“Den tilgang til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder faktisk behovet for en ERP-opgradering.”

Christian Wounlund, CEO, Emmerys Organic Bakery

Emmerys har suppleret deres ERP-system med en Power BI-løsning for at dække deres Business Intelligence-behov i ledelsesgruppen. CEO Christian Wounlund fortæller om baggrunden for valget:

”Vi ville gerne opnå at få hele ledelsesgruppen til at arbejde med tallene. Hver gang vi træffer en beslutning, så skal den være baseret på fakta i stedet for fornemmelser. Det kræver, at vi har de rette tal, og at de giver os den nødvendige indsigt.”

Erfaringer med Business Intelligence
Habitus
Af Abakion

Sådan monitorerer Habitus ressourceforbruget med Power BI

“Overblik over tidsregistreringen er et ultimatum for at kunne effektivisere forretningen” fortæller Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Habitus

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI
Af Abakion

STATE OF WOW øger effektiviteten med BI

“Det medvirker til, at vores folk også begynder at tage ejerskab og selv prøver at lave rapporter.” fortæller Jan Møllbach, CEO, STATE OF WOW

BI bringer B Green tættere på deres markeder
Af Abakion

BI bringer B Green tættere på deres markeder

“Vi har længe været på udkig efter en løsning som kunne dække vores behov” fortæller Birgitte Hougaard, salgs- og økonomichef, B Green A/S.

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence
Af Abakion

Roskilde Festival skaber agilitet med Business Intelligence

Roskilde Festival’s CFO, Frederik Nemeth, deler erfaringer med indføringen af Power BI og de indsigter de har fået med deres nye system.

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD
Af Abakion

Bestyrelses­rapportering i fuld fart med BI hos 55°NORD

“Vi kan få alt at vide om vores forretning med Power BI til Dynamics fra Abakion.” fortæller direktør Bjarne Miller, 55°NORD p/s

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys
Af Abakion

Business Intelligence kvalificerer beslutningerne hos Emmerys

“Tilgangen til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder behovet for en ERP-opgradering” fortæller Christian Wounlund, CEO, Emmerys

Agilitet er nøglen

Selve datagrundlaget har Emmerys faktisk ikke arbejdet med i dette projekt. De anvender Microsoft Dynamics NAV, hvor hele datagrundlaget er til rådighed, og deres NAV-løsning samler rigtig mange data ind fra alle butikkerne.

Business Intelligence-tiltaget handlede specifikt om at gøre disse data brugbare til at træffe beslutninger ud fra. Christian Wounlund fortæller:

”Det handler om at tage det ERP-system man har i dag – og gøre det agilt. Vi havde ikke den fornødne indsigt førhen, selv om vi havde datagrundlaget til rådighed. Det smarte er at bibeholde de systemer man allerede har – og så lægge en BI-løsning ovenpå, så man kan trække værdi ud af sine tal.”

”Et godt eksempel er, at vi i emmerys går rigtig meget op i madspild, og med vores Business Intelligence-løsning kan vi nu måle på madspildet meget mere agilt, end vi har gjort tidligere.”

Mål og udbytte

Emmerys mål var grundlæggende at benytte deres data til at kvalificere beslutningerne i ledelsesgruppen. Det gode spørgsmål er, om det har været indsatsen værd?

”Udbyttet af vores BI-løsning kan sikkert gøres op i kroner og ører, men det er ikke noget vi har forsøgt. Fordelene er åbenlyse.”

”Indsatsen for at komme i gang var også meget overskuelig. Abakion sagde fra begyndelsen, at det ville være meget enkelt, og hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg ikke helt på det. Men det gik superhurtigt, må jeg sige, helt uden at genere driften.”

BI i stedet for ERP-opgradering

Christian Wounlund har også et godt råd til andre, som savner indsigt i sine data, og måske endda overvejer at opgradere eller udskifte ERP-løsningen af den grund.

”Jeg tror, at man skal fokusere på, hvad man kan opnå med sine data, i stedet for bare at opdatere sit ERP-system for at skabe indsigten der.”

”Den tilgang til Business Intelligence, som Power BI og Dynamics har, udskyder faktisk behovet for en ERP-opgradering.”

emmeryslogo

Emmerys er en 100% økologisk bagerkæde med 29 butikker i København og Aarhus.

Sortimentet består af økologisk brød, kager og kolonialvarer i høj kvalitet.

emmerys.dk

Power BI til Business Central
– klar til brug

3 Power BI-pakkeløsninger til Finans, Salg og Projekt.