Abakion er stedet for passionerede medarbejdere

Mød dine nye kolleger

Vores konsulenter arbejder med høj grad af fleksibilitet
– det giver mulighed for at balancere arbejdsliv og familieliv.

Mød graduaten

Christina Fausbøll

Cand.Merc.IT i IT-management & Business, CBS
Fuldtid, 1 barn

Christina er Graduate hos Abakion

“Jeg kom ind i Abakion Academy lige efter studierne.
Det er et læringsforløb, hvor jeg bliver klædt ordentligt på til at blive NAV konsulent ved hjælp af bl.a. min wingman”

At arbejde som graduate i Abakion Academy

Jeg har netop afsluttet mine studier og fået plads i Abakions Academy som Graduate, dvs. nyuddannet under oplæring til konsulent. Academiet indeholder en række elementer, hvoraf nogen kan justeres undervejs, så jeg ender i den konsulentrolle, der passer mig bedst. Som Graduate har jeg fået tildelt en ”wingman”, dvs. en med-kollega, der skal støtte min oplæring og er min daglige samarbejdspartner. Jeg følger min ”wingman” ud til kunder, hvor jeg lærer rigtig meget af kunden og hvor jeg selv kan bidrage med min viden og erfaring. Min ”wingman” står altid klar til at hjælpe.

Abakion Academy er et 12 måneders formaliseret læringsforløb, hvor vi er tæt knyttet til vores egen ”wingman” og ”mentor”. Mentoren er vores wingmans leder, som holder overordnet styr på forløbet og udviklingen. Under Academiet kommer jeg på praktikophold hos en kunde og vi får ekstern undervisning i Microsofts systemer, som vi kan bruge i praksis. Abakion lægger uddannelsesmæssigt mange kræfter i os Graduates, så vi bliver rustet til at komme ud på den anden side.

Arbejdsopgaver

 • Kundesupport
 • Koordinering med kolleger og kunder
 • Sparring og problemløsning med ”wingman”
 • Systemstilretninger ift. kundens behov med ”wingman”
 • Kundekontakt- og dialog

En typisk dag i Abakion

En arbejdsdag i Abakion kan se ud på mange måder, da min dag kommer an på, hvor min ”wingman” skal hen. Vi kan blive sendt ud til kunder for at løse deres problemer eller jeg kan sidde på kontoret og løse opgaver for kunderne.

Derudover kan jeg få opgaver som at teste systemer for nye kunder, dvs. om det kan dét som kunden forventer og om det fungerer i deres setup. Jeg befinder mig i et læringsforløb, der indeholder mange læringsformer, hvilket jeg synes er rigtig fedt og vil forberede mig godt til tiden som “rigtig konsulent” efter Abakion Academy.

Opgaver der giver en graduate ild i øjnene

De opgaver der giver mig ild i øjnene er økonomidelen i NAV, som man understøtter ude hos kunderne. Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe kunderne med at løse deres problemer, og når der er nogle ting i systemet som ikke fungerer.

jeg elsker at hjælpe og lære kunderne om, hvordan de bruger systemet og derved lave løsninger, der giver dem en lettere hverdag.

Hvad gør Abakion til et godt sted at være?

Noget af det jeg bedst kan lide ved at være graduate i Abakion, er at Abakion er meget åbne og hjælpsomme – jeg ved, at jeg har 60 kolleger i ryggen, som står klar til at hjælpe, ogder er altid fuld forståelse for de spørgsmål, der stilles. Derudover får Abakion graduates mange muligheder for at prøve ting af, i målet efter at finde sin rette plads (læs: profil) i Abakion. Jeg er ikke fastlåst på noget, fordi rammen for Abakion Academy lyder, at vi er konsulenter når vi er færdige med forløbet. Abakion giver mulighed for at skabe sin egen rolle.

I Abakion er der et virkelig godt fællesskab, og alle tager imod en. Derudover er der mere fokus på læring frem for fakturering, hvilket jeg synes er rigtig godt.

Som graduate, er du hele tiden holdt i hånd af enten din ”wingman” eller ”mentor”, som du ofte evaluerer med, så alle får noget ud af forløbet, og man står ikke alene i Abakion. I graduate-forløbet er der inkorporeret et praktikophold for os graduates, hvor vi skal ud til en kunde og være der, så det både er kunden og mig, der lærer noget. Derudover lærer vi om virksomhedskulturen, hvordan vi agerer hos kunder, det er læring i praksis, hvilket jeg rigtig godt kan lide, da det ruster os til fremtiden.

Vigtige karaktertræk for at være en graduate

Abakion har under rekrutteringen lagt vægt på, at vælge profiler, som er læringsvillige og klar på nye udfordringer. De har desuden set mere på personlighed, end jeg hører andre graduate-programmer har. Personlighed er vigtigt, og man skal ikke lave om på sig selv for at passe ind i virksomheden. At kunne samarbejde og kommunikere med mennesker er meget vigtigt i denne branche både mellem kolleger, men også kunderne.

I Abakion er der ikke en intern konkurrence mellem kolleger, derimod hjælper og lærer vi fra hinanden, så vi sammen kan udvikle og blive bedre til vores arbejde. Her er man ikke drevet af at være graduate for at være bedre end andre, tværtimod så hjælper vi alle hinanden, og derfor spiller virksomhedens kvaliteter meget ind i søgen efter en Graduate.

Mød udvikleren & integrationsmanden

Bjørn Boeck

HD i IT & Økonomistyring,CBS
Diplomingeniør, ITU
Tidligere 30 timer, nu fuldtid, 4 Børn

Bjørn er udvikler & integrationskonsulent hos Abakion

“Jeg elsker at bygge ting. Man kan sammenligne mig med en håndværker, en teknisk håndværker”

Typiske arbejdsopgaver som udvikler

En af mine typiske arbejdsopgaver, er at integrere forskellige systemer. Det handler ofte om at to vidt forskellige systemer skal kunne fungere sammen.

Et klassisk eksempel på dette kunne være, at jeg har fået en opgave om en webshop der indeholder nogle forskellige varer. Disse varer skal hentes fra Dynamics NAV, og skal derefter vises på webshoppen. Herefter vil ordrerne ryge ind i Dynamics NAV. Dette er et samspil mellem to forskellige systemer.

En anden typisk arbejdsopgave er at fejlsøge på ting der ikke fungerer i systemerne.

Jeg ved at der er en fejl et sted, men jeg ved ikke præcist hvor henne. Man kan se det som nogle forskellige komponenter der udgør en kæde. Man fejlsøger ved at gå igennem denne kæde, og tjekke de forskellige komponenter for at finde frem til fejlen og rette den. Man analyserer selve systemet, og det er af en meget teknisk karakter.

Jeg er en håndværker, en teknisk håndværker. Jeg bygger nogle programmer fra bunden af, som skal bruges i et projekt. Ift. Programmering, arbejder jeg meget med.Net som bruges til at afvikle programmer, som ofte er skrevet i C#. Jeg arbejder også med Visual Studio hvor jeg koder.

Helt konkret, kan man sammenligne mig lidt med en mekaniker. Jeg bygger en bil som skal indeholde de rigtige dele for at kunne fungere. Når bilen er blevet bygget færdig, skal den vedligeholdes og repareres.

Arbejdsopgaver

 • Fejlsøgning i systemer
 • Programmering
 • Integrering af forskellige systemer
 • Facilitator: faglig sparring med kolleger
 • Dialog med forskellige typer af IT-professionelle

Opgaver der giver en udvikler ild i øjnene

Jeg elsker at bygge nye ting fra bunden af. Jeg er en ren og skær “hands-on” mand. Hvis jeg får et projekt hvor jeg selv må bestemme arkitekturen, så er min lykke gjort.

At nørde med troubleshooting står også højt på listen. Jeg elsker at gå i dybden med mit arbejde. Det kan være som at skulle finde en nål i en høstak, når man skal finde en fejl. Men det er spændende, for man ved aldrig hvad man kommer ud for. Dog er det også utroligt vigtigt at få et helikopterblik, for at kunne forstå problemet.

At arbejde som udvikler med NAV-konsulenter & forretningskonsulenter

Jeg er meget pragmatisk anlagt når jeg skal samarbejde med andre. Når vi får at vide, at der er en fejl i et system, så handler det først og fremmest om at få en forståelse for fejlen. Derefter går jeg direkte i gang med at fejlsøge.

Det sjove er, at noget jeg finder helt åbenlyst som udvikler, måske ikke er åbenlyst for en forretningskonsulent. Men det er utroligt spændende at se de forskellige vinkler som andre har til et problem, og endnu mere spændende at man hver især kan lære noget af hinanden. Det er helt fantastisk at vi kan løse noget i fællesskab.

Vigtige karaktertræk for at blive udvikler

Du skal elske konceptet ”hands-on”. Vi er håndværkere og vi bygger ting, og hvis noget slår fejl, så laver vi det om.

Du skal interessere dig for detaljerne. For når vi skal fejlsøge, kigger man hver eneste lille ting igennem. Man skal dermed også besidde en omgang tålmodighed.

Du skal selvfølgelig også have passionen for den tekniske del af arbejdet, for ellers kører man død i det ligesom med alt andet. Du skal også være omstillingsparat og nysgerrig. Den teknologiske udvikling vil altid fortsætte. Det der var The State of the Art for 10 år siden inden for IT, er det ikke i dag.

Mød forretningskonsulenten

Lars Nørrevang

Civilingeniør, DTU
Fuldtid, 2 Børn

Lars er forretningskonsulent hos Abakion

“Som forretningskonsulent har jeg ideen og visionen til løsningen af kundens behov, men det er implementerings-konsulenten og udvikleren, der udvikler og koder. Jeg styrer de store linjer, så kundens oprindelige behov bliver opfyldt.”

At arbejde som forretningskonsulent i Abakion

Mit arbejde handler om at have et godt samspil med kunderne. Kunden har et behov, som vi skal prøve at løse. Mit arbejde ligger i at finde den bedste løsning til kunden, så det giver kunden en nemmere arbejdsdag. Dette indebærer, at jeg er i tæt samarbejde med implementeringskonsulenten og udvikleren, da vi sammen skal udarbejde den bedste løsning.

Som forretningskonsulent har jeg ideen og visionen til løsningen af kundens behov, men det er implementeringskonsulenten og udvikleren, der udvikler og koder. Jeg styrer de store linjer, så kundens oprindelige behov bliver opfyldt. For mig er det vigtigste, at vi laver den bedste løsning, så kunden trygt kan gå hjem fra arbejde, så der på sigt er forbedring i deres system.

Arbejdsopgaver

 • Analyse
 • Sparring, rådgivning og problemløsning
 • Kundekontakt- og dialog
 • Design

En typisk dag i Abakion

En typisk dag i Abakion er kundebestemt. Som forretningskonsulent er jeg i daglig dialog og sparring med kunder, og dermed er det kunderne, der bestemmer dagsordenen. Nogle dage er jeg på kontoret og andre dage ude hos kunderne. Men en typisk dag handler om at snakke med kunderne og lytte efter deres behov, for derefter at finde de rette folk til at løse behovet.

Derudover er jeg med ind over implementeringskonsulenten og udviklerens progression af kundens løsninger. Jeg skal sørge for at kundens oprindelige behov bliver løst og at opgaverne bliver fuldt til dørs.

Opgaver der giver en forretningskonsulent ild i øjnene

Jeg elsker sammenspillet mellem mig og kunden. Det giver mig ild i øjnene, når jeg ser et behov hos kunden, og jeg får løst problemet på en god måde, så det på sigt også er bedre for kunden. Kunderne har ofte problemer med systemerne eller andre svære opgaver, hvor min rolle er at løse disse problemer.

Jeg er ikke ”håndværkeren”, men hvis jeg ud fra min erfaring og ideer kan hjælpe kunden til at få en nemmere arbejdsdag, så er jeg tilfreds. Jeg elsker at gøre kunden glad og bruge kundens ideer til at udforme en løsning ud fra mine egne visioner. Jeg elsker at arbejde efter kundens behov, at arbejde problemløsende og på den måde løfte kunden op.

Hvad gør Abakion til et godt sted at være?

Som arbejdsplads giver Abakion frie rammer og plads til at finde sig selv, hvilket gør, at jeg får mulighed for at bruge mine spidskompetencer og samtidig udvikle mig. Vi arbejder uden specificerede rollebeskrivelser, så vi får frie tøjler til at udfolde vores bedste arbejdsmetoder hver især, og derfor får man både lov til at gøre det, som man er bedst til, og samtidig lærer man af alle sine kolleger.

Arbejdsmiljøet er blødt og dynamisk, og vi er alle med til at forme det. Vi bestræber os på at bygge et stærkt fællesskab samt give plads til alle. Det giver et stort udbytte at være en engageret medarbejder.

Desuden har jeg to små børn, som jeg har mulighed for at se og være sammen med, grundet en fleksibel arbejdsgang. Dette giver min familie og jeg et kæmpe overskud i hverdagen, hvilket jeg er meget taknemlig over, da det bestemt ikke er alle arbejdspladser der praktiserer dette.

Vigtige karaktertræk for at blive forretningskonsulent

Et vigtigt karaktertræk er at tro på sig selv og sine visioner. Kunderne søger tit en løsning efter deres egne oplevelser, men her er det godt at tro på sig selv og tro på at den løsning man har fundet, på sigt, er den rette for kunden.

Derudover er det vigtigt, at man er i stand til at lytte til kunden. Kundekontakten er meget vigtig, og at man får formuleret de rette ting ud til kunden, så alle forstår og er på lige fod med hinanden. Derudover skal man være løsningsorienteret og samarbejdsvillig, grundet det tætte samarbejde med kunder såvel som kolleger.

Mød implementeringskonsulenten

Christian Møller

Produktionsingeniør, DTU
Fuldtid, 1 barn

Christian er implementeringskonsulent hos Abakion

“Jeg sidder helst ude hos kunden for at kunne løse opgaven bedst muligt. Jeg laver ofte opsætningssopgaver, hvor jeg samtidig rådgiver kunden omkring de forskellige løsninger”

Typiske arbejdsopgaver som NAV-konsulent

En typisk arbejdsopgave er en NAV udviklingsopgave, som består i en kundespecifik tilretning eller en rettelse til et Abakion standard produkt (fx vores lagerløsning). Jeg sidder helst ude hos kunden for at løse opgaven bedst mulig, og på den måde kunne kommunikere med kunden. Jeg rådgiver evt. omkring de forskellige løsninger og tilvalg vi har til produktet. Hvis der er noget der mangler i NAV, som kunden gerne vil have, løser jeg dette vha. kode, hvis ellers det giver mening for kunden.

Ud over det, er en af mine arbejdsopgaver også, at koordinere min og mine kollegers tid. Hvis min kunde har brug for hjælp til noget som rækker ud over mine kompetencer, hiver jeg fat i en kollega som hjælper til. Hvis der ellers er brug for det, sidder jeg engang imellem som back-end og koder.

Arbejdsopgaver

 • Udviklingsopgaver
 • Kundekontakt- og dialog
 • Koordinering
 • Back-end
 • Opgradering af systemer

Opgaver der giver en NAV-konsulent ild i øjnene

Jeg elsker at arbejde med opgraderinger af systemer, inden for standardløsninger og ”best practice”. At gå i dybden med et problem, for at finde den bedste løsning er ideel når man er så nysgerrig som mig. Det er en fantastisk følelse at få lavet den helt rigtige løsning til kunden.

For mig handler det om gensidigt respekt og sparring når man arbejder sammen, man får også altid det bedste resultat når man sidder sammen og kigger på problemet. Derudover er jeg altid nysgerrig på den nyeste teknologi.

At arbejde som NAV-konsulent med udviklere og forretningskonsulenter

Min rolle ligger faktisk lidt imellem udvikleren og forretningskonsulentens. Jeg kan både programmere og hjælpe med en opgave omkring salg og indkøb. På den måde kan jeg varetage nogle brede opgaver.

Det sjoveste ved at arbejde sammen med de andre, er nok at vi alligevel har nogle forskellige briller på, hvis man kan sige det sådan. Vi har alle sammen et lidt anderledes syn på tingene, hvilket kun gør det sjovt, da vi på den måde kan dele ideer og forslag. Faglig sparring er utroligt vigtigt at have når man samarbejder.

Vigtige karaktertræk for at blive NAV-konsulent

Du skal være klar på at have mange bolde i luften. Da jeg ofte varetager et bredt spektrum af opgaver, er det vigtigt at kunne følge op på dem alle og bringe dem til dørs. Dog skal man også huske at acceptere at man ikke er supermand, og ikke kan håndtere alt i verden.

Du skal være god til at kommunikere med andre folk, da jeg eksempelvis møder alt fra finansdirektører til lagermænd, derfor skal man altid kunne tilpasse sig andre. Dermed er det også vigtigt at være pligtopfyldende til en vis grad, man har nemlig et ansvar over for sine kolleger men også over for kunden.

Forretningsforståelse er også en god ting at have, det er nemlig vigtigt når man skal kunne forstå kunden på bedst mulig vis. Villigheden til at lære er også vigtig. Man møder nye mennesker hele tiden og teknologien udvikler sig hele tiden. Derfor er det vigtigt at have lysten og drivkraften til at lære nye ting.