Rapportering på tværs af selskaber hos Autisme­konsulenterne

“Overskueligheden er den primære forbedring, vi har opnået, ved at implementere Power BI. Det hjælper os dagligt.”

Brian Bisgaard, Økonomidirektør, Autismekonsulenterne

Med ni botilbud, et dagtilbud og ca. 330 ansatte havde Autismekonsulenterne brug for et redskab, som kunne give dem struktur på og overblik over deres forskellige data. Økonomidirektør Brian Bisgaard fortæller:

”Det var en udfordring for os at få struktureret vores datagrundlag – både i henhold til finansielle og ikke-finansielle data. Derfor var vi på udkig efter et rapporteringsredskab, som i dagligdagen kunne hjælpe os med økonomisk styring på tværs af vores selskaber, og som vi også kunne bruge til ledelsesrapportering.”

Overskuelighed og Nem Adgang til Data

Valget endte med at falde på Power BI, som hjalp Autismekonsulenterne med at skabe meningsfulde rapporter ud af dataene fra deres ERP-system. Om baggrunden for valget siger Brian Bisgaard:

”Vi valgte Power BI, fordi denne løsning gjorde, at vi nemt kunne få data fra vores ERP-system ud i Excel. Det er rigtig brugbart ifht. økonomisk gennemsigtighed og for vores ledelsesrapportering.”

Power BI giver mulighed for at have data liggende i skyen, i Excel eller som en hybrid, og ligeledes er der mulighed for at distribuere rapporter og dashboards via skytjenesten. Da Autismekonsulenterne havde fokus på dataudtræk til Excel, valgte de ikke at implementere løsningen i PowerBI.com. I stedet gav Brian Bisgaard udtryk for, at Power BI hjalp Autismekonsulenterne med at få den struktur på deres dataudtræk til Excel, de havde brug for.

”Overskueligheden er den primære forbedring, vi har opnået, ved at implementere Power BI”, siger Brian Bisgaard og fortsætter: ”Det hjælper os dagligt”.

Udfordringer og Gode Råd

Inden Autismekonsulenterne kunne komme i gang med at bruge Power BI, blev de dog først nødt til at tage et kig på deres egne datastrukturer, og Brian Bisgaard giver et råd med på vejen, til alle som overvejer at få Power BI:

”Processen går nemmere, hvis man som virksomhed har helt styr på den grundstruktur, der skal implementeres. Ikke alle vores selskaber var i vores ERP-system bygget op på samme måde, og det gav os nogle udfordringer i forhold til at forstå vores datastrukturer. ”

”Det er dog alt sammen blevet løst nu, så nu kører det, som det skal, og vi kan lave rapporter på tværs af vores selskaber.”

POWER BI – læs også

Læs flere kundehistorier
Hør hvordan andre anvender Power BI.

Microsoft Power BI
Få Business Intelligence med Microsoft Power BI.

Sådan kommer du i gang med Power BI
Udregn din egen pris – og se løsningen med dine egne data.

Autismekonsulenterne bruger Microsoft Power BI
Autismekonsulenterne anvender Power Bi fra Abakion

Autismekonsulenternes vigtigste opgave er, at drage omsorg overfor borgere med svær autisme og problemskabende adfærd. Det gør de ved brug af pædagogiske metoder på ni botilbud og et dagtilbud i Danmark, hvilket hjælper borgeren til opnåelse af øget livskvalitet.
habitus.dk

Brian Bisgaard er Økonomidirektør for Autismekonsulenterne

Brian Bisgaard er Økonomidirektør for Autismekonsulenterne, hvor han tiltrådte i marts 2016.
Besøg Brian på Linkedin

Vil du vide mere om Power BI til Dynamics, så se videoen her: