Kenneth fortæller om livsbalance hos Abakion

Få det til at hænge sammen

Skil det ad og få det til at hænge sammen

Abakions fokus på balance mellem arbejdsliv- og familieliv skaber en arbejdsplads med rum til småbørnsmedarbejdere med karrieredrømme og stressramte medarbejdere, der kommer godt ud på den anden side.

Sammenhæng er et positivt ord. Når noget hænger sammen, giver det ofte også mening. Men når vi taler sammenhæng mellem arbejde og privatliv, kan ordet adskillelse give mindst lige så god mening.

Den grænseløse arbejdsplads

Teknologien har været med til at ændre vores arbejdskultur, der er blevet mere grænseløs i takt med, at vi har fået internet, bærbare computer og mobiltelefoner. Professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning, CARMA, på Ålborg Universitet Per Kongshøj Madsen, mener at det kan være et tveægget sværd. Han har siddet i Familie- og Arbejdslivskommisionen fra 2005 til 2007. Der er brug for klare politikker på arbejdspladserne i modvægt til den grænseløse arbejdsplads.

Man skal turde åbne op og sige fra

Netop problemstillingen med at balancere arbejdsliv og forældrerollen er it-konsulentvirksomheden Abakion meget opmærksom på. Der skal findes en balance, hvor den enkelte medarbejder har tid til at nyde sin familie og koble af sammen med dem. Det giver overskud til at kast sig over jobbets opgaver i arbejdstiden med glæde og engagement.

En ledelsesmæssig udfordring

At skabe balance mellem arbejdsliv og privatlive er i første omgang en ledelsesmæssig udfordring. Lederne skal anerkende, at den fornuftige balance mellem privatliv og arbejde er et vilkår. Der skal være en kultur, hvor den menige medarbejder skal turde sige fra, når presset bliver for stort, og turde åbne op om eventuelle problemer eller udfordringer – og så skal man som kollega turde henvende sig til kollegaen eller chefen, når man synes, at en kollega er presset.
Kenneth Kryger Gram, partner og adm. direktør i Abakion.

Nøgleord for en god arbejdskultur

Abakions nøgleord for at skabe en god arbejdskultur er inddragelse af familie, kultur der spejler medarbejdernes behov, sociale arrangementer og tilbud om deltid eller nedsat tid. Kulturen er blevet sat på prøve i 2011 ved tilfælde af medarbejdere, der fik stress, dødsfald og livstruende sygdomme.

Bløde værdier betaler sig

Kan alt den opmærksom på medarbejdertilfredshed betale sig? Ja! Abakion oplever en stor medarbejdertilfredshed og lav medarbejderomsætning. Resultaterne i de årlige tilfredshedsmålinger gennem Great Place To Work taler for sig selv.

Det betaler sig forretningsmæssigt

Rent forretningsmæssigt handler det om at fastholde kunderne. Ved at fastholde dygtige medarbejder beholder vi de gode kunder. Det er dyrt at opdrive nye folk og nye kunder, så forretningsmæssigt oplever jeg, vores fokus på bløde værdier er den helt rigtige, siger Kenneth Kryger Gram.
 

Computerworlds Magasin okt. 2012, af Marya Ennesen Kromann

Læs om Abakions kultur

It-virksomhed
med tøjdyr

“Det hele handler om at skabe et godt arbejdsklima, hvor folk føler sig trygge og godt tilpas”

Magisterbladet
Læs artiklen
 

Livet ombord
Abakion

Et HR-portræt af Abakions HR-& Kommunikations-ansvarlige, Maja Bavngaard.

Magasinet HR-chefen
Læs artiklen
 

Skil det ad og få det til at hænge sammen

Abakion har fokus på balance mellem arbejdsliv- og familieliv.
Direktøren fortæller her hvordan.

Computerworlds Magasin
Læs artiklen
 

Mødre har det
bedst på deltid

Kvinder skal ikke konkurrere på samme vilkår som mænd, mener ledelsen i to virksomheder.

Politiken
Læs artiklen