Eleven Australia rider på Business Central bølgen

”Jeg er overrasket over, hvor hurtigt Business Central egentlig kører. Det var det spørgsmål, jeg fik i starten – om det ville være hurtigt nok, og om det ville være stabilt nok. Men jeg må sige, at det er meget overraskende. Vi har aldrig nedbrud. Det kører altid.”

Af: Nadezda Christensen
Abakion A/S

Sammi Isaksen, IT-konsulent i Eleven Australia, er en af dem der har haft fingrene helt nede i kagedejen på Microsoft Dynamics 365 Business Central løsningen. Og den er blevet gennemæltet. Sammi har nemlig klaret det hele selv, uden at kende til systemet på forhånd.

Og med visionen på plads, var det nærliggende at valget faldt på Business Central.

”Vores vision var ikke bare at gå Cloud, men det var også at have så få tilretninger som muligt.”

”Virksomheder er ikke så forskellige, hvis vi taler om den cirkel fra procure management – altså indkøbsstyring, lagerstyring og finans- og rapportering. Selvom alle mener, at de er forskellige, så viser det sig i kernen, at det er de ikke. Og der har Business Central bare opfyldt de fleste krav.”

Ville være uafhængige af hardware

Eleven Australia producerer hårprodukter og har efterhånden vokset sig til en pæn størrelse med internationalt salg og tre hovedkontorer i København, Melbourne og Los Angeles.

Og med salg spredt ud over hele verden, stillede det nogle krav til, hvad systemet skulle kunne håndtere. Det krævede en løsning, der kunne imødekomme de mange forskellige landes lovkrav, samtidig med, at det skulle understøtte forretningens vision om at være mere mobile.

”Vi ville kunne tilgå systemet fra en iPhone, iPad, PC – ligegyldigt hvor vi var – bare vi havde vores internet login.”

Blev rådet til at køre on-premise

Inden Sammi gav sig i kast med at bygge løsningen i Cloud, var han ellers blevet anbefalet at køre sit nye system på en on-premise løsning.

”På det tidspunkt fik jeg forståelsen af, at det ikke var så udbredt blandt partnerne. Det var et nyt område for mange, så vi blev rådet til at køre på en on-premise som de hostede her i DK. Så jeg fik en licens som jeg kørte i en Sand Box og legede med den, men jeg fandt lynhurtigt ud af, at det var ikke den vej vi ville gå.”

Det var behovet for mere fleksibilitet der gjorde, at Sammi fortsatte sin søgen efter det perfekte system til deres behov.

”Jeg læste på nettet og så kom jeg ind på noget der hedder usedynamics.com. Det lød spændende og der var mange videoer. Og med min erfaring i C5 og inden for regnskab, så klikkede jeg mig igennem modulerne og tænkte ’Sammi, det her, det klarer du, fordi alle videoerne fortæller det hele’. Og så startede jeg simpelthen processen ved at fjerne alt igen fra den on-premise, og så begyndte jeg processen fra A-Z.”

Har større ambitioner endnu

Og takket været Sammis vilje og nysgerrighed – og nogle 1000+ usedynamics videoer senere – kører Eleven Australia i dag på Business Central i Cloud med 50 brugere.

Det betyder, at virksomheden nu er i mål med første fase af projektet, og Sammi er allerede i fuld gang med næste del som går på at finkæmme de interne processer og trimme systemet, der hvor der er flaskehalse.

”Vi har account managers som sidder og har problemer med at få bogført ’expenses’ på vores salgsteam der rejser rundt i verden. Så der har vi tilføjet en app til at løse det, så alt det der bliver scannet på en iPhone, ryger direkte ind i journalen i BC og så bliver det bogført derfra.”

Og det stopper ikke her. Sammi har været så begejstret for den nye løsning, at næste step er få moderselskabet Kevin Murphy med på Cloud-rejsen. En virksomhed som er 20 gange større end Eleven Australia. Også denne, skal Sammi selv køre i hus. Og hvis du spørger ham, så giver det kun mening, at han skal stå for processen.

”For os har det virket, fordi jeg tænker, at hvis man valgte alternativet og bare lod et eksternt konsulentfirma styre hele processen, så havde det selvfølgelig været langvarigt og dyrt. Og hvorfor? Jo, fordi det som gør forskellen ved at have en intern, det er, at jeg kender firmaet indefra. Jeg kender processerne. Jeg ved, hvad løsningen SKAL styre.”

Vil du også langtidssikre din forretning?

Så klik på videoen og hør mere om, hvordan Sammi er lykkedes med at tage kontrollen over sit eget IT-projekt og hvordan man lærer bedst.

Og hvis du vil høre alle erfaringerne med ERP i skyen så kan du gense alle optagelserne af de 7 indlæg lige her. Så er du godt stillet inden du indleder en dialog med din leverandør.