

Erfaringer med Business Intelligence
Habitus
Af Abakion

Sådan monitorerer Habitus ressourceforbruget med Power BI

“Overblik over tidsregistreringen er et ultimatum for at kunne effektivisere forretningen” fortæller Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Habitus

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI
Af Abakion

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI

“Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter.” fortæller Jan Møllbach, CEO, STATE OF WOW

BI bringer B Green tættere på deres markeder
Af Abakion

BI bringer B Green tættere på deres markeder

“Vi har længe været på udkig efter en løsning som kunne dække vores behov” fortæller Birgitte Hougaard, salgs- og økonomichef, B Green A/S.

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence
Af Abakion

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence

Roskilde Festival’s CFO, Frederik Nemeth, deler erfaringer med indføringen af Power BI og de indsigter de har fået med deres nye system.

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD
Af Abakion

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD

“Vi kan få alt at vide om vores forretning med Power BI til Dynamics fra Abakion.” fortæller direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys
Af Abakion

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys

“Tilgangen til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder behovet for en ERP-opgradering” fortæller Christian Wounlund, CEO, Emmerys

Visuelt data giver overblik over økonomi og timer

Og netop det at holde overblik over ressourceforbruget er en afgørende faktor for Habitus, som skal monitorere mange decentrale enheder. Her er det vigtigt at kunne se antal realiserede timer, sygefravær, hændelser med beboere af de enkelte bosteder, m.m.

Det understøtter Power BI løsningen ved at fremstille data visuelt så det bliver nemmere for ledelsen at tilgå rapporter via BI værktøjet, som sørger for, at data bliver opdateret hver nat, både på økonomi og på timer.

”Vores forretning er lidt som en konsulent forretning forstået på den måde, at vi styrer den ift. timer. Så de ansatte vi har, som er på de forskellige botilbud måler vi på hvor mange timer de er sammen med de enkelte borgere, registrerer sygdom osv.”

”Så en måde vi bruger værktøjet helt konkret på, er fx at vi går ind og kigger på sygefravær. Hvem er syge og hvad er antal sygeperioder? Og kan vi se en sammenhæng mellem sygeperioder og bosted?”

”Vi har sådan nogle 4-ugers rul hvor timerne er lagt ind på forhånd. Så går vi ind og korrigerer ved fravær af en af vores ansatte. På den måde har vi det fulde overblik over antal sygetimer og realiserede timer, og så kan vi se, hvilke beboere der har fået hvilke timer. Og det er vigtig viden for os.”

Det gode råd

”Man kan nok samle det og sige, at vi monitorerer det ressourcetræk vi bruger på de enkelte botilbud i BI.”

”I den forbindelse er mit bedste råd, at du skal være sikker på, at du har styr på din stamdata. Power BI går jo bare ind og adopterer den grunddata der ligger i systemet, så hvis ikke du har styr på den, så får du heller ikke de rette data visualiseret.”

HabitusLogoTransparent

Habitus’s vigtigste opgave er, at drage omsorg overfor borgere med svær autisme og problemskabende adfærd. Det gør de ved brug af pædagogiske metoder på ni botilbud og et dagtilbud i Danmark, hvilket hjælper borgeren til opnåelse af øget livskvalitet.

habitus.dk

Power BI til Business Central
– klar til brug

3 Power BI-pakkeløsninger til Finans, Salg og Projekt.