Én af de ting, man har behov for, når man starter ny advokatvirksomhed, er et sagsbehandlings- og økonomistyringssystem – også selvom man er en lille advokatvirksomhed. Det var i hvert fald holdningen, da tidligere partner hos Bech-Bruun, Sys Rovsing, valgte at starte egen advokatvirksomhed sammen med bl.a. sine to børn.

”Vores juridiske enhed består af syv personer, men selvom vi ikke er en stor virksomhed, håndterer vi store sager”,siger Troels Rovsing Koch, Advokat & Partner hos Rovsing Advokater og søn af Sys Rovsing.

Abakion Legal holder styr på pengesagerne

”Vores fokus er privatretligt, hvilket dog ofte også har snitflader med selskabs- og skatteret. Særligt behandlingen af større dødsboer betyder, at vi tit skal håndtere betydelige beløb. Derfor havde vi brug for et stærkt sagsbehandlings- og økonomistyringssystem på trods af vores lille størrelse”, fortæller Troels Rovsing Koch.

De mange pengesager var en af grundene til, at Rovsing Advokater valgte Abakion Legal (Navokat):

”Mange advokater skal bare kunne skrive breve, men vi skal kunne meget mere. Vi skal bl.a. også kunne integrere vores bogføring, og derfor kunne jeg godt lide idéen om et system, som var knyttet op på Outlook, så vi kunne styre det hele fra ét sted”, siger Troels Rovsing Koch.

Erfaringer med Abakion Legal
For Reimer Legal handler det om at spare tid i hverdagen
Af Abakion

For Reimer Legal handler det om at spare tid i hverdagen

Da Reimer Legal startede som advokatfirma, var det vigtigt at finde en IT-løsning, der kunne hjælpe med at spare tid, som også i en mindre virksomhed er en knap ressource.

Lille advokatvirksomhed styrer store sager med Abakion Legal
Af Abakion

Lille advokatvirksomhed styrer store sager med Abakion Legal

”Systemets design bærer præg af, at der har været kigget grundigt på den almindelige ekspeditionsproces” fortæller Troels Rovsing, som er advokat og partner hos Rovsing & Gammeljord.

Brugervenligt flow

Hos Rovsing Advokater er folk da også blevet særligt glade for Abakion Legals brugervenlige struktur:

”Systemets design bærer præg af, at der har været kigget grundigt på den almindelige ekspeditionsproces – det giver Abakion Legal et naturligt flow. Jeg har oplevet andre systemer som lidt fastlåste i visse mønstre, og det gør processerne unødvendigt besværlige. Abakion Legals processer flyder nemt, fordi systemet er så integreret med andre Microsoft programmer – det er rigtig fedt.”

Desuden er Troels Rovsing Koch glad for, at Navokat giver ham mulighed for selv at overkomme de udfordringer, der kan opstå:

“Abakion Legal (Navokat) giver os også mulighed for selv at lave nye skabeloner og tilretninger, og det er en løsning, som virker logisk for mig. Det er irriterende, når IT-virksomheder tilbageholder viden for deres kunder, så kunden bliver nødt til at betale, hver gang de skal bruge en ny funktion. Med Navokat-løsningen fik vi værktøjerne til selv at løse vores problemer.”

Tidssvarende system

Troels, som også kiggede på to andre advokatsystemer, lagde dog også vægt på andre ting end systemets design i sin beslutningsproces:

”Det var vigtigt for os at få et tidssvarende system, som ville blive supporteret fremover, og som ville blive udviklet fortløbende”, forklarer han.

”Derfor kunne jeg godt lidt Abakion Legals model. Både prismæssigt og udviklingsmæssigt fik jeg et løbende produkt. De andre produkter, jeg fik præsenteret, havde ret høje etableringsomkostninger og lange bindingsperioder. Abakion virker derimod som et firma, der tror nok på sit produkt til ikke at stavnsbinde kunden gennem dyr opstart og lang binding, og det virker meget ordentligt på mig.”

Sæt struktur på dine data

Overordnet er Troels Rovsing Koch og de andre medarbejdere meget tilfredse med Abakion Legal (Navokat). Det tilfredsstillende resultat krævede dog en del møder og dybdegående samtaler om datastruktur i de tidlige faser:

“I begyndelsen virkede møderne ret absurde, men det kedelige emne om datadisciplin er alfa og omega – intet system er stærkere end den data, der kommer i det. Derfor skal du fra starten være afklaret omkring f.eks. detaljer ved klientoprettelse, hvad der skal være en attention og en kontaktperson osv.”

Derudover anbefaler han, at man gør sig grundige overvejelser omkring, hvad ens virksomhed egentlig har brug for, inden man implementerer et advokatsystem:

”Der findes så mange forskellige moduler og muligheder for tilretninger – hvad skal dit advokatsystem egentlig kunne? Lav en analyse af arbejdsgangene i virksomheden, og arbejd ud fra det. Så får I et system, I bliver glade for”, foreslår Troels Rovsing.

 

Reference: Rovsing Advokater logo

Rovsing & Gammeljord er et kontorfællesskab, som har specialiseret sig indenfor insolvensretten, fondsretten og privatretten.

Kontorfællesskabet består af to advokatselskaber. Det blev etableret i 2017 af Sys Rovsing og Anne Birgitte Gammeljord, og tæller også to af Sys Rovsings børn: Advokat & Partner Mette Sheraz Rovsing og Troels Rovsing Koch.

rglaw.dk