Solen bryder gennem glastaget fire etager længere oppe, og 170 deltagere myldrer ind i hall’en til årets udgave af Dynamics Konferencen.

Der er store forventninger. Ikke mindst pga. programmet, men også pga. muligheden for at skabe netværk med de andre deltagere. Det tegner til at blive en dejlig dag.

Lydniveauet er højt

Det er ikke et af de sædvanlige salgsarrangementer, hvor man må padle sig gennem sultne leverandører for at finde ligesindede. På nær nogle freelance økonomifolk og rådgivere, så kommer 93% af deltagerne fra virksomheder, der bruger en Dynamics-løsning.

Over en kaffe og croissant hilser deltagerne på hinanden og snakken går i højt lydniveau. Arrangøren står og smiler tilfreds, for det er netop noget af det, som konferencen også handler om: at deltagerne kan møde ligesindede, dele erfaringer og skabe netværk.

Lad os prøve at møde så mange af dem som muligt.

Så kan du få et indtryk af, hvilken slags mennesker, du møder på Dynamics Konferencen.

Dynamics-konferencen
Morten Sørensen fra DLF A/S fortæller om Intercompany på Dynamics-konferencen
Morten Sørensen fra DLF A/S fortæller om Intercompany på Dynamics-konferencen

Dejlige forventninger

Deltagernes forventninger er mangfoldige. Nogle kommer for at blive inspireret – andre for at få konkret viden til at evaluere en opgradering.

For eksempel har Mikkel valgt at deltage, fordi han synes, at det er et godt program med masser af relevante indlæg, så han forventer at få en masse konkret viden med hjem. Den brancheorganisation, har arbejder hos, skal snart vælge et nyt ERP-system, så han vil gerne vide, hvad der rører sig inden for Dynamics NAV.

Henrik fortæller, at hans forventninger er helt andre. Han kommer fra en større leverandør af energi- og maskinløsninger. Han bruger faktisk ikke Dynamics NAV lige nu, men han vil gerne holde sig up-to-date og skal se indlæggene om adfærdsdesign, business intelligence, master-data-styring og datamigrering.

Fælles er, at deltagerne har store forventninger til indholdet. De er kommet for at få noget ud af dagen. Det er en dejlig indstilling.

Høj som lav

Konferencen tiltrækker tydeligvis deltagere fra både store og små virksomheder. Vi møder Kasper ved kaffebordet. Han har tidligere arbejdet med Navision Stat i det offentlige, men i dag er han kommet for at få inspiration og ny viden om, hvordan han kan anvende Dynamics NAV i et mindre digitalt bureau.

Vi kigger os omkring og ser faktisk en stor mangfoldighed. Det er ikke kun små og mellemstore supply chain-virksomheder, der har fundet vej til konferencen. Der er mange størrelser og brancher.

Karin vil for eksempel gerne evaluere Dynamics NAV som en mulighed inden for shipping-branchen. Hun ser egentlig NAV som en løsning, der er mest for produktionsvirksomheder, men måske kan hun blive inspireret.

Hun synes i øvrigt også, at det er et godt initiativ med brugergruppen på facebook, fordi hun gerne vil høre mere om, hvad andre gør, og hvordan de løser deres udfordringer.

Fravalg og faggrænser

Programmet bliver studeret grundigt. Der er meget at vælge mellem, og hver eneste gang er man nødt til at vælge mellem 3 eller 4 indlæg. Der er meget at vælge fra.

”Hvorfor optager de ikke indlæggene, så man kan se flere af dem”, er der flere der spørger. Det er bare ikke stilen. Det er ’live’, og man er nødt til at være der.

Programmet er en skøn blanding af økonomi, it, supply chain management og projektledelse. Det er med vilje. Deltagerskaren er nemlig også blandet, og mange af deltagerne har interesse i flere af emnerne.

Økonomifolkene er i overtal med 46% af deltagerne, 22% arbejder i forsyningskæden og 20% er i IT-afdelingen.

Og mange virksomheder har faktisk sendt en af hver.

Ulrik Ibsen fra The Whole Company taler om SCM på Dynamics-konferencen
Ulrik Ibsen fra The Whole Company taler om SCM

Kan vi få en af hver?

Der er mange, som deltager med flere personer med forskellige ansvarsområder i samme virksomhed. Så får de en fælles oplevelse – men kan se noget, der interesserer dem hver især.

Vi møder fx Jan, som arbejder med produktion, lager og indkøb, og Birgitte er i økonomi i den samme internationale servicevirksomhed, og de er taget på konference sammen, fordi de ved, at den forestående opgradering vil være et fælles projekt. De har valgt forskellige spor i løbet af dagen for at få mest muligt med hjem.

Det samme gælder Louise, som har ansvar for finans og IT, og Lisette som arbejder med logistik i samme produktionsvirksomhed. De er også kommet 2 personer med forskellige roller til konferencen for at få optimal udnyttelse af mulighederne i deres Dynamics NAV 2017.

Det er en god måde at gribe det an på. Det giver fuldt udbytte.

Morten Münster fortæller om forandringsledelse på Dynamics-konferencen
Morten Münster fortæller om forandringsledelse på Dynamics-konferencen

Dagens første valg

Vi går ind til dagens første indlæg sammen med Jesper, som vil høre om forandringsledelse. Han kommer fra en maskinleverandør, og han synes, at det er rigtig relevant ift. deres nuværende udfordring i overgangen fra C5 til Dynamics NAV. Bagefter har han tænkt sig at deltage i hands-on indlæg om agil planlægning og master-data management.

Vi støder også på Tenna til Morten Münsters indlæg om forandringsledelse, fordi den halvoffentlige virksomhed, hun arbejder hos, snart skal opgradere deres Dynamics NAV 2009. Så hun vil gerne høre noget om, hvordan den forandring, som en opgradering medfører, kan påvirke organisationen mindst muligt.

Så er der Anna og Christine, som er den dynamiske duo fra en hjælpeorganisation, og de er kommet for at høre om forandringsledelse og adfærdsdesign, men de skal også høre om Power BI senere. Det skal gerne give konkret inspiration til deres daglige arbejde.

Morten Münster er tydeligvis en fremragende formidler, og humøret er højt i kaffepausen bagefter.

Erfaringer uden sovs

Det er tydeligt, at et vigtigt element i konferencen er de 5 indlæg fra virksomheder, der selv bruger Dynamics NAV.

De er kommet for at dele erfaringer, og det er noget, deltagerne glæder sig meget til at høre. Normalt er den slags beretninger sovset ind i salgsbudskaber, men her fortæller virksomhederne om deres erfaringer uden filter. Så det trækker mange deltagere ind i salen.

For eksempel Line og to af hendes kolleger fra et designfirma, som savner uvildig rådgivning fra deres NAV-leverandør. De er glade for at komme og høre andres erfaringer med løsningen.

Christopher er også kommet for at høre, hvordan andre firmaer bruger systemet, og hvordan de vælger at tilpasse standardløsningen. Han kommer fra et revisionsfirma, og han vil i hvert fald ind og høre indlægget om erfaringer med business intelligence.

Der er virkelig mange, der peger på erfaringsindlæggene i programmet.

Jens Brinck fortæller om business intelligence på Dynamics-konferencen
Jens Brinck fortæller om business intelligence på Dynamics-konferencen

Det gælder også Morten, som er midt i en implementering af Dynamics NAV hos et pensionsselskab, og han er kommet for at høre, hvad andre virksomheder aktuelt gør, så han får viden og inspiration til at udnytte deres nye NAV optimalt.

Vi møder også Anders og to af hans kolleger fra en robotproducent, som lige er begyndt med Dynamics NAV, og de har brug for at se alle de muligheder, de har med NAV.

Der er i det hele taget mange, der er kommet for at høre talerne fra Aarstiderne, Thuesen Jensen, DLF, The Whole Company og Gorm Larsen Nordic fortælle om deres konkrete erfaringer.

Sammen med en kollega er Peter kommet for at få inspiration til at bygge videre på deres Dynamics NAV 2016. De repræsenterer et reklamebureau. De vil gerne høre om muligheder og add-ons, der giver mening og skaber værdi.

De er med til at fylde salen helt, da Jens Brinck fra Gorm Larsen Nordic taler om, hvordan de har anvendt Power BI i en forretningsmæssig transformation.

Det er virkelig dejligt at høre om erfaringer fra den virkelige verden – helt uden sovs. Og nu har vi vist fortjent en god frokost, har vi ikke?

Dynamics-konferencen

Fremtidssnak og kunstig intelligens

Fyldt i salen er der også, når indlæggene handler om nyhederne i løsningen, og når Thomas Hejlsberg fra Microsoft fortæller om fremtiden med fx kunstig intelligens i Dynamics NAV.

Det er lidt af et scoop at få udviklingschefen fra Microsoft til at tale på konferencen. Meget tættere på kilden kommer man ikke.

Et emne, der optager Claus fra en elektronikproducent meget, er om han skal opgradere til den nye Dynamics 365 Business Central? Hvilke overvejelser er gjort forud for denne version, og byder fremtiden på cloud eller on-premise for ham? Det skal han høre nu.

David fra en fødevareproducent er også kommet efter viden om kommende versioner, der kan hjælpe med at lægge mere realistiske langsigtede plan for deres ERP-løsning.

Der er mange, der har konkrete forventninger til indlæggene om NAVs fremtid. For eksempel Elin, som kommer fra et video-softwarefirma. Hun har tidligere selv været NAV-konsulent, så hun kommer mest for at hente inspiration om Dynamics NAV’s udvikling og fremtid, så hun er bedre rustet til løbende optimering.

Vi støder også på Henrik, som er fra et advokatfirma, og de bruger Dynamics NAV, så han er kommet for at høre om nye trends og muligheder i kommende versioner.

Alt det har de rig lejlighed til at høre om, og der er skam også tid til skarpe spørgsmål til Microsoft stillet af Continia, Abakion og som repræsentant for kundesiden, Morten Sørensen fra DLF.

Thomas Hejlsberg fra Microsoft i midten + hele panelet
Thomas Hejlsberg fra Microsoft i midten + hele panelet

Med en C5 i bagagen

Vi møder rigtig mange deltagere, som går med konkrete overvejelser – eller vil gerne holde sig up-to-date og forberede sig til at kunne træffe beslutninger om ERP i fremtiden.

Nogle af dem, som det er mest konkret for, er de deltagere, som er nødt til at udskifte Dynamics C5 inden for overskuelig tid.

Det er fx Astrid og Allan, som arbejder i Økonomiafdelingen, og de har to kolleger med fra Lager og Indkøb i det byggemateriale-firma, de alle arbejder i. De er et af de firmaer, som deltager i konferencen for at undersøge, om de skal udskifte C5 med Dynamics NAV.

De vil gerne have inspiration og høre de andre firmaers erfaringer, så de kan planlægge et optimalt skifte til et system, som forhåbentlig passer perfekt til dem.

Ann Kristin Sundheim fra Thuesen Jensen deler erfaringer på Dynamics-konferencen
Ann Kristin Sundheim fra Thuesen Jensen deler erfaringer

Det samme gælder Ronny, som kommer fra en maskinproducent. Han håber på, at konferencen giver konkret input til, hvordan de kan udskifte C5, så han skal se en række hands-on indlæg.

Der er også Rikke fra en producent af elektronisk udstyr, som gør dem følgeskab. Hun har også en Microsoft C5 og har brug for at styrke beslutningsgrundlaget for sit valg af ERP-system.

De benytter sig af muligheden for både at se indlæg med inspirerende fremtidsmusik – og indlæg med konkret hands-on indhold.

Dynamics Konferencen

Levede det op til forventningerne?

Vi synes, at der var en dejlig stemning på konferencedagen. Tak til alle deltagere og talere for at bidrage til en fantastisk dag.

Lotte og Mette fra en kulturorganisation synes, at programmet bød på en rigtig god kombination af noget visionært, lidt adfærd, inspiration og noget specifikt. De bruger begge Dynamics NAV, og de synes godt om konceptet med at lade andre virksomheder holde indlæg om deres erfaringer.

Claus fra en elektronikproducent deltog også i 2017, og efter en god konference sidste år var hans forventninger til dette års konference høje. Han synes, at de til fulde blev indfriet. Det er dejligt at høre.

Nele og David fra en fødevareproducent var også godt tilfredse med programmets indhold, bredde og variation.

Det var de ikke alene om.

105 af de 170 deltagere valgte at evaluere konferencen, og de gav en samlet karakter på 5,4 ud af 6 mulige.

Arrangøren er mere end tilfreds. Thumbs up. Og vi kan allerede nu love, at der også kommer en konference i 2019. Måske ses vi der?

Gitte Miller fra Aarstiderne taler om deres ERP-erfaringer på Dynamics Konferencen
Gitte Miller fra Aarstiderne taler om deres ERP-erfaringer
Dynamics Konferencen
Alle fotos: Anne Kring
Viden om Business Central - Sæson 1
Nyhederne i Dynamics 365 - April 2019
Af Kenneth Kryger Gram

Nyhederne i Dynamics 365 - April 2019

Microsoft er kommet godt i gang med deres halvårlige opdateringer af Microsoft Dynamics 365.

Dejlig brugeroplevelse med oktober 2018-version
Af Abakion

Dejlig brugeroplevelse med oktober 2018-version

Med Microsofts frigivelse i oktober 2018 overgår Dynamics NAV til at hedde Dynamics 365 Business Central

En dag på Dynamics Konferencen
Af Abakion

En dag på Dynamics Konferencen

Solen bryder gennem glastaget fire etager længere oppe, og 170 deltagere myldrer ind i til Dynamics Konferencen.

Det er (ikke altid) nemt at udskifte C5 med Business Central
Af Sune Lohse

Det er (ikke altid) nemt at udskifte C5 med Business Central

Du kan sagtens skifte NEMT fra C5 til NAV, men resultatet bliver ikke altid GODT.

Forandringsledelse af ERP-projekter
Af Abakion

Forandringsledelse af ERP-projekter

Menneskelig adfærd kan dræbe selv de bedst planlagte ERP-projekter. Læs hvordan du bruger forandringsledelse.

Microsoft Dynamics NAV 2018 og fremtiden
Af Kenneth Kryger Gram

Microsoft Dynamics NAV 2018 og fremtiden

Læs hvordan du kan forholde dig, hvis du har en Dynamics NAV i dag.

Viden om Business Central - Sæson 2
De 3 love der får ERP som Cloud til at give gevinst
Af Sune Lohse

De 3 love, der får ERP som Cloud til at give gevinst

Det er værd at forstå præcis hvor gevinsterne ved en cloud-løsning ligger. Det handler om at forstå de to ord: Standardløsning og Cloud.

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat
Af Kenneth Kryger Gram

Få Business Central på dit NAV-abonnement med 60% rabat

De gamle NAV-opgraderings-aftaler stiger i pris – og samtidig er der 60% rabat på Business Central.

Opskriften på succesfulde ERP-projekter
41:57
Af Abakion

Opskriften på succesfulde ERP-projekter

Vores erfaringer viser, at de succesfulde projekter er en blanding af standardløsninger og specialudvikling. Se optagelse af webinaret nu.

Tag på rundtur i Business Central
19:02
Af Sune Lohse

Tag på rundtur i Business Central

Her får du et indtryk af, hvordan Business Central fungerer. Sune giver dig en 10 minutters rundtur i løsningen.

Sådan styrer du International Moms i Business Central
19:37
Af Lene Graa Jennum

Sådan styrer du International Moms i Business Central

I dag skal både dit Ecommerce og ERP understøtte de nye momsregler. Men i Business Central støder du på udfordringer.

4 genveje til ERP i 2021
Af Sune Lohse

4 genveje til ERP i 2021

Traditionelt er ERP dyrt, men der er 4 genveje, du kan skyde, når du ser på en Microsoft ERP-løsning.

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central
Af Kenneth Kryger Gram

Bestem selv hvad Microsoft udvikler i din Business Central

Få indflydelse på Business Central og Microsofts andre Dynamics-produkter.

Abakions Chief Strategy Officer Sune Lohse
Af Sune Lohse

Den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021

Sune Lohse forklarer den nøgne sandhed om Business Central som Cloud anno 2021.

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020
7:32
Af Kenneth Kryger Gram

5 vigtige nyheder i Business Central i oktober 2020

Kenneth Kryger Gram fortæller her om de 5 vigtigste nyheder i oktober 2020-udgaven af Dynamics 365 Business Central.

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?
3:14
Af Sune Lohse

Hvorfor kræver on-premise direktørens godkendelse?

Abakion har besluttet, at det kræver direktørens godkendelse at sælge en løsning, som ikke er i skyen. Men hvordan kan det være?

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler
Af Abakion

Sådan hjælper Business Central med de nye EU-momsregler

Er det gået din næse forbi, hvordan du sikrer dig at overholde de nye EU-momsregler med din Business Central? Læs ekspertens 3 råd her.