“Vi kan få alt at vide om vores forretning med Power BI til Dynamics fra Abakion.”

“Ønsker vi f.eks. detaljeret viden om salg af en bestemt uniformsskjorte, som findes i 46 forskellige varianter til børn og voksne, taljeret og ikke-taljeret, med og uden mærkeplade og i alle tænkelige størrelser, ligger det bogstaveligt talt et museklik væk.”

Direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s

Erfaringer med Business Intelligence
Habitus
Af Abakion

Sådan monitorerer Habitus ressourceforbruget med Power BI

“Overblik over tidsregistreringen er et ultimatum for at kunne effektivisere forretningen” fortæller Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Habitus

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI
Af Abakion

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI

“Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter.” fortæller Jan Møllbach, CEO, STATE OF WOW

BI bringer B Green tættere på deres markeder
Af Abakion

BI bringer B Green tættere på deres markeder

“Vi har længe været på udkig efter en løsning som kunne dække vores behov” fortæller Birgitte Hougaard, salgs- og økonomichef, B Green A/S.

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence
Af Abakion

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence

Roskilde Festival’s CFO, Frederik Nemeth, deler erfaringer med indføringen af Power BI og de indsigter de har fået med deres nye system.

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD
Af Abakion

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD

“Vi kan få alt at vide om vores forretning med Power BI til Dynamics fra Abakion.” fortæller direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys
Af Abakion

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys

“Tilgangen til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder behovet for en ERP-opgradering” fortæller Christian Wounlund, CEO, Emmerys

Efter installation af Abakions Power BI-løsning har man hos 55°Nord kun ét ord for den hastighed, hvormed generering af den kvartalsmæssige bestyrelsesrapport foregår: Wooodjjjj.

“Ud over vores webshop og butikken i Taulov (som tillige er konceptbutik for Fjällräven) ved Fredericia har vi etableret en kørende butik i form af en bus, som bogstaveligt talt kører land og rige rundt, og gør stop ved de forskellige spejderhuse og -hytter. I november/december kører vi en juletur, hvor vi besøger 86 byer spredt over hele Danmark, hvor vi holder to timer hvert sted.”

“Holdes der et større spejderarrangement dukker vi også gerne op, og 10 minutter efter ankomsten er bussen foldet ud og butikken er åbnet”, indleder direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s.

Stort informationsbehov

Med de mange aktiviteter i 55°NORD opstår ganske naturligt et ønske om at skabe overblik i forretningen, i hvert fald, når ledelsen fire gange årligt får udleveret den kvartalsmæssige ledelsesrapport.

Denne tog det tidligere virksomhedens bogholder meget lang tid at sammenstykke, idet de nødvendige informationer lå spredt i forskellige systemer, der nødvendiggjorde en manuel indsamling, sammenstykning og bearbejdning over flere dage.

“Vores bogholder brugte gerne 2-3 dage på at grave informationerne frem fra Microsoft Dynamics NAV, sammenstykke rapporten og sende den ud til vores bestyrelse og til vores ejere én gang hvert kvartal. Det blev vi rigtigt trætte af, og da vi desuden måtte skifte bogholder blev udfordringen med at finde data endnu større.”

“Vi tog derfor kontakt til Abakion, der i forvejen havde leveret vores Microsoft Dynamics NAV løsning. Efter kort tid kunne de demonstrere deres Power BI-løsning; ikke med testdata, men med vores egne tal, posteringer og kundenavne. Hele demonstrationen handlede om vores tal med bund i virkeligheden.”

“Efterhånden som præsentationen skred frem, og de kunne demonstrere at løsningen virkeligt kunne håndtere samtlige vores behov, voksede min tillid til at dette var den helt rigtige løsning. Efter en mindre tilrettelse blev BI-løsningen igen præsenteret for mig og et par af mine kolleger; vi købte den og vi er særdeles tilfredse med den. Det var ved den lejlighed at vi opfandt betegnelse ‘Wooodjjj’, for det går virkelig hurtigt at generere den komplette kvartalsrapport,” konstaterer Bjarne Miller.

BI sparer 12-15 arbejdsdage per år

Abakions Power BI, som blev leveret til 55°NORD, har nedbragt 2-3 dages manuelt arbejde med at indsamle, bearbejde og publicere data til et enkelt klik med musen, når der er behov for at generere en kvartalsrapport.

For samtlige data udtrækkes automatisk, og da modellen er udviklet i PowerPivot for Excel tilbydes 55°NORD rapportering og analyse af følgende parametre:

  • Finans (realiseret og budgetteret)
  • Kunde-, leverandør- og varestatistikker
  • Produktionsordrer og købsleverancer
  • Projekter, ressourcer og medarbejdere
  • CRM

“Når vi får BI-modellen finjusteret kan vi bruge den til meget andet end kvartalsrapporten. Den giver et fantastisk overblik, og vi kan faktisk styre forretningen med det her BI-værktøj.”

“Alt, hvad der ligger i Microsoft Dynamics NAV kan danne basis for et dataudtræk og en rapport; det er virkeligt kun fantasien, der sætter grænser her,” fastslår Bjarne Miller, som gerne giver Abakions Power BI til Dynamics sine varmeste anbefalinger.

55°NORD p/s er ejet af KFUM-spejderne i Danmark og FDF Frivilligt Drenge og Pige forbund, og etableret på et idégrundlag om at tilbyde mennesker det rigtige udstyr og dermed muligheden for at leve et aktivt friluftsliv.

55°NORD åbner en verden af uanede muligheder: Det handler om rygsække, soveposer, fodtøj, uniformer mm. i en kvalitet, der holder til at blive brugt igen og igen!

Virksomhedens inspiration er naturen, de udfordringer og de oplevelser, som børn og unge møder på ture og lejre, hvorfor sortimentet spænder bredt: fra det traditionelle til det smarte og moderne!

Fra butikken i Taulov afsender de 17 ansatte årligt 60.000 pakker med PostDanmark.

55nord.dk

Power BI til Business Central
– klar til brug

3 Power BI-pakkeløsninger til Finans, Salg og Projekt.