Alle kan bygge smarte løsninger med Power Platform og AI, der sparer tid.
Men hvis du mangler inspiration til at komme i gang, så lyt med her.

I denne todelte video-serie har Nicolai Schjørmann inviteret Morten Densam fra Brunata i studiet for at dele, hvordan de hos Brunata har transformeret deres arbejdsprocesser og optimeret deres brug af data gennem Power Platform.

I den første video får vi en indsigt i de konkrete værktøjer og løsninger, Brunata har udviklet med Power Platform, og hvordan disse har hjulpet dem med at skabe mere transparens, effektivitet og samarbejde på tværs af afdelinger og landegrænser.

Du finder den første video øverst på denne side.

Anden del: 

Nu går vi et spadestik dybere og ser på den rejse, de har været igennem.

Hvordan har de tænkt strategisk omkring implementering? Hvilke fejl har de lært af? Og hvordan har de tilpasset sig de konstante forandringer i Power Platform?

Brunata og Microsoft Power Platform

Brunata er en dansk cleantech-virksomhed, der er specialiseret i at måle og effektivisere energiforbruget i fx beboelses- og erhvervsejendomme.

Brunata er på en mission for at gøre bygninger, boliger og byer smartere med IoT-løsninger og energistyring.
10:56
Af Nicolai Schjørmann

Sådan digitaliserede Brunata deres processer med Power Platform

Lær, hvordan de hos Brunata har transformeret arbejdsprocesser og optimeret brug af data gennem Power Platform.

14:09
Af Nicolai Schjørmann

Automatisering af processer i Business Central

Hør hvordan Power Apps og Power Automate kan optimere og automatisere manuelle arbejdsprocesser i Business Central

7:44
Af Lene Graa Jennum

Brug Power Platform til at udvikle i Business Central

Hør hvorfor du har en IT-strategisk fordel ved at anvende Power Platform til at tilrette din Business Central

Af Abakion

Eksempler på at bruge Power Platform

Se en hel række af videoer om, hvordan du bruger Power Platform til at automatisere, forenkle processer og aktivere medarbejdere

Her kan du læse, hvad Nicolai og Morten taler om i de to videoer:

Den første video:

Hej og velkommen til den her video.

I dag skal vi snakke lidt om et webinar, jeg har afholdt sammen med Morten Densam ude fra en af vores kunder, der hedder Brunata.

Det webinar holdt vi, fordi Morten og jeg tilfældigvis, i forbindelse med at han var på besøg hos Abakion, fik en snak om, hvor mange virksomheder, der har udfordringer med at finde ud af at komme i gang med at bruge Power Platformen og få værdi ud af den.

Det er Morten lykkes med i Brunata, så det har vi lavet et lille webinar om.

Vi har klippet nogle af de vigtigste hovedpointer ud af webinaret, og dem vil vi vise nu.

Det første, jeg er i hvert fald rigtig stolt af, det er jo faktisk, at vi implementerede Microsoft CRM Ticket System, men også hele deres salgshub for fire år siden i Brunata, som har været med til at skabe en kæmpe transparenthed igennem hele vores organisation, og måden vi kommunikerer med vores kunder på.

Her i det første klip, der snakker Morten lidt om, at han er stolt af at have implementeret for sales og for service. Og det gør han jo, fordi noget af det, der ligesom er gevinsten ved det, det er, at hvis man har flere systemer til sin salgs- og serviceafdeling i en organisation, så har man også delt data ud i flere forskellige systemer eller løsninger.

Hvis du så samler dem og konsoliderer dem i ét system, i det her tilfælde Dynamics CRM for sales og for service, så sikrer man, at folk, der sidder i serviceafdelingen, kan se, hvad folk, der sidder i salgsafdelingen, laver med de kunder, der er der, og omvendt så folk, der sidder i salgsafdelingen, kan se, hvad serviceafdelingen laver.

Det betyder man er mere transparant på indersiden af organisationen, og man yder en langt bedre service og kommunikation til kunderne på ydersiden af organisationen.

Lad os prøve at se klip nr. 2.

For ganske nyligt har vi faktisk fået lavet en translation hub.

Den har ikke fået et rigtigt navn endnu. Men den har vi fået lavet, fordi vi som sagt har folk som sidder rundt i hele verden, og nogen gange, når der er spidsbelastninger i forskellige lande, så kan vi nu med det nye værktøj her faktisk hjælpe hinanden på tværs af landene på trods af sprogbarriere.

I det her klip, der snakker Morten jo lidt om noget han kalder translation hub, som sikkert får et meget bedre navn en gang i fremtiden.

Det, det egentlig handler om, det er jo, at vi har lavet en løsning til Brunata, som jeg har været med til at lave, og jeg synes faktisk, det er en af de fedeste løsninger, der er blevet lavet derude.

Det er en løsning, hvor man med noget, der hedder AI Builder og AI Prompts i Power Platform, laver oversættelser, og når jeg siger oversættelser, så er det fordi, man i virkeligheden omskriver e-mailen på et andet sprog. Så når man har modtaget den på dansk, omskriver den til et andet sprog, så folk, der sidder i andre lande i Europa, kan svare mailen, og så bliver den samme teknologi brug til at oversætte den tilbage, eller omskrive den mail tilbage til dansk, så kunderne kan få et svar.

Og der har vi lige pt. faktisk mere end 99% træfsikkerhed i det, som den konverterer tilbage igen.

Og så synes jeg, vi tager endnu et klip.

Vi har arbejdet fra at være meget analogisk, hvor papir var gud, til at vi ligesom skulle transformeres over i en mere digital løsning, men også hvor vi egentlig havde bedre styr på den data, vi havde.

Vi kunne bedre arbejde med data, så vi kunne tage beslutninger på baggrund af data. Jeg tænker, der er mange virksomheder, som er på den her rejse her.

I det her tredje klip, der snakker Morten jo lidt om det der med at gå fra at være meget analog og papirdrevet til at være meget mere digital.

Det hænger jo lidt sammen med det, vi så i første video, at når man ligesom implementerer et stort system og samler sine data, så får man det hele digitaliseret, hvis ikke man har det.

Det betyder til dels, at man kan smide en masse papir væk og undgå at være afhængig af at have dem, men det ligger et eller andet sted tilgængeligt online, ens data.

Det næste er, at det er meget nemmere at bygge rapporteringer eller muligt andet på sine data, når de er data online. Så det er i hvert fald også en stor ting, som Brunata har fået stor succes med.

Og så tænker jeg, at lad os tage det sidste klip, og så kommer der en lille opfølgning på det bagefter.

Når vi skulle styre udskiftningen af større komplekser, så er der ret mange iterationer med vores kunder, og der skal aftales en masse forskellige ting.

Så der havde vi også brug for et værktøj, hvor vi igen kunne gøre det nemt for vores kundeservice, vi kunne gøre det nemt for vores salgsafdeling for at se hvad tilstanden er.

Så når salg har solgt noget, hvad er så tilstanden, når vi går i gang med selve monteringen eller udskiftningen af de her sensor i en gengivende bygning.

I det sidste klip, vi så her med Morten, der er det, han egentlig lægger op til at begynde at snakke om, som er en lidt lang pointe, men det er, at de også har fået en løsning, hvor deres montører eller teknikere, der kører rundt ude
og arbejder med varmemåler og andet, de har fået et værktøj, de kan bruge til at interagere med det data, der er inde i organisationen Brunata.

Så de har en app, der er lavet med Power Apps, hvor de bruger nogle forskellige connector eller dataforbindelser til at arbejde med data for henholdsvis ERP-systemet og CRM-systemet, når de står ude hos deres kunder.

Og det betyder, at de kan hente data, der er relevant for ERP-systemet, uden at skal, via alle mulige integrationer.

De kan aflevere data til ERP-systemet på samme måde.

Tilsvarende kan de hente data fra CRM-systemet og aflevere data til CRM-systemet i det omfang, der er nødvendigt.

Så det er ligesom den gevinst, de har fået ude hos dem, der ikke sidder på kontoret hjemme hos Brunata.

Det var sådan set det for den her første video, som handlede om webinaret med Brunata.

Outputtet af den her video har måske mest været, hvilke værktøjer Brunata har fået ud af at bygge ting med Power Platformen.

Du kan jo selvfølgelig følge med i næste video, hvor vi snakker lidt mere om den proces, Brunata har været igennem over de 4-5 år, de har arbejdet med platformen.

Så hvad er det, de har lært, og hvordan er de kommet frem til at få de værktøjer, de har fået.

Vi ses i næste video.

Den anden video:

Hej og velkommen til den her video, som er anden del af vores opfølgning på et webinar, vi har holdt med Brunata.

Så hvis ikke du har set første del, så kan det give mening lige at gå tilbage og se den. Der er også en lidt dybere introduktion til, hvad webinaret var.

Men der kommer en række videoer eller klip fra webinaret, som jeg kommer til at sige lidt mere om.

Så lad os se det første klip.

Jeg tror, det der er det klassiske ved det her, det er at vi er blevet klogere undervejs.

Havde du spurgt mig tilbage i 2019, hvad jeg forventede, at Power Platform kunne gøre for os om 5-6 år, så havde vi nok haft en meget begrænset tankegang.

Man prøver altid at operere med det, man kender lige nu og her. Eller endnu værre, som det vi startede med at gøre, hvilket var, at vi sagde, at vi gerne ville have et nyt system, som passede til vores daværende proces.

Hvor vi nu er blevet klogere, og har fundet ud af, at faktisk er nemmere, at vi skal tilpasse vores processer til det nye system i stedet for den anden vej rundt.

Her i det første klip i den her video, der snakker Morten lidt om det med processen, man som organisation eller virksomhed går igennem, når man skal i gang med hvilket som helst nyt IT-system i princippet.

Man bliver klogere undervejs, når man går i gang med at implementere sådan et system, og det er jo en af årsagerne til, at vi vælger at lave sådan et webinar her og dele ud af de informationer, vi har selv og de erferinger, som vores kunder har gjort sig, så alle kan komme så let og så smidigt i gang med at bruge Dynamics og Power Platform.

Og jeg tænker, at vi prøver at tage klip nummer to.

Men en ting, jeg tror, at vi er blevet meget opmærksomme på, fra vi startede i 2019 til nu her, det er simpelthen, hvor lynstærkt det går i Power Platform med nye features og ting.

Vi er lige pt. gået i gang med Copilot Studio. Det har skiftet lidt navn de sidste par år.

Jeg tror, det hedder en agent nu, hvis jeg ikke tager helt fejl.

Da vi startede med det her faktisk, det var sammen med dig, Nicolai, for nogle år siden, der hed det en virtual assistant.

Ja, det hed Power Virtual Agents, som man kunne bygge i Virtual Assistants.

Som faktisk ikke var super imponerende.

Hvorimod i dag, og jeg tror, vi snakker halvandet år senere, det er jo voldsomt imponerende, hvad vi får fuldstændig out of the box.

Og når man så lige kan få nogle eksperter til at hjælpe med at tweak tingene, så er det “the sky is the limit”.

En af de helt store pointer i det, Morten siger her, det er, at det går simpelthen så stærkt med platformens udvikling i sig selv.

Nu siger Morten i videoen eller i klippet, at han har forsøgt sig med et produkt i Power Platformen for halvandet år siden, og er kommet tilbage til det nu og har konstateret, at nu er det blevet klart, og at det var det ikke for halvandet år siden.

Jeg har haft dialoger både med kolleger og med kunder, som har haft specifikke use cases, hvor de har kigget på Power Platform for tre måneder siden, og har afskrevet det og sagt, det kan ikke det, vi har brug for, det skal kunne, og så har de genbesøgt det igen tre måneder senere, og nu er platformen klar.

Og der kan man sige, lige as we speak, så er Copilot Studio nok det allerbedste eksempel på det.

Det går simpelthen så stærkt med udviklingen på det produkt.

Og det var, hvad jeg lige havde at sige om klip nummer to.

Så tænker jeg, at vi kan tage det sidste klip i den her video, og så runder vi af efter det.

Noget af det vigtigste vi har lært igennem de sidste par år, det er, at når man sidder med fingrene så meget sovset ned i Power Platform, som os, så nogle gange, så når man det, som man i teknisk termer kalder for deadlock.

Det vil sige, at man kan simpelthen ikke gennemskue, hvordan løser man den her problematik.

Der har vi blandt andet brugt jer nogle gange til at sige, jeg har en drøm om, at jeg gerne vil kunne det her.

Men lige så meget at snakke med nogle andre mennesker uden for sin organisation, eller inden for sin organisation.

Men i stedet for at gå med tankerne og ideerne selv og blive irriteret over, at man ikke kan løse den her problemstilling, så tag fat i folk omkring dig.

Her i det sidste klip, der snakker Morten lidt om det der med at søge hjælp og sparring hos enten kolleger eller partner eller leverandør eller andet.

Og det eneste, jeg egentlig vil tilføje til det, det er bare, Morten snakkede lidt om at få det, han kalder deadlock.

Man kan sidde fast i at man har fået tegnet en eller anden idé til, hvordan man skal løse en problemstilling inde i hovedet, og det er rigtigt, det er den ene ting, man kan sidde fast i.

En anden ting, der kan gøre, at det kunne være en god idé at søge noget sparring, det kan være, at man sidder fast i den platform, eller det værktøj, man allerede har, i stedet for, giver det mening at arbejde med andre kunder eller afdelinger i ens egen organisation, hvor man kan få inspiration til andre måde at løse tingene på.

Og det vil man jo kunne få, hvis man søger noget sparring enten hos en kollega i egen afdeling, en anden afdeling i sin organisation, eller en leverandør eller partner.

Og det var sådan set det, jeg havde at sige om det klip, og dermed er den her video også ved at være slut.

Så jeg vil egentlig bare sige tak for i dag, og tak for at I så med.